A legelőnytelenebb szoknyák, ha rövid a lábad
A rövid lábat még rövidebbé teheted egy rosszul megválasztott szoknyával.

Dia

 	Bő maxiszoknya 	Ősszel is nagyon divatos lesz a maxiszoknya, ám ennek a fazonnak a lábrövidítő hatását még magas sarkú cipővel sem teheted jóvá. A rövid virgácsokkal rendelkezők számára mindenképp veszélyes divatelemnek számít, de még a gazellatermetűek nyakig érő futóműveit is összenyomhatja optikailag, ha bokánál vágja ketté az alakjukat, esetleg fényes anyaggal tömöríti a látványt.

Bő maxiszoknya

Ősszel is nagyon divatos lesz a maxiszoknya, ám ennek a fazonnak a lábrövidítő hatását még magas sarkú cipővel sem teheted jóvá. A rövid virgácsokkal rendelkezők számára mindenképp veszélyes divatelemnek számít, de még a gazellatermetűek nyakig érő futóműveit is összenyomhatja optikailag, ha bokánál vágja ketté az alakjukat, esetleg fényes anyaggal tömöríti a látványt.

Dia

 	Háromnegyedes fazon 	A háromnegyedes szoknyafazon alacsonyaknál szóba sem jöhet. Bár nem a legvastagabb résznél szeli ketté a lábat, mégis elcsal pár centit a hosszából. A laza anyagbőség és a sok függőlegesen futó redő ugyan csábító lehet, ha leplezni szeretnéd a zömök futóműveidet, mégsem jelenthetik számodra a legjobb megoldást. Igaz, hogy az efféle szoknyák elfedik a vastag combokat, ám az alakodat végzetesen összenyomják.

Háromnegyedes fazon

A háromnegyedes szoknyafazon alacsonyaknál szóba sem jöhet. Bár nem a legvastagabb résznél szeli ketté a lábat, mégis elcsal pár centit a hosszából. A laza anyagbőség és a sok függőlegesen futó redő ugyan csábító lehet, ha leplezni szeretnéd a zömök futóműveidet, mégsem jelenthetik számodra a legjobb megoldást. Igaz, hogy az efféle szoknyák elfedik a vastag combokat, ám az alakodat végzetesen összenyomják.

Dia

 	Sellőfazon 	A retro divat legújabb gyöngyszeme a sellőszoknya, amit sajnos szintén mellőznöd kell a ruhatáradból, ha túl mélyen helyezkedik el a csípővonalad. Bár a rakott redők alaknyújtó hírében állnak, ebben az esetben - a szűkülő-bővülő fazonkontrasztnak köszönhetően - inkább tubushatást keltenek. A csípőre kerülő hangsúly, a térd alá nyúló szoknyahossz, illetve a vízszintes csíkozás csak még inkább fokozza a sellőfazon lábrövidítő tulajdonságát.

Sellőfazon

A retro divat legújabb gyöngyszeme a sellőszoknya, amit sajnos szintén mellőznöd kell a ruhatáradból, ha túl mélyen helyezkedik el a csípővonalad. Bár a rakott redők alaknyújtó hírében állnak, ebben az esetben - a szűkülő-bővülő fazonkontrasztnak köszönhetően - inkább tubushatást keltenek. A csípőre kerülő hangsúly, a térd alá nyúló szoknyahossz, illetve a vízszintes csíkozás csak még inkább fokozza a sellőfazon lábrövidítő tulajdonságát.

Dia

 	Egyenes szabású szoknyák 	Az egyenes fazon nem kimondottan a lábösszenyomó hatásáról ismert, ha optikai csalásról esik szó. Mivel a szabásából adódóan lefarag egy kis arasznyit a csípőszélességből, legtöbbször alaknyújtó trükkökkel dicsekedhet. Ám nem akkor, ha a rövid virgácsokat térdvonalban vagy boka fölött vágja ketté. Az előbbi fazont kimentheted a tiltólistáról, amennyiben magasított derékkal emeled be a szoknyáid közé, illetve mindig belehúzod a felsődet, és magas sarkú topánnal viseled. Az utóbbi típust azonban végleg el kell felejtened.

Egyenes szabású szoknyák

Az egyenes fazon nem kimondottan a lábösszenyomó hatásáról ismert, ha optikai csalásról esik szó. Mivel a szabásából adódóan lefarag egy kis arasznyit a csípőszélességből, legtöbbször alaknyújtó trükkökkel dicsekedhet. Ám nem akkor, ha a rövid virgácsokat térdvonalban vagy boka fölött vágja ketté. Az előbbi fazont kimentheted a tiltólistáról, amennyiben magasított derékkal emeled be a szoknyáid közé, illetve mindig belehúzod a felsődet, és magas sarkú topánnal viseled. Az utóbbi típust azonban végleg el kell felejtened.

Dia

 	Midi szafariszoknyák 	A szafariszoknyák között is divatos lesz ősszel a midi. Itt nem is annyira a fazon, mint inkább a szoknyahossz lehet az ellenséged. A térd alá érő típusok ugyanis pont a legvastagabb részen vágják ketté a lábszárakat, ezáltal nem kedveznek a kurta futóműveknek.

Midi szafariszoknyák

A szafariszoknyák között is divatos lesz ősszel a midi. Itt nem is annyira a fazon, mint inkább a szoknyahossz lehet az ellenséged. A térd alá érő típusok ugyanis pont a legvastagabb részen vágják ketté a lábszárakat, ezáltal nem kedveznek a kurta futóműveknek.

Dia

 	Hosszú csőfazon 	A bokáig érő, egyenes vonalú szoknyák már-már művészi szinten űzik a lábrövidítést. A magas, nyurga lábú nőket sem kímélik, különösen a mintás változataik. Ha látványosan rövid a lábad, a magasított derékszabás és a hosszú gombsor sem segíthet abban, hogy ellensúlyozd az efféle kreációk alakösszenyomó hatását.

Hosszú csőfazon

A bokáig érő, egyenes vonalú szoknyák már-már művészi szinten űzik a lábrövidítést. A magas, nyurga lábú nőket sem kímélik, különösen a mintás változataik. Ha látványosan rövid a lábad, a magasított derékszabás és a hosszú gombsor sem segíthet abban, hogy ellensúlyozd az efféle kreációk alakösszenyomó hatását.

Dia

 	Világos színek, kaotikus minták 	Amennyiben a vádlidat szeretnéd optikailag megnyújtani, teljes mértékben helyesen cselekszel, ha egy térdig érő, A-vonalú szoknyafazont választasz, sűrű, függőleges redőzéssel. A számításaidat azonban keresztülhúzhatják a pasztelles színek, valamint a terebélyes és kaotikus minták. Ez leginkább akkor igaz, ha egyébként is széles csípővel és vastag combokkal rendelkezel.

Világos színek, kaotikus minták

Amennyiben a vádlidat szeretnéd optikailag megnyújtani, teljes mértékben helyesen cselekszel, ha egy térdig érő, A-vonalú szoknyafazont választasz, sűrű, függőleges redőzéssel. A számításaidat azonban keresztülhúzhatják a pasztelles színek, valamint a terebélyes és kaotikus minták. Ez leginkább akkor igaz, ha egyébként is széles csípővel és vastag combokkal rendelkezel.

Dia

 	Color blocking 	Az eltérő színblokkokat preferáló trendek emelték be a kínálatba a többtónusú szoknyákat. Mielőtt rárabolnál erre az új módira, nem árt alaposan szemügyre venned a próbafülkében, hogy a világosabb színsávok hol vágják ketté a lábaidat. A bal oldali modell azért nem szerencsés, mert a legszélesebb combvonalban szeleteli fel - persze csak képletesen értve - a virgácsokat. A jobb oldali mini esetében a csípőt hangsúlyozó fehér blokk jelenthet veszélyt azok számára, akik ezen a területen erősebbek. Ne feledd, hogy minél teltebbnek tűnik a csípőd, annál rövidebb lesz a lábad optikailag!

Color blocking

Az eltérő színblokkokat preferáló trendek emelték be a kínálatba a többtónusú szoknyákat. Mielőtt rárabolnál erre az új módira, nem árt alaposan szemügyre venned a próbafülkében, hogy a világosabb színsávok hol vágják ketté a lábaidat. A bal oldali modell azért nem szerencsés, mert a legszélesebb combvonalban szeleteli fel - persze csak képletesen értve - a virgácsokat. A jobb oldali mini esetében a csípőt hangsúlyozó fehér blokk jelenthet veszélyt azok számára, akik ezen a területen erősebbek. Ne feledd, hogy minél teltebbnek tűnik a csípőd, annál rövidebb lesz a lábad optikailag!

Dia

 	Ceruzaszoknya 	A szűkülő vonalú, térdig érő ceruzaszoknya kihangsúlyozza a gömbölyded, nőies idomokat, ezáltal előnytelenné válhat a rövidlábúak számára, mert tömörebb látványt eredményez. Mivel a vádli kiszélesedő területére hívja fel a figyelmet, a lábszárak hosszából is lecsippent picit. Ám ha arányosan karcsú vagy csak éppen pöttöm a termeted, a magasított derékszabás, vagy az átlapolt megoldás megmentheti számodra a ceruzafazont. Viseld mélyen kivágott, testszínű magassarkúval, ami megnyújtja a lábszárakat.

Ceruzaszoknya

A szűkülő vonalú, térdig érő ceruzaszoknya kihangsúlyozza a gömbölyded, nőies idomokat, ezáltal előnytelenné válhat a rövidlábúak számára, mert tömörebb látványt eredményez. Mivel a vádli kiszélesedő területére hívja fel a figyelmet, a lábszárak hosszából is lecsippent picit. Ám ha arányosan karcsú vagy csak éppen pöttöm a termeted, a magasított derékszabás, vagy az átlapolt megoldás megmentheti számodra a ceruzafazont. Viseld mélyen kivágott, testszínű magassarkúval, ami megnyújtja a lábszárakat.

Dia

 	Tubusszoknya 	A függőleges vonalvezetés és a magasra nyúló derékrész sem teheti előnyösebbé számodra a tubusszoknyát, amennyiben alacsony vagy, és rövidek a lábaid. A bokáig érő, valamint a háromnegyedes fazonú társai is a lábhossz kegyetlen megnyirbálói. Bár ősszel nagyon divatos lesz, a vastag anyagváltozatai miatt sem lehet kedvező választás számodra.

Tubusszoknya

A függőleges vonalvezetés és a magasra nyúló derékrész sem teheti előnyösebbé számodra a tubusszoknyát, amennyiben alacsony vagy, és rövidek a lábaid. A bokáig érő, valamint a háromnegyedes fazonú társai is a lábhossz kegyetlen megnyirbálói. Bár ősszel nagyon divatos lesz, a vastag anyagváltozatai miatt sem lehet kedvező választás számodra.

Dia

 	Tiltott pliszírozott típusok 	Nem kell az összes pliszírozott szoknyára megharagudnod, mert a hosszában futó redők révén a legjobb barátaid lehetnek az alaknyújtásban. Azt viszont tudnod kell, hogy nem minden változatuk ajánlott rövid futóművekre. A duplarétegű, merev anyagú szoknyák megtörik a pliszírozás karcsúsító hatását, ezáltal kurtábbnak tüntetik fel a virgácsaidat. A lábszárközépig érő fazonok pedig egyszerűen elnyelik a lábaidat, mintha nem is lennének.

Tiltott pliszírozott típusok

Nem kell az összes pliszírozott szoknyára megharagudnod, mert a hosszában futó redők révén a legjobb barátaid lehetnek az alaknyújtásban. Azt viszont tudnod kell, hogy nem minden változatuk ajánlott rövid futóművekre. A duplarétegű, merev anyagú szoknyák megtörik a pliszírozás karcsúsító hatását, ezáltal kurtábbnak tüntetik fel a virgácsaidat. A lábszárközépig érő fazonok pedig egyszerűen elnyelik a lábaidat, mintha nem is lennének.

Ezt is szeretjük
Fotó: