A 8 legjobb karcsúsító ruhadarab tavaszra
Találd meg az alkatodhoz leginkább illő darabokat, melyek optikailag még karcsúsítanak is, így bátran vághatsz neki a jó időnek.

Dia

	Alaknyújtó blézer	Homokóra testalkatra ideálisak a csípőt is takaró, derékhangsúlyos blézerek. Ha viszont alma típus vagy, szerezz be egy combtőig érő, vízesésszerűen leomló, enyhén A-vonalú darabot, mely megnyújtja a felsőtested. Akár világos színű is lehet, ha alatta sötét árnyalatokkal leplezed a pocakodat.

Alaknyújtó blézer

Homokóra testalkatra ideálisak a csípőt is takaró, derékhangsúlyos blézerek. Ha viszont alma típus vagy, szerezz be egy combtőig érő, vízesésszerűen leomló, enyhén A-vonalú darabot, mely megnyújtja a felsőtested. Akár világos színű is lehet, ha alatta sötét árnyalatokkal leplezed a pocakodat.

Dia

 	Lenge blúz  	Ha alaknyújtó hatásra vágysz, a finom anyagú, vállban ráncolt, V-kivágású blúzokat részesítsd előnyben, melyek szabásában a függőleges vonalak dominálnak. Ne feledd, hogy a bővebb ujjmegoldások a vastag karokat is jótékonyan leplezik. A pocak elfedésére kiválóan alkalmasak a lenge empire-fazonok, melyek a dekoltázsra terelik a figyelmet.

Lenge blúz

Ha alaknyújtó hatásra vágysz, a finom anyagú, vállban ráncolt, V-kivágású blúzokat részesítsd előnyben, melyek szabásában a függőleges vonalak dominálnak. Ne feledd, hogy a bővebb ujjmegoldások a vastag karokat is jótékonyan leplezik. A pocak elfedésére kiválóan alkalmasak a lenge empire-fazonok, melyek a dekoltázsra terelik a figyelmet.

Dia

 	Karcsúsító kabátka és dzseki  	Amennyiben széles a csípőd, és a hasadat sem szívesen domborítanád ki, beépíthetsz a tavaszi ruhatáradba egy mell alatt szűkített kabátkát, mely lefelé A-vonalban kiszélesedik. Ezzel a trükkel az alma testalkatúak is könnyen derekat csalhatnak maguknak. A karcsúsított bőrdzsekik a körte és homokóra testalkatúaknak kedvezhetnek azzal, hogy kiemelik a derékvonalukat. Ám ilyenkor alul érdemes slankítani, hogy ne legyen feltűnőbb a gömbölyded csípő.

Karcsúsító kabátka és dzseki

Amennyiben széles a csípőd, és a hasadat sem szívesen domborítanád ki, beépíthetsz a tavaszi ruhatáradba egy mell alatt szűkített kabátkát, mely lefelé A-vonalban kiszélesedik. Ezzel a trükkel az alma testalkatúak is könnyen derekat csalhatnak maguknak. A karcsúsított bőrdzsekik a körte és homokóra testalkatúaknak kedvezhetnek azzal, hogy kiemelik a derékvonalukat. Ám ilyenkor alul érdemes slankítani, hogy ne legyen feltűnőbb a gömbölyded csípő.

Dia

 	A-vonalú rövidnadrág  	A rövidnadrágoknak most nagyobb szerepe van a divatban, mint valaha. Nemcsak azért lehetnek a kedvenceid, mert sokféle stílust elbírnak, hanem azért is, mert a bővülő fazonokkal a csípőkerületedből is lecsíphetsz pár centit. Körte alakra mindenképp ajánlott, hiszen a derékhangsúlyos darabok megrövidítik a felsőtestet, illetve jól variálhatóak vállszélesítő szabású, feltűnő blúzokkal.

A-vonalú rövidnadrág

A rövidnadrágoknak most nagyobb szerepe van a divatban, mint valaha. Nemcsak azért lehetnek a kedvenceid, mert sokféle stílust elbírnak, hanem azért is, mert a bővülő fazonokkal a csípőkerületedből is lecsíphetsz pár centit. Körte alakra mindenképp ajánlott, hiszen a derékhangsúlyos darabok megrövidítik a felsőtestet, illetve jól variálhatóak vállszélesítő szabású, feltűnő blúzokkal.

Dia

 	Egybeszabott ruha  	A ruha mindig jó választás, hiszen könnyen megvalósítható vele a monokróm öltözék. Ám a fazonja sem mindegy, mellyel további trükköket vethetsz be. A most divatos, pliszírozott megoldások optikailag magasabbnak mutathatnak, ráadásul kiszélesedő szoknyarészük slankítja a csípőt, miközben a vastag lábakra is jótékony hatással bír. Az A-vonalú, öv nélküli modellek a pocakot is elfedik. A derék felett karcsúsított, lefelé bővülő kimonószabás pedig a homokóra és körte típusoknak ajánlott.

Egybeszabott ruha

A ruha mindig jó választás, hiszen könnyen megvalósítható vele a monokróm öltözék. Ám a fazonja sem mindegy, mellyel további trükköket vethetsz be. A most divatos, pliszírozott megoldások optikailag magasabbnak mutathatnak, ráadásul kiszélesedő szoknyarészük slankítja a csípőt, miközben a vastag lábakra is jótékony hatással bír. Az A-vonalú, öv nélküli modellek a pocakot is elfedik. A derék felett karcsúsított, lefelé bővülő kimonószabás pedig a homokóra és körte típusoknak ajánlott.

Dia

 	Pliszírozott szoknya  	A retro divat most ismét feleleveníti a rakott szoknyák fénykorát. Ez jó hír számodra, ha széles a csípőd és vastag a vádlid. Ha csak az előbbire keresel gyógyírt, választhatsz rövidebb fazont is, az utóbbi orvoslásához viszont elengedhetetlen a térdig érő szoknyahossz. A körte típusok a tengerészstílusra jellemző csíkos felsőkkel is viselhetik.

Pliszírozott szoknya

A retro divat most ismét feleleveníti a rakott szoknyák fénykorát. Ez jó hír számodra, ha széles a csípőd és vastag a vádlid. Ha csak az előbbire keresel gyógyírt, választhatsz rövidebb fazont is, az utóbbi orvoslásához viszont elengedhetetlen a térdig érő szoknyahossz. A körte típusok a tengerészstílusra jellemző csíkos felsőkkel is viselhetik.

Dia

 	Alakjavító overall  	Az overall is rendelkezik az egybeszabott ruhák előnyeivel, de nem minden fazonja váltja be a karcsúsítás ígéretét. A derékhangsúlyos, A-vonalban bővülő darabok jó barátai lehetnek a vastag comboknak és a széles csípőnek. A félvállas megoldásokkal a vállszélességedből faraghatsz le optikailag. Ha mintás, rövid változatra vágysz, érdemes átlapolt mellrészű, szoknyanadrágos overallt választanod, mely karcsúsítja a derekadat.

Alakjavító overall

Az overall is rendelkezik az egybeszabott ruhák előnyeivel, de nem minden fazonja váltja be a karcsúsítás ígéretét. A derékhangsúlyos, A-vonalban bővülő darabok jó barátai lehetnek a vastag comboknak és a széles csípőnek. A félvállas megoldásokkal a vállszélességedből faraghatsz le optikailag. Ha mintás, rövid változatra vágysz, érdemes átlapolt mellrészű, szoknyanadrágos overallt választanod, mely karcsúsítja a derekadat.

Dia

 	Hosszú, lezser tunika  	A hosszított fazonú, A-vonalú és empire-szabású tunikák sohasem mennek ki a divatból, ráadásul bő vonalaik ellenére is bájosak. Akkor is ideálisak, ha a hasadon, a fenekeden és a csípődön mutatkoznak meg leginkább a fölös kilók, illetve a pillangó- és tölcsérujjú megoldások a vastag karokat is titokban tartják. Egy ilyen darabbal az alma típusok is felvehetnek szűkebb nadrágokat, amennyiben hosszú és formás a lábuk. 	 

Hosszú, lezser tunika

A hosszított fazonú, A-vonalú és empire-szabású tunikák sohasem mennek ki a divatból, ráadásul bő vonalaik ellenére is bájosak. Akkor is ideálisak, ha a hasadon, a fenekeden és a csípődön mutatkoznak meg leginkább a fölös kilók, illetve a pillangó- és tölcsérujjú megoldások a vastag karokat is titokban tartják. Egy ilyen darabbal az alma típusok is felvehetnek szűkebb nadrágokat, amennyiben hosszú és formás a lábuk.
 

Ezt is szeretjük
Fotó: