A 4 legfelháborítóbb Photoshop-csalás, természetesnek hitt színésznőkről
A retusált fotók olykor irreális képet mutatnak a sztárokról.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A régi mondás szerint a szépségért szenvedni kell, ám manapság, a virtuális manipulációk korában, ez a feltevés már nem mindig állja meg a helyét.

Legalábbis ezt sugallják a precízen retusált sztárfotók, hiszen az utómunkálatokkal eltussolhatók az idő nyomai, illetve letagadhatók a pluszkilók, melyektől valódibbnak, sőt, talán hétköznapinak tűnne a képeken szereplő személy.

Sokan emiatt illúziómágusnak tartják a Photoshopot, ami befúrta magát a reklám- és szépségiparba, ugyanis több lehetőséget rejt magában, mint a smink és a plasztika.

Ám a képkezelés megítélése leginkább azon múlik, hogy mennyire élnek vissza a trükkjeivel, valamint hozzátesz-e a látvány értékéhez, esetleg nevetségesen művivé maszkírozza.

A retusálás egyébként nem a digitalizált világ betegsége: nagyanyáink korában zsilettel kapargatták le a kép felső rétegét, hogy eltüntessék a bőrhibákat, majd utólag átszínezték, így kaptak porcelánszerű arcbőrt. A mai technikák sokkal többre képesek, minek következtében nem mindig hihetsz a szemednek. Íme, néhány természetesnek hitt sztár, akiknek felfalta valódi arcát a Photoshop!

Lancôme-viaszbabák

Kate Winslet amolyan szomszédlány típus, akinek természetes szépsége a visszafogott eleganciájában teljesedik ki.

Ha láttad az Apró titkok és A felolvasó című filmben, a hétköznapi arcát is megismerhetted, hiszen a 36 éves színésznő nem szégyellte alig sminkben felfedni a szarkalábait, illetőleg fedetlenül megmutatni a kissé megereszkedett melleit.

Nemrég azonban a Lancôme reklámarcaként nemcsak új frizurájával, hanem agyonretusált külsejével is meglepte rajongóit. Viaszosra maszkírozott bőrével szinte felismerhetetlen - hiszen jóformán leradírozták az arcvonásait -, a keze pedig majdhogynem műanyagnak tűnik.

Hozzá hasonlóan Julia Roberts is új arcot kapott, amikor a Lancôme kozmetikai céget képviselte.

Julia Roberts a Lancôme-reklámban
Julia Roberts egy rendezvényen

Bár az örök Micsoda nő! már túl van a 40-en, egyáltalán nincs szüksége ilyen mértékű virtuális trükkökre, ugyanis fiatalosan csillogó tekintete és bájos kisugárzása könnyedén feledteti az emberrel valós korát. A szarkalábai pedig - amiket a mosolya idéz elő a szemei alatt -, még mindig életszerűbbek, mint a merev, viaszbabára emlékeztető vonások, melyeket a reklám kedvéért kölcsönöztek neki.

Irreális Barbie-hatás

Jennifer Aniston a Photoshop trükkjei nélkül is képes megállítani az időt: kislányos arcberendezésével és karbantartott alakjával ugyanis jócskán letagadhat 42 évéből.

Jennifer Aniston az Allure címlapján
Természetes valójában

Bár a szőrszálhasogatók bizonyára rajta is kiszúrnak egy-két nevetőráncot, ez még korántsem indokol olyan mértékű retushadjáratot, amit a februárban megjelent Allure magazin indított a színésznő természetessége ellen. A címlap láttán bárki azt hihetné, hogy egy élettelen Barbie-babát fotóztak le, ráadásul Jennifer vonásai alig kivehetőek. A fotó teljesen mesterkélt, ami cseppet sem a megszokott oldalát mutatja a Jóbarátok sztárjának.

Látszatfiatalság, megújult kezekkel

Sarah Jessica Parker már 50 felé közeledik, és ez bizony meg is látszik rajta, bármennyire képtelen elfogadni.

A Szex és New York Carrie-je a magazinok hasábjain még mindig hamvasan kokettál az olvasókkal, ám a sorozat követőinek feltűnhetett, hogy a stílusikon színésznő egyre vékonyabb lett a forgatások során, ami a bőrét is megviselte.

Sarah Jessica Parker a Vogue címlapján
Sarah Jessica Parker keze a valóságban

Ez nem is csoda, hiszen ebben a korban már rugalmatlanabb a bőrszerkezet, ám ha Parker nem a kirívó soványságot választotta volna az önmegfiatalítás hevében, talán kevésbé tűnne ráncosnak. Inas, szálkás karjai pedig arra engednek következtetni, hogy rendszeresen edzi magát, így valószínűleg a súlyzózástól lettek ennyire eresek a kezei, csakúgy, mint Madonnának.

Tehát cseppet sem meglepő, hogy a magazinok megpróbálják elfedni a sorozatsztár életkoráról árulkodó bőrproblémákat, de amilyen formában teszik, az már kissé visszatetsző. Hiszen számos olyan címlapfotó jelent meg róla, melyen olyan sima az arca, a dekoltázsa és a keze, mintha 20 évesektől kölcsönözte volna.

Bizonyára sokan beérték volna egy diszkrétebb, hihetőbb átmenettel is, mely főként a valós szépségét mutatja meg kedvencüknek.

Ezt is szeretjük