A 4 legpraktikusabb ruhadarab őszre és télre
Legyél nőies, kényelmesen!
Biztos, hogy ennek a négy darabnak szerepelnie kell a ruhatáradban, ha trendin szeretnéd átvészelni a telet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindenkinek megvannak a jól bevált darabjai, melyeket kombinálhat kedve szerint. Összeszedtünk öt praktikus darabot, melyet ősszel és télen is viselhetsz. Ilyenkor nemcsak az a fontos, hogy divatos legyél, hanem bizony az is, hogy ne fázz meg. Az egyes elemeket akár egyszerre is felveheted, de természetesen külön is hordhatók.

Az abszolút trendi

A kötött tunikák, avagy ruhák az idei ősz és tél slágerei. A tervezők végre olyan trendet álmodtak meg, ami hordható, és nem kell hozzá 45 kilósnak lenni.

A ruha, bármilyen szabású is legyen, nagyon nőies. A kötött anyag pedig puha, meleg, és picit romantikus. A kötött ruha hordható magában vagy tunikaként nadrággal. Ez utóbbi azon hölgyeknek jó, akik nem szívesen mutatják meg a lábukat, de a fázósak kedvence is lehet az összeállítás.

Igazán sok fazonú kötött ruhát kapni, rövid ujjút, hosszú ujjút, garbósat vagy éppen kivágottat. A legdivatosabb, ha övvel viseled, akár saját anyagából, akár vastagabb, derékon hordhatóval. Ha magában veszed fel, akkor vegyél hozzá színben illő, de mindenképpen egyszínű harisnyát, és magas sarkú csizmát.

Ha nadrág fölé veszed, nem mindegy, milyen hosszú a ruha. Ha épphogy takarja a popsidat, akkor bármilyen lábbelit húzhatsz hozzá, de ha a térded vonaláig is leér, akkor a cipőd épphogy kandikáljon ki a nadrágból. A legjobb, ha a ruha egyszínű vagy nagyon picit mintás. A két biztos szín a lila és a szürke.

Az örök klasszikus

Ha már ruha és nadrág párosításáról volt szó, a legpraktikusabb darabok listájából nem maradhat ki a farmer. Soha nem megy ki a divatból, és attól függően, hogy mit veszel fel hozzá, lehet akár elegáns is, de lezser, nőies vagy sportos is. Minden nőnek - és férfinak is természetesen - kell, hogy lapuljon a szekrényében egy klasszikus farmer. Az egyenes, nem túl bő, nem túl szűk szabás mindenkinek jól áll.

A klasszikus farmer - milyen meglepő - farmerkék, ami elég sötét. A jó farmerért érdemes kissé mélyebbre nyúlni a pénztárcádban, mert hosszútávon megéri a befektetés. Válassz klasszikus márkát, például a Levi's-t. A farmer jó kiránduláshoz, otthoni lazításhoz és még az irodába is.
Most tűsarkúval vedd fel, és húzz hozzá nőies szabású farmerkabátot. Vagy a fent említett tunikát.

Igen, anya

Nem okozunk nagy meglepetést, ha a sapkát-sálat feltüntetjük ezen a listán. Bizony praktikusak, hiszen megóvnak a hidegtől. Tudtad, hogy a sapka viselése, illetve nem viselése nagyban befolyásolja a hőérzetet? A sapka többet jelenthet, mint egy plusz pulcsi, a sál pedig megóv attól, hogy berekedj.
Ne szorítsd őket háttérbe, hiszen nagyon is szembetűnő egy sapka. Ha például egy szőrös, extra meleg usánkát viselsz, biztos nem olvadsz bele a szürke tömegbe. A franciás barett sapkák is szépek, és természetesen a jól bevált kötött sapik is. Ezek is lehetnek nagyon nőiesek.
A sálat hordhatod a kabátba rejtve, de kívül is. A vékonyabb darabok pedig maradhatnak rajtad akár munka közben is. A sláger természetesen a kötött, de jól használhatóak az úgynevezett pasmiák is, melyeket a szivárvány minden színében megtalálhatsz. Ezek akár hátmelegítőnek is használhatóak, ha az irodában a fűtés nem teljesít jól.

Ami mindenképpen kell

A csizma elengedhetetlen kelléke az őszi-téli ruhatárnak. Mielőtt őrült cipő-, illetve csizmatúrára indulnál, gondold végig, milyenre van szükséged igazán. Lapos talpú rohangálósra? Esetleg egy elegánsabb darabra? Vagy egy nagyon nőies tűsarkúra? Olyat válassz, ami szinte az összes ruhadarabodhoz hordható: szoknyához, nadrághoz, betűrve, nadrág alá.

Fontos, hogy a csizmádba beférjen egy vastagabb zokni is, ha nagyon hideg lenne, így ne a legpasszentosabbat válaszd.
Egy lapos talpú velúr, vagy egy szép fekete tűsarkú jó választás. Bár talán unalmas lehet, praktikusság szempontjából a feketét ajánlanánk.
A félmagas, kockatalpú, robosztus darabok kimentek a divatból, és a sztárok körében divatos Ugla-utánzatokat is nagy ívben kerüld el.

Ezt is szeretjük