Az 5 legjobb sampon
Kis közvéleménykutatást végeztünk, és most megosztjuk veletek az eredményt. Ki milyen sampont használ, és miért? Neked is segíthet a választásban!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jó sampon megtalálásáig hosszú az út. Talán ez az a kozmetikai termék, amit a leggyakrabban váltogatunk. Megosztjuk veled, hogy nekünk melyek a kedvenceink, és az is kiderül, milyen hajra használjuk őket.

Garnier Fructis Color Resist

Luca festett, normál hajra használja. Szereti jellegzetes illatát, frissességét.
- Illatos, friss, gyümölcsös, a hajam fényes és csak úgy repül a szélben tőle, de nem lesz elektromos. Egyetlen hátránya, hogy a kupakja miatt, amikor már alig van benne valami, nem lehet fejre állítani.
Ára 549 forint.

Herbal Essences Mélytisztító sampon normál és zsíros hajra

Juli szereti a haját, de utálja a belőtt frizurát.
- Nálam a természetesség dominál, mind megjelenésben, mind ápolásban. Hajamat lággyá, rugalmassá, fényessé teszi, és nem szárítja ki, mint más krém nélküli samponok. A fodrászom javasolta, hogy ne használjak krém jellegű sampont, mert az zsírosítja és nehezíti a hajat, inkább használjak átlátszó termékeket. Viszont ezek jó része fakóvá, rugalmatlanná teszik a hajat. Ez a sampon azonban nem.
Erre már csak ráadás, hogy nagyon jó illata van! Hajszárítás után még sokáig érezni! Ára 565 forint.

L’Oréal Paris Elséve Hajtőemelő Sampon

Pálma haja rövid, és nem szereti, ha a fejére lapul.
- Már legalább három éve használom, és nagyon szeretem. Könnyű, krémes állagú sampon, amely balzsam nélkül sem szárítja a hajat, és valóban tartást ad a gyengébb, lelapulásra hajlamos hajnak, ráadásul akár mindennap használható: nem szárítja a hajat, de nem is fokozza a fejbőr zsírosodását azáltal, ha valaki napi rendszerességgel használja.
Illata kellemesen friss, egy kicsit a sárgadinnye illatára emlékeztet.
Legutóbb 759 forintért vettem.

Vichy Dercos száraz korpás hajra

Brigi haja erős, ugyanakkor nagyon száraz is.
- A hajat nem csupán fényessé és puhává varázsolja, hanem a fejbőrt is alaposan megtisztítja. Bár nem olcsó, azonban rendkívül sűrű, így egy flakon – heti kétszeri hajmosás esetén – két hónapig bőven elég. A hajfestés, a lakk káros hatásait látványosan kompenzálja, a fejbőrt egészségessé és tisztává varázsolja, ráadásul elmulasztja a korpásodást. Állandó használatától eltűnik a viszketés, minden olyan kellemetlen tünet, ami a korpásodással jár. Folyamatosan használható, nem szokik hozzá a fejbőr és nem jelenik meg újra a korpa.
Ára 2500 forint.

Lush Godiva szilárd sampon

Az én hajammal semmi különösebb gond nincs, bár vigyáznom kell rá, mert állandóan festem.
Amikor először kézbe vettem, azt hittem, szappan. Ugyanis kerek és szilárd. Az illata azonban nagyon meggyőző volt, gondoltam, ha jázminvirág illatú lesz a hajam, akkor kipróbálom.
Kis fémdobozban tárolom, amit erre a célra gyártottak a Lushnál. A tömbben található kakaóvajnak köszönhetően azóta nem kell balzsamot használnom. A hajam fényes és jó illatú.
Nekem ezenkívül fontos, hogy használatával kímélem a környezetet, hiszen nem keletkezik utána sok szemét, csak a kevés papír, amibe a boltban csomagolják a kis tömböt, nem tesztelik állatokon, és összetevői sem terhelik a környezetet.
Bár nem olcsó, egy darab 2390 forint, sokáig elég, és az illata szerintem mindent megér.

Ezt is szeretjük