3+1 sminktipp, amit kerülj el, mert öregít

A smink szebbé varázsolhatja az arcod, de ronthat is a látványon, ha nem a megfelelő technikákat alkalmazod.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Az öregedést nem csak a ráncok mutathatják, hanem a petyhüdt bőr képezte árnyékok, a fakó arcszín is. A látványt pedig könnyen fokozhatod, ha rosszul választott színeket és technikákat alkalmazol a sminkelés során.

Eláruljuk, mi az, amit különösen kerülj el, illetve mi az, amit viszont bátran alkalmazz a friss, ránctalan arc érdekében.

Alapok alapja

Bár tulajdonképpen nem tekinthető szorosan a sminkelés részének, hidratálás nélkül a bőr egyenetlen lesz, a ráncok jobban látszódnak, a pattanások hangsúlyt kapnak az alapozást követően. Mielőtt bármilyen festéket felvinnél, mosd meg az arcod, tonizáld, majd vigyél fel hidratálókrémet, várd meg, amíg beszívódik, és utána jöhet az alapozó. Ezzel a módszerrel eltűnnek az apró ráncok, és a festéket is egyenletesebben tudod felvinni.

Öregítő színek

Bizonyos színek nemhogy nem fiatalítanak, de egyenesen évekkel többnek mutatnak a valós korodnál. A szürke legyen tiltólistán, és a tompa kékeket is kerüld, mert fáradttá teszik az arcot.

A lila is öregítő hatású, főleg a sötétebb árnyalatai. Ha szereted a kéket, illetve a lilát, akkor friss, élénk, gyöngyházas árnyalatot válassz. Ez egyébként bármelyik színhez jó tanács, inkább legyen diszkréten csillogó, mint matt.

Ezt tedd helyette!

Használj fiatalító színeket! Ha jól választod meg az árnyalatokat, akkor az arcod friss és fiatalos lesz. Persze saját természetes színeidtől is függ, hogy mi az, ami jól áll, ha viszont az alábbiakból választasz, nem ronthatsz nagyot: friss rózsaszínek és zöldek, pezsgőszín, élénk bronz, szájfényben fukszia és eperpiros. Ezekkel természetes hatást érhetsz el. Bár inkább nappalra valók, a sötét színek használata bizony öregít, így érdemes mérlegelni, mielőtt az utóbbiak mellett döntesz.

Kendőzés helyett kiemelés

A vastag alapozással semmit sem tüntetsz el. Sőt, ha túl sok kerül az arcra a krémpúderből, akkor csak hangsúlyozod a ráncokat, mert meggyűlik bennük a festék. A túl sötét alapozók használata sem javallott, főleg, hogy pár óra elteltével még sötétebbre váltanak, így pedig élesen elválik majd a nyakad és az arcod színe.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt tedd helyette!

Ha fiatalabbnak szeretnél tűnni, akkor tüntesd el az árnyékokat. Erős lámpafénynél vizsgáld meg az arcodat minden oldalról, hogy lásd, hová vetül árnyék. Általában a szájak mellett, a szemgödörben és a pofacsontoknál tapasztalhatsz sötét foltokat.

Ezekre a helyekre világosabb alapozót tegyél, vagy úgynevezett sminkalapot használj, mely fehér vagy gyöngyházszínű, és apró fényvisszaverő pigmenteket tartalmaz. A világosabb szín ugyanis mindig kiemel, tehát eltünteti az árnyékokat. Ezután jöhet a rendes alapozás, illetve a korrektor. Érdemes gyakorolni, próbálgatni, mert egyáltalán nem könnyű úgy egymásba mosni a színeket, hogy ne látszódjanak a határvonalak.

Tipp
Használj jó minőségű sminkszereket és ecseteket! Ha szép eredményt szeretnél, akkor áldoznod is kell rá egy keveset. Ha a sminkszer nem szemcsés, nem fut össze az arcon, nem darabosodik, akkor már nyert ügyed van. Ha teheted, kérj mintát, mielőtt használni kezdenéd, vagy vedd igénybe az ingyenes sminkelési lehetőségeket.
Amire mindenképpen érdemes költeni: az alapozó, a korrektor és a szemhéjpúder.

Erős kontúrok

Ha túl sok éles kontúrt használsz az arcon, legyen szó a szemedről vagy a szádról, esetleg kevéssé eldolgozott pirosítóról, az komorrá tesz, és ezáltal öregít. Az éles vonalakat ráadásul általában sötét színekkel rajzolják fel, melyek még idősebbnek láttatják viselőjüket. Ugyanez igaz a túl erős sminkre is.

Ezt tedd helyette!

A finom vonalak, a jól eldolgozott kontúrok elegánsabbak, és szebbé teszik az egész arcot. A sminkelés terén igazán megállja a helyét a kevesebb néha több elve. Ha úgy ítéled, hogy megszaladt a sminkecset, akkor vattakoronggal és fülpiszkálóval szedj le a festékből egy kicsit.

A szemedet tus helyett puha ceruzával kontúrozd, de sötétebb szemhéjpúdert is alkalmazhatsz erre a célra.

OLVASD EL EZT IS!

zold szem
  • smink
  • személyiség

Melyik típusba tartozol?

lanyok1
  • színek
  • évszak típusok

Melyik típusba tartozol?

Ezt is szeretjük