A 3 legnőiesebb sminktrend 2009-re
Légy pajkos kislány vagy a végzet asszonya, ahogy éppen kedved tartja. 2009-ben nőiességed minden oldalát megmutathatod 3 smink segítségével.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Néhány ecsetvonás, és megváltozol. A sminked ugyanis rendkívüli módon befolyásolja a kinézetedet, segítségével előhozhatod személyiséged rejtett és kevésbé rejtett oldalait.

Így akár minden nap új nőként léphetsz ki az ajtón reggel. Ez a játékosság nemcsak feldobhatja a napodat, de az önbizalmadat is megnöveli. Ismerd meg a legújabb trendeket, melyek mind nagyon nőiesek. Kövesd útmutatónkat, lépésről lépésre.

Pajkos kislány

Emlékszel még, amikor anyukád szemhéjpúdereiben tapicskoltál, és mindent a szemedre kentél, ráadásul kislányként roppantul meg voltál elégedve az eredménnyel? Ismét itt az ideje a színek tobzódásának, persze sokkal szofisztikáltabban.

Talán a 2009-es év elejének legszebb és legizgalmasabb trendje a szivárványos szemfestés. Több nagy divatház kifutóján is így sétáltak végig a modellek.
A trend lényege, hogy többféle színt keversz a szemeden. Ha az árnyalatok illenek egymáshoz, egyáltalán nem lesz vásári az eredmény.
Használj egyszerre három színt, de ezeknek egyáltalán nem kell egy szín árnyalatainak lenni.

Keverd nyugodtan a rózsaszínt, a zöldet és a kéket, esetleg a lilát, az aranyat és a zöldet, de a variációk száma végtelen - hogy melyik áll jól, azt a szemed és a hajad színe határozza meg. A legvilágosabb színt vidd fel a szem mozgó részére, az ehhez legjobban passzolóval kontúrozz felül, és a harmadikat vidd az alsó pillasor alá. Ennek a sminknek a különlegessége, hogy csak szemhéjpúdert kell használni hozzá, így a sok szín szépen vegyül egymással, és nem kelt durva hatást.

Ha egymáshoz passzoló, mégis markánsan elütő színeket szeretnél, akkor lapozd fel a legújabb Avon-katalógust. Az aranylóan csillogó Precision Glimmer sorozat tíz gyönyörű árnyalatban kapható, és a praktikus applikátor megkönnyíti használatát.

A végzet asszonya

A végzet asszonyának legnagyobb fegyvere a piros rúzs. Az igazi, mély, telt piros. A rúzs eredetileg piros volt, hiszen a neve is a francia rouge, vagyis piros szóból származik. A vörös ajakfestés önmagában is elég erős hatást kelt, így natúr smink illik mellé. Ez természetesen nem festetlenséget jelent, sokkal inkább egy porcelánszerűn áttetsző alapot, melyből kiugrik a rúzs látványa.

Alapozd le az egész arcodat világosra, és ne hagyd ki a szádat se. A szemhéjadra tegyél egy kevés pezsgőszínű szemhéjpúdert, egészen vidd fel a szemöldökig. Sötétebb púderrel fess kontúrt a szemnek, majd erősen fesd át a szempillákat. Az arcpír passzoljon a rúzshoz, és csak épp egy leheletnyit használj belőle.
A rúzsozás előtt mindenképpen kontúrozz.

Fontos, hogy a szád vonalát kövesd, és ne próbálj kisebb vagy nagyobb szájat rajzolni. A rúzst mindenképpen ecsettel vidd fel, kitöltve a kontúrok határolta területet. Ha szeretnéd, hogy szád még teltebbnek nézzen ki, akkor egy kevés átlátszó szájfényt vigyél fel az ajkaidra, középre. Ha az egyik ajkad nagyobb, mint a másik, akkor ezzel a módszerrel korrigálhatod, úgy, hogy csak a kisebbre viszed fel. A szájfényt csak azután használd, hogy a felesleget leitattad egy papírtörlővel.
Ha valódi piros rúzst szeretnél, akkor válaszd az Yves Saint Laurent Pure Lipsticket Star Red árnyalatban vagy a M·A·C egyszerűen Lipstickre hallgató termékének kissé rózsaszínes, Dubonnet színét.

Jégkirálynő

De nevezhetnénk acélhölgynek is azt, aki a kifutók másik slágerét, a finom, ezüstös csillogást választja. Ezzel kissé hűvös, távolságtartó, ugyanakkor ellenállhatatlanul romantikus hatást érhetsz el.

Az ezüstöt nevezhetnénk a szürke egy finomabb verziójának is, ráadásul jól használva nem öregít, ami pedig a szürkével kombinált smink egyik legnagyobb hátránya.
Az ezüstöt most nemcsak a szemhéjadra, hanem a belső, illetve a külső szemzugba is felviheted. Ezt azonban csak akkor tedd, ha kialudtad magad, és a szemed nem duzzadt.
Az ezüstöt kombinálhatod mással is, például fesd rózsaszínre a szemhéjadat, majd a szemhéjad belső negyedétől vidd fel az ezüstöt, és vidd le egészen az orrnyergedig. Ugyanezt megteheted úgy is, hogy a külső szemzugot ezüstözöd be. Mindkettőt azonban ne, vagy a külsőt, vagy a belsőt.
Az ezüstöt kombinálhatod önmagával is, ha több árnyalatot használsz.

A Bourjois talán legnépszerűbb terméke az önálló szemhéjpúder, melyet az ezüstös sminkhez Argent árnyalatban vásárolj meg.

Ezt is szeretjük