3 menő divattrend, amit 20 év felett semmiképp se hordj!
Ne légy nevetséges!
Nem tudod, milyen stílust enged meg a korod? Mellőzd a tinidivatot!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahogy a jó öreg nóta is mondja, nemcsak a húszéveseké a világ, de az öltözködés terén részben igen. Bár attól, hogy a bolondos, hamvas ifjúkorodból egy komolyabb szintre léptél, még nem muszáj rögtön kiskosztümbe bújnod, illetve magadra erőltetned a kifogástalanul tip-top nőiességet, ha mindez nem egyezik az egyéniségeddel.

Ám ilyenkor már illik megválogatnod, hogy mikor, hol és milyen mértékben mutatod meg a stílusoddal a benned lakozó energiákat, mert bizonyos kor után már sokkal vékonyabb a határ a feltűnően egyedi, valamint a nevetségesen bazári megjelenés között.

Persze nem arról van szó, hogy innentől kezdve az egysíkúság legyen a mércéd, illetve mindig moderálnod kell a megjelenésedet, hogy komolyan vegyenek.

Megengedett a lazaság is, az ötletesség és a változatos színvilág, sőt, ha van egy kis infantilis beütése a viseletednek, az sem mindig baj, mert a gyermeki báj az, ami fiatalon tartja az embert. Az arany középútról azonban soha nem szabad letérned, ha nem akarsz átesni a ló másik oldalára, ahol már inkább olyannak tűnhetsz, mint akin felülkerekedett a kapuzárási pánik. Ezt úgy kerülheted el, ha a korodnak megfelelő verziókat ragadod ki a trendekből, és nem felejted el a bölcs mondást, miszerint a kevesebb néha több.

Édes kis Lolita

A most divatos diáklánystílusra a legjobb indulattal sem süthető rá, hogy kortalan. Bizonyos irányvonalaiból azonban ki lehet szemezgetni olyan darabokat, amiket a harmincasok is méltósággal viselhetnek, ehhez viszont kell egyfajta érzék, mely azonnal vészcsengőt nyom, ha már rezeg a léc.

Nyilván a munkahelyed nem az a hely, ahol talpig romantikusan kell megjelenned, így, még ha meg is találod a neked való stíluselemeket, tudnod kell szelektálni, hogy mikor vesd be, illetve mivel variáld őket.

Ám ennek a trendnek létezik egy olyan ágazata, melyet mindenféle formában mellőznöd kell, hiszen olyannyira édeskés és infantilis, amit lehetetlen tompítani.

A Lolitára hajazó kertészgatyóknak, valamint a gyümölcsös és állatmintás felsőknek már nincs helye a szekrényedben, ugyanúgy, ahogy a túlzottan fodros-bodros szoknyácskáknak és a csipkés bokazokninak sem.

A retro divat szellemében a pöttyös, kockás és csíkos ruhadarabokat nem muszáj gyökeresen kiirtanod a gondolataidból, viszont a fent említett cukiságokkal soha ne boronáld össze a képeken látható formában.

Fesztiváltrendek

Egy csipetnyi vagányság minden nőt izgalmasabbá tesz, mely tulajdonság önmagában még nem korfüggő, ám ha kontroll nélkül, kissé hivalkodóan nyilvánul meg az öltözékedben, könnyen nevetségessé válhatsz mások szemében.

A hanyagabb hippi, vagabond és rockos divatirányzatok már nem azt a kategóriát képviselik, mely megállná a helyét a mindennapokban, amennyiben elmúltál húsz.

Koncerteken vagy nyaralás alkalmával persze lelazulhatsz, és megmutathatod ezt az oldaladat is, ám a munkahelyeden, illetve a napi ügyintézések során meglehetősen furcsa képet festenél lepattant hippiként. A szakadt farmert, a széles karimájú kalapot, a bakancsot és a bő lebernyegeket tartogasd inkább a hétvégékre, amikor adódik olyan alkalom, hogy megbotránkoztatás nélkül magadra öltheted őket. A túlzásoktól azonban tartózkodj, ne halmozd a végletekig az efféle stílusjegyeket, itt is a letisztultabb verziók felé kacsintgass.

Vintage stílus, kisasszonyosan

Ez a trend az 1900-as évek elejét vette alapul, és főként a vidéki kisasszonyok öltözékéből merített ihletet. Hasonló gyermeki bájjal rendelkezik, mint a diáklánystílus, csak finomabb és légiesebb.

Ám ne tévesszen meg ennek az irányzatnak az éteri kelleme és tisztasága, mert bár csábítóak a fiatalos pasztellárnyalatai és az ártatlanságot sugalló fazonjai, mégis túl teátrálisak együtt. A színvilágát ellesheted, de érdemes nőiesebb, kevésbé ódivatú fazonokkal összehoznod, ha csak nem akarsz úgy kinézni, mint Anne Shirley.

A korhű szalmakalapokat, a csipkés körgallérokat és a kötényruhácskákat mindenképp kerüld, már csak azért is, mert túl kislányos és színpadias hangulatot teremtenek, amiből már kinőttél.

OLVASD EL EZT IS!

elso randi
  • öltözködés
  • Szépség és divat

A férfiak kedvenc ruhafazonjai

Ezt is szeretjük