Két kötelező sminktrend 2012 nyarára
Plusz egy, amit ne viselj
Friss színek, épphogy smink és egy igencsak véleményes szemfestési technika hódít idén nyáron.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyáron, ha picit lepirul az arc, máris kevesebb sminkszer szükségeltetik, hiszen egységes az arcszín, szebb a bőrkép, a szeplők pedig nagyon is szexisek. Ilyenkor a nehéz alapozó helyett válassz esetleg színezett hidratálót vagy BB-krémet.

Élénk, narancsszín ajkak

A jó alapot természetesen fel lehet dobni mindenfélével, nyáron a nőknél vastagabban fog a szemceruza, és több a csillám is, a jó időben mindenki felszabadultabb.

Általában a sminktrendek alkalmazkodnak a divathoz, hasonló színek és stílusok lépnek le a kifutóról az utcára. Három fő csapás körvonalazódik, ezeket válogattuk össze most.

Narancs- és lazacszín az ajkakon

Tavaly a piros rúzs dominált, de idén nyáron egy vidámabb szín lépett előtérbe. 2012 színe a mandarin, legalábbis a Pantone szerint, sok tervező vonultatott fel narancs-, lazac- vagy mandarinszín ruhákat a kifutón, amihez a rúzsok is alkalmazkodtak. Friss és vidám színről van szó, ami tökéletesen mutat a lebarnult bőrön, és nem teszi szigorúvá az arcot. A mandarin nem összekevrendő a terrakottával, ami nemhogy élénkké nem teszi az arcot, hanem még öregít is.

Ahogyan a képen is látható, nem feltétlenül kell csokoládébarnára sülni ahhoz, hogy jól mutasson a narancssárga rúzs. Mivel nagyon erőteljes színről van szó, fokozottan igaz, hogy csak ezt szabad használni az arcon sminkként, mást nem nagyon.

A kontúrceruza, csakúgy mint a vérvörös ajkaknál, itt is fontos, úgy szép, ha rajzolva van, és természetesen nem látszik maga a vonal. Ha túl soknak találod rúzsban ezt az árnyalatot, akkor válassz mandarinszín szájfényt.

Mintha semmi nem lenne rajtad

Valószínűleg a pasztell vonalat követi az úgynevezett nude trend, ami annyit tesz, hogy pucér, magyarán szinte semmi nincs az arcon. Ez persze csak így látszik, és gondos munka előzi meg a nem is festettem ki magam sminket.

A hangsúly itt a tökéletes arcbőrre helyeződik, ezért azoknak ajánljuk ezt a kikészítést, akiknek nincs különösképpen problémájuk. Ezenkívül azoknak kedvezhet még, akik nem szívesen fekszenek ki a napra, hanem szeretik megőrizni bőrük fehérségét. A smink könnyű alapozóval kezdődik, jó, ha nem mattít, ennél a trendnél a fényes arc kifejezetten kívánatos. A szemeket matt hússzínnel festik át, pirosító gyanánt is hasonló színt visznek fel, ami nem hegyi levegőként funkcionál, inkább láthatatlan.

Gótikus túlzás

A szemek hangsúlyozása nem újdonság, de idén kicsit mintha elvetették volna a sulykot a fekete szemkeretezéssel. Sőt, nemcsak feketében tűnt fel néhány kifutón, hanem neonszínekben is a szemhéjak teljes színbeborítása.

A téli, tusos cicaszemektől eltérően most az alsó szemhéjat is festékkel borítják be. Látványos smink, de nem biztos, hogy érdemes kipróbálni. A festék egyrészt könnyen megül a szarkalábakban és a szemhéj gyűrődésein, másrészt fáradttá teszi a tekintetet. Ha mégis tetszik ez a trend, akkor a felső szemhéjat fesd ki a belső szemzugtól egészem a szemöldökcsontig.

Ezt is szeretjük