Két kötelező sminktrend 2012 nyarára

Plusz egy, amit ne viselj

Friss színek, épphogy smink és egy igencsak véleményes szemfestési technika hódít idén nyáron.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Nyáron, ha picit lepirul az arc, máris kevesebb sminkszer szükségeltetik, hiszen egységes az arcszín, szebb a bőrkép, a szeplők pedig nagyon is szexisek. Ilyenkor a nehéz alapozó helyett válassz esetleg színezett hidratálót vagy BB-krémet.

Élénk, narancsszín ajkak

A jó alapot természetesen fel lehet dobni mindenfélével, nyáron a nőknél vastagabban fog a szemceruza, és több a csillám is, a jó időben mindenki felszabadultabb.

Általában a sminktrendek alkalmazkodnak a divathoz, hasonló színek és stílusok lépnek le a kifutóról az utcára. Három fő csapás körvonalazódik, ezeket válogattuk össze most.

Narancs- és lazacszín az ajkakon

Tavaly a piros rúzs dominált, de idén nyáron egy vidámabb szín lépett előtérbe. 2012 színe a mandarin, legalábbis a Pantone szerint, sok tervező vonultatott fel narancs-, lazac- vagy mandarinszín ruhákat a kifutón, amihez a rúzsok is alkalmazkodtak. Friss és vidám színről van szó, ami tökéletesen mutat a lebarnult bőrön, és nem teszi szigorúvá az arcot. A mandarin nem összekevrendő a terrakottával, ami nemhogy élénkké nem teszi az arcot, hanem még öregít is.

Ahogyan a képen is látható, nem feltétlenül kell csokoládébarnára sülni ahhoz, hogy jól mutasson a narancssárga rúzs. Mivel nagyon erőteljes színről van szó, fokozottan igaz, hogy csak ezt szabad használni az arcon sminkként, mást nem nagyon.

A kontúrceruza, csakúgy mint a vérvörös ajkaknál, itt is fontos, úgy szép, ha rajzolva van, és természetesen nem látszik maga a vonal. Ha túl soknak találod rúzsban ezt az árnyalatot, akkor válassz mandarinszín szájfényt.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Mintha semmi nem lenne rajtad

Valószínűleg a pasztell vonalat követi az úgynevezett nude trend, ami annyit tesz, hogy pucér, magyarán szinte semmi nincs az arcon. Ez persze csak így látszik, és gondos munka előzi meg a nem is festettem ki magam sminket.

A hangsúly itt a tökéletes arcbőrre helyeződik, ezért azoknak ajánljuk ezt a kikészítést, akiknek nincs különösképpen problémájuk. Ezenkívül azoknak kedvezhet még, akik nem szívesen fekszenek ki a napra, hanem szeretik megőrizni bőrük fehérségét. A smink könnyű alapozóval kezdődik, jó, ha nem mattít, ennél a trendnél a fényes arc kifejezetten kívánatos. A szemeket matt hússzínnel festik át, pirosító gyanánt is hasonló színt visznek fel, ami nem hegyi levegőként funkcionál, inkább láthatatlan.

Gótikus túlzás

A szemek hangsúlyozása nem újdonság, de idén kicsit mintha elvetették volna a sulykot a fekete szemkeretezéssel. Sőt, nemcsak feketében tűnt fel néhány kifutón, hanem neonszínekben is a szemhéjak teljes színbeborítása.

A téli, tusos cicaszemektől eltérően most az alsó szemhéjat is festékkel borítják be. Látványos smink, de nem biztos, hogy érdemes kipróbálni. A festék egyrészt könnyen megül a szarkalábakban és a szemhéj gyűrődésein, másrészt fáradttá teszi a tekintetet. Ha mégis tetszik ez a trend, akkor a felső szemhéjat fesd ki a belső szemzugtól egészem a szemöldökcsontig.

Ezt is szeretjük