3 forradalmian új ránctalanító kezelés

Ha úgy érzed, nem elég a napi ápolás és a kozmetikus felkeresése, akkor további kezeléseket is igénybe vehetsz a ránctalan arcért.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Kozmetikumokkal és ápolással sokat tehetsz a bőrért, de ezeknek is megvannak a korlátai. A speciális bőrproblémák megszüntetése vagy a ráncok tartós kisimítása érdekében egyre több nő fordul bőrgyógyászhoz vagy plasztikai sebészhez. Azokat a kezeléseket, melyek a legmélyebb bőrrétegig hatnak, és ezért látványos és tartós sikert ígérnek, csak orvos végezheti.

A modern kozmetikai gyógyászat a szike nélküli gyengéd beavatkozások széles palettáját öleli át. Mivel azonban ezek nem kockázatmentesek, alaposan meg kell fontolni a döntést, és körültekintően kell orvost választani.Bizonyos vonásokat nem szabad sajnálni, mint például a nevetés okozta ráncokat, hiszen ezekkel vonzóbbá és rokonszenvesebbé válik az arc.
Ám a legtöbb esetben nem is ezek zavarják a nőket, sokkal inkább a bőr kezdődő petyhüdtsége és az arcbőr hiányzó frissessége.

Ráncfeltöltés

A ráncok feltöltése, vagyis aláinjekciózása minden esetben ugyanazon alapszik, csak a szer, illetve a technika különböző. A szakemberek abból a tényből indulnak ki, hogy a ránc azért mélyül el, mert a szövet már nem védi eléggé.

Ha ezeket a támaszokat mesterségesen helyreállítják, a ráncok eltűnnek, legalábbis egy időre. A három legnépszerűbb ilyen támasztóanyag a saját zsír, a kollagén, illetve a hyaluronsav.

Ezek úgynevezett bioanyagok, melyek az emberi szervezetben természetesen is jelen vannak, így a bőr ezeket fogadja el leginkább. A ráncfeltöltés kissé kellemetlen, apró tűszúrásokkal jár. Ha az orvos mélyre akarja juttatni a hatóanyagot, akkor valószínűleg helyi érzéstelenítést javasol.
 

A folyékony szilikon a legtöbb országban tiltott, mivel használatának következményei nem jósolhatóak meg. Pár éven belül gyulladt gócok keletkezhetnek a bőrben, valamint külsőleg is látható keményedések, melyek csak műtéti úton távolíthatók el, csúnya heget hagyva.

A legtöbb orvos kollagént használ ráncfeltöltőként. A kollagén a bőr feszességéért felelős anyag, de nagy szerepe van a bőr vízmegkötő képességében is. A beinjekciózott kollagén nemcsak megtartja a bőrt, de feszesíti is.

Az idegen eredetű kollagén helyett használható a páciens saját zsírja is. Kicsit furcsán hangzik, de hatásos. A zsír nem okozhat allergiát. A szaknyelven lipofillingnek nevezett eljárás mélyebb ráncok simítására, de ajakfeltöltésre is alkalmas, sőt, az orcák kipárnázására is. Általában a comb izmaiból nyerik a zsírt, megtisztítják, majd az arc megfelelő részébe fecskendezik.

A bioimplantátumokhoz tartoznak a hyaluronsavak is. Ezek a savak a kötőszövetben is előfordulnak, tehát nem testidegenek. A hyaluronsav kitűnő nedvességmegkötő. Általában a kollagénes feltöltéssel együtt alkalmazzák.
 

Artecoll

Ez egy olyan mikroimplantátum, melyben parányi akrilátgyöngyöcskéket kevernek össze kollagénnel. A bőrmélyedések alá fecskendezve a fehérje lebomlik, miközben a parányi gömböket a test saját kötőszövete kollagénbe burkolja. Így a ránc feltöltése tartós.

A beinjekciózás után az orvos erős nyomással formálni tudja az artecollt.
A kezelés hátránya, hogy nagyobb károsodás nélkül nem lehet eltávolítani a gömböket.
Elsősorban az orr melletti mély ráncok, illetve a szájkontúr feltöltésére használják, de újabban a homlokot is kezelik vele.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Bioránctalanítás

Ennek a módszernek semmi köze a sebészeti eljárásokhoz, nincsenek vágások, és nincs hosszantartó gyógyulási folyamat. Ugyanakkor a fiatalodás sem olyan látványos, mint a többi beavatkozás esetében.
A bioránctalanításnál a test saját javítórendszere aktivizálódik, a fáradt mechanizmusok újra mozgásba lendülnek.

Az eljárás során úgynevezett organizátorokat fecskendeznek a bőrbe. Ezek a vízszerű oldatok serkentik a sejtek természetes regenerációját, javítják a vérkeringést, valamint fokozzák a kollagéntermelést.

Cikkünk a Ráncok nélkül című könyv segítségével készült.

Tanácsadó könyv a fiatalság és a szépség megőrzésére a legjobb ötletekkel: hogyan kölcsönözhetsz arcodnak új frissességet, hogyan tüntetheted el a kisebb szépséghibákat, mint a pattanás vagy a kellemetlen pihék, és hogyan védekezhetsz a korai ráncok ellen. Bővebben megismerheted a kozmetikusok által alkalmazott modern fiatalító módszereket. Olvashatsz arctornáról, hatékony masszázsokról és shiatzu-technikáról, lépésről lépésre. Megismerheted a legújabb, kozmetikusok által alkalmazott fiatalító technikákat.

Kiadja a Holló és Társa.
Ára 1790 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük