Ilyen hajad és körmöd lesz idén: ezek 2023 legnagyobb szépségtrendjei a Pinterest szerint

A Pinterest összegyűjtötte az év legnagyobb trendjeit. Vannak köztük meglepőek is.

frufru vagasa fodrasz
Húsvéti tojásvadászat
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A Pinterest minden év végén összegyűjti, melyek azok a trendek, amik valószínűleg hódítanak majd a következő évben. Az elmúlt évek tapasztalata alapján ráadásul jóslataik 80%-ban be is jönnek. 

Természetesen most sem maradt el a felhasználók keresései alapján összeállított előrejelzés: mutatjuk, mik lesznek a legnagyobb szépségtrendek idén a Pinterest szerint.

2023 szépségtrendjei a Pinterest szerint

Rövid frizura és rövid körmök

Úgy tűnik, minden divatos lesz, ami csak rövid, itt az ideje a „micro makeover”-nek: a mikrofrufru, a rövidre vágott bob, a rövid fonatok, a mikro francia manikűr, valamint a rövid stiletto körmök is a topkeresések között szerepelnek. 

Az emberek idén inkább a modern, minimalista külsőre szavaznak majd a klasszikus helyett. A mikrofrufru különleges, figyelemfelkeltő hatást kelt, a rövid bob pedig praktikus és nőies választás. És a körmök terén is leáldozott az értelmetlenül hosszú, nehezen kezelhető manikűröknek.

Kéttónusú haj

A geminihaj is bekúszott a trendek közé: az ikerfrizura a kéttónusú festést jelenti, ami elképesztően népszerű a fiatal generációk körében a Pinteresten. A természetes árnyalatokat élénk színekkel, például kékkel, lilával vagy rózsaszínnel keverik, és ezzel teszik igazán feltűnővé a megjelenésüket. A kék és a fekete, valamint a szőke és a levendula párosai extra menők, de a lila és a pink kombinációjára is egyre többen keresnek rá.

Légies stílusok

A ruhák terén a légies, könnyed stílusok nyernek teret: a tüllös, a fodros, a csillámos és a csipkés daraboknál nem lesz stílusosabb. Ezek ráadásul az ultranőies hatást is garantálják. De nemcsak a nőknél, hanem a férfiaknál is megjelennek ezek a részletek, például a visszafogott fodrokkal díszített ingek. 

 Sci-fi-divat

A futurisztikus darabok a legmenőbbek közé tartoznak majd 2023-ban. A fémes, sci-fi-hatású ruhák, napszemüvegek és kiegészítők az utcai divatba is belopóznak. A legkeresettebb kifejezések közé tartozik ezek kapcsán a „dystopian outfits”, az „avant garde outfit”, valamint a „cyber streetwear” is.

 Vissza a 2000-es évekbe

A „romcom core” is az idei év legnagyobb trendje. És hogy mit is takar ez valójában? A 2000-es évek romantikus vígjátékai ihlette szetteket: többek közt testhezálló ruhákat, csőtopokat, cargo nadrágokat, pink miniszoknyákat és nagy hajcsatokat. Na és persze a strasszok sem maradhatnak majd ki.

Fürdés helyett zuhanyzás

460%-kal nagyobb volt az érdeklődés idén az „esztétikus zuhanyzási rutin” kifejezésre és a fürdőbombák helyett is egyre inkább a zuhanybombák népszerűek. Előtérbe kerül a környezettudatosság, a fürdés helyét a zuhanyzás veszi át, ami azonban ugyanúgy lehet kényeztető. 

Kiemelt figyelmet kap a fejbőr

Idén a hajápolás mellett a fejbőrápolás is fontossá válik - ezt mutatja, hogy egyre többen keresnek a fejbőrkezelésekre, a tiszta fejbőrre, illetve a fejbőrmasszázs-technikákra. Nem is csoda, hiszen ideje rájönni, hogy a szép haj egyik alapfeltétele az egészséges fejbőr.

Ezek 2023 legdivatosabb frizurái

A Vogue divatszakértője szerint idén a féloldalas frufruk viszik a prímet, legyen szó rövid, félhosszú vagy hosszú hajról. Úgy tartja, hogy ez a hajforma azért lesz népszerű, mert szinte bármilyen arcformának jól áll, és azok is hordhatják, akiknek szögegyenes vagy éppen göndör hajuk van. Lássuk, milyen fazonok lesznek idén divatban!

Képeken 2023 legdivatosabb frizurái - Nőies rövid, félhosszú és hosszú fazonokat mutatunk

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük