15 szín, ami fáradtnak és öregnek mutat
Soha ne hordd!
A kevert színek üdítő változataitól olykor csak néhány árnyalat választja el az ellenségeidet. Ezektől óvakodj!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden színnek vannak jótékony, illetve összképromboló hatású árnyalatai. Az előbbiek között is akadnak olyanok, melyek haj-, bőr- és szemszín tekintetében bizonyos típusoknak nem állnak jól, ám az utóbbiak csoportjába olyan erőtlen, nyomasztó, energiaelszívó tónuskeverékek tartoznak, melyeket még az élénk, vibráló társaikkal is lehetetlen vidámabb hangulatra bírni.

Ha ezeket viseled, könnyen rád vetíthetik negatív kisugárzásukat, így ne csodálkozz azon, miért tűnsz nyúzottnak és megviseltnek. Amennyiben eddig csak ruhafazon alapján döntöttél a vásárlásaid során, vagy előfordult már veled, hogy olyan darabra vetetted ki a hálód, mely csinosan állt rajtad, de a színe nem volt az igazi, akkor nem árt megtudnod, milyen árnyalatokkal hibázhatsz jóvátehetetlenül.

Beteges zöldek

 • Kórház-zöld
 • Khaki zöld
 • Méregzöld

Bár a mentazöld fakó árnyalatával a kórházakban friss, fertőtlenített tisztaságot akarnak sugallni, ridegsége miatt az öltözködésben egészen más hatást kelt. Ha betegnek szeretnél tűnni, amikor némi szabadság reményében rosszullétet szimulálsz a főnöködnek, ez a megfelelő tónus hozzá.

A khaki zöld a sportos, laza stílusok kedvenc színe, ám bizonyos árnyalatai inkább erőtlennek, fáradtnak mutatnak, semmint lendületesnek. A méregzöld már a nevével is sokat elárul magáról, hogy miért kell óvakodnod tőle. Sötét, depresszív, mogorva hatást kelt, illetve letompítja az energiáidat.

Vérfagyasztó szürkék

 • Piszkosfehér
 • Galambszürke
 • Grafitszürke

Semlegessége miatt a modern, minimalista trendek imádják a szürkét. Egyes árnyalatai valóban barátságosak, hiszen minden színtársukkal összeférnek, és kivirulnak a tüzes tónusok társaságában. Ám nem úgy a sötét grafitszürke, amit gyakran használnak a filmekben arra, hogy fokozzák vele a szegénység vagy az árvaság nyomasztó hangulatát, hiszen maszkírozás nélkül is megviseltnek láttatja a színész vonásait.

A kékes beütésű galambszürke sem szerencsés, ugyanis hűvösségével minden bőrszínt letompít, ráadásul ez az egyetlen olyan szürke, ami eltiporja a vörös szenvedélyét. A piszkosfehér, valamint a fémes árnyalatok sápasztanak, illetve erőtlen hatást keltenek.

Energiarabló kékek

 • Vízkék
 • Szürkéskék
 • Sötétkék

A kék alapjában véve egy nyugodt szín, ám más árnyalatokkal keverve kibillenhet háborítatlan egyensúlyából, és fenyegető hűvösségbe vagy gyászos melankóliába fordulhat. A fehérrel fellazított vízkék ijesztően hideg, nincs benne semmi élet és pezsgés, így megfagyasztja viselőjét. A szürkéskék öregnek, fásultnak, egykedvűnek mutathat, a feketével kevert mélykékek pedig szinte elnyelnek morózus hangulatukkal.

A tengerészmódi kedveli a sötétkéket, de vigyázz, minél több feketét tartalmaz, annál inkább sápaszt.

Öregítő bordók és lilák

 • Szürkés lila
 • Bordó
 • Sötétlila

A lilának sem minden árnyalata energikus vagy üde. A szürkével kevert fakó lilát ne téveszd össze a tavaszias pasztelltársaikkal, hiszen az előbbi kiábrándító képet fest, míg az utóbbiak frissítőek lehetnek. A sötét, rozsdás bordók nemcsak öregítenek, hanem életunt, megfáradt külsőt kölcsönöznek. A feketével és sötétkékkel mélyített lilák pedig zárkózottnak és idősebbnek mutatnak.

Sápasztó sárgák és depresszív barnák

 • Fakó sárga
 • Kéregbarna
 • Sötétbarna

Furcsamód, az energikus sárgának is vannak vérszegény, fehérrel higított árnyalatai, melyek betegessé tesznek. Amellett, hogy sápasztanak, olyan lagymatag összképet sugároznak, mintha épp az ájulás szélén állnál. A kéregbarna középtónusa már annyira semleges, hogy szinte eltüntet a tömegben és befullasztja a fiatalos energiáidat. A feketével kevert barnák szomorkásak és nagymamásak, ezért lehetőleg kerüld őket.

Ezt is szeretjük