14 szexi frizura rövid, kevés hajból
Számtalan színt, fazont és vágást hoztunk neked. Abban is segítünk, hogy kinek és miért áll jól.

Dia

 	Glamour stílusú 	A hosszú frufrus, hátul is finoman megszedett fazon kitűnő példa arra, hogy a rövid haj is lehet rendkívül nőies. Ez a frizura kevésbé növeli a tincseid volumenét, ám kihangsúlyozza puha lágyságukat. A féloldalas, lazán leomló frufru miatt pedig cseppet sem kelt lapos hatást.

Glamour stílusú

A hosszú frufrus, hátul is finoman megszedett fazon kitűnő példa arra, hogy a rövid haj is lehet rendkívül nőies. Ez a frizura kevésbé növeli a tincseid volumenét, ám kihangsúlyozza puha lágyságukat. A féloldalas, lazán leomló frufru miatt pedig cseppet sem kelt lapos hatást.

Dia

 	Gomba 	A hetvenes évek legkedveltebb gombafazonja ma újra dívik. Ha nincs elég hajad, illetve nem akarod folyton hajsütéssel vagy főnözéssel tölteni az időd, választhatsz egy lazúrosabb formát is, melynek rétegei alul és hátul elkeskenyednek, így a felső tincseknek dúsabb tartást kölcsönöznek. Bár formára szárítást igényel, nem kell csipeszekkel és tupírfésűkkel zsonglőrködnöd, elég egy méretes körkefe is hozzá. 	 

Gomba

A hetvenes évek legkedveltebb gombafazonja ma újra dívik. Ha nincs elég hajad, illetve nem akarod folyton hajsütéssel vagy főnözéssel tölteni az időd, választhatsz egy lazúrosabb formát is, melynek rétegei alul és hátul elkeskenyednek, így a felső tincseknek dúsabb tartást kölcsönöznek. Bár formára szárítást igényel, nem kell csipeszekkel és tupírfésűkkel zsonglőrködnöd, elég egy méretes körkefe is hozzá.
 

Dia


            	Elöl hosszú, hátul rövid
            	Ez a frizura kecsesen megnyújtja a nyakat, illetve aszimmetriájával elvesz a kerekded arcforma pufiságából. Sokoldalúságát Rihanna is bebizonyította, hiszen egy kis fantáziával rengeteg variációt ki lehet hozni belőle. Így bármikor az öltözékedhez formálhatod, akár vagány vagy elegáns stílusban is.

Elöl hosszú, hátul rövid

Ez a frizura kecsesen megnyújtja a nyakat, illetve aszimmetriájával elvesz a kerekded arcforma pufiságából. Sokoldalúságát Rihanna is bebizonyította, hiszen egy kis fantáziával rengeteg variációt ki lehet hozni belőle. Így bármikor az öltözékedhez formálhatod, akár vagány vagy elegáns stílusban is.

Dia


            	Tincsesen kócos
            	Meg Ryan hozta divatba az ellenállhatatlanul bűbájos, tépett és kócos frizurát, melynek fazonja első ránézésre nem sok koncepcióval rendelkezik. Ám a rétegek itt is jól ki vannak találva, hogy könnyebben elkülönüljenek, és megemeljék egymást a tincsek. A tarkónál és a füleknél érdemes hosszabbra hagyni a hajat, valamint a frufru is elengedhetetlen.

Tincsesen kócos

Meg Ryan hozta divatba az ellenállhatatlanul bűbájos, tépett és kócos frizurát, melynek fazonja első ránézésre nem sok koncepcióval rendelkezik. Ám a rétegek itt is jól ki vannak találva, hogy könnyebben elkülönüljenek, és megemeljék egymást a tincsek. A tarkónál és a füleknél érdemes hosszabbra hagyni a hajat, valamint a frufru is elengedhetetlen.

Dia

 	Pixie 	A hatvanas években vált úttörővé ez a fiúsabb fazon, mely annak köszönhette hódító sikerét, hogy akkoriban Twiggy és Mia Farrow is ilyen frizurát viselt. Ma ismét a sztárok hozták divatba. Közkedveltsége annak is betudható, hogy nem igényel vastag szálú, dús tincseket, sőt, jobban mutat puha, szöszi hajból. Lágysága kiemeli az arányos fejformát és a szép bőrt, valamint előtérbe helyezi a hatalmas szemeket.

Pixie

A hatvanas években vált úttörővé ez a fiúsabb fazon, mely annak köszönhette hódító sikerét, hogy akkoriban Twiggy és Mia Farrow is ilyen frizurát viselt. Ma ismét a sztárok hozták divatba. Közkedveltsége annak is betudható, hogy nem igényel vastag szálú, dús tincseket, sőt, jobban mutat puha, szöszi hajból. Lágysága kiemeli az arányos fejformát és a szép bőrt, valamint előtérbe helyezi a hatalmas szemeket.

Dia

 	Drámai hullámok 	Az egyszerű pixie-t bármikor feldobhatod selymesen egymásba omló, drámai hullámokkal, melyek még nőiesebbé varázsolják. Hajcsavarókra sem lesz szükséged a művelethez, csupán néhány csipeszre.

Drámai hullámok

Az egyszerű pixie-t bármikor feldobhatod selymesen egymásba omló, drámai hullámokkal, melyek még nőiesebbé varázsolják. Hajcsavarókra sem lesz szükséged a művelethez, csupán néhány csipeszre.

Dia

 	Sima és elegáns 	A retro gombafazont hosszúra hagyott, féloldalas frufruval is kérheted a fodrászodtól, mely elegánsabb, titokzatosabb benyomást kelt. Ez a frizura megkívánja a jól ápolt, fényes tincseket, így nem árt csínján bánnod a hajvasalóval, nehogy tönkretedd a vékony szálú hajad sérülékeny szerkezetét.

Sima és elegáns

A retro gombafazont hosszúra hagyott, féloldalas frufruval is kérheted a fodrászodtól, mely elegánsabb, titokzatosabb benyomást kelt. Ez a frizura megkívánja a jól ápolt, fényes tincseket, így nem árt csínján bánnod a hajvasalóval, nehogy tönkretedd a vékony szálú hajad sérülékeny szerkezetét.

Dia

 	Szélfútta, tépett fazon 	A fiúsan szögletes, kócos frufrus frizurát a múltban Annie Lennox, napjainkban pedig Agyness Deyn tette emlékezetessé. Mindketten bebizonyították, hogy a rövid haj is lehet izgalmas, sőt, egyszerre tükrözhet vagányságot és nőiességet. Ez a fazon bátran összekócolható, illetve az erőteljesebb, feltűnőbb színeket is elbírja.

Szélfútta, tépett fazon

A fiúsan szögletes, kócos frufrus frizurát a múltban Annie Lennox, napjainkban pedig Agyness Deyn tette emlékezetessé. Mindketten bebizonyították, hogy a rövid haj is lehet izgalmas, sőt, egyszerre tükrözhet vagányságot és nőiességet. Ez a fazon bátran összekócolható, illetve az erőteljesebb, feltűnőbb színeket is elbírja.

Dia

 	Egyenes frufrus 	Hasonló frizurát viselt Demi Moore is a Ghost című filmben. Ám ha neked nincs annyi hajad, a tömör frufru kevésbé működhet jól, hiszen könnyen lelapulhat. Tedd lazúrosabbá megcsipkedett hajvégekkel, esetleg egy ferdébb, aszimmetrikus frufrufazonnal.

Egyenes frufrus

Hasonló frizurát viselt Demi Moore is a Ghost című filmben. Ám ha neked nincs annyi hajad, a tömör frufru kevésbé működhet jól, hiszen könnyen lelapulhat. Tedd lazúrosabbá megcsipkedett hajvégekkel, esetleg egy ferdébb, aszimmetrikus frufrufazonnal.

Dia

 	Lépcsőzetes bob 	Nem is félhosszú, nem is teljesen rövid haj, hanem egyfajta kellemes átmenet a kettő között, amennyiben az előbbihez nem alkalmas a vékony hajszerkezeted, az utóbbit pedig nem akarod bevállalni. A lépcsőzetes fokozatok a szemöldököt takaró frufruból indulnak ki, ezáltal könnyed, lágy keretet képeznek az arc körül.

Lépcsőzetes bob

Nem is félhosszú, nem is teljesen rövid haj, hanem egyfajta kellemes átmenet a kettő között, amennyiben az előbbihez nem alkalmas a vékony hajszerkezeted, az utóbbit pedig nem akarod bevállalni. A lépcsőzetes fokozatok a szemöldököt takaró frufruból indulnak ki, ezáltal könnyed, lágy keretet képeznek az arc körül.

Dia

 	Körbubi 	Természetesen nem a pókerről van szó, hanem a hetvenes évek egyik kedvenc hajfazonjáról. Bár ehhez a frizurához jól jön a dús hatás, azért még ritkább tincsekből is kivitelezhető. Az éles körvágás picit megemeli a hajtöveket, amit megfelelő szárítással és speciális hajlakkal szintén fokozhatsz. Néhány hosszabbra hagyott, kósza fürt lazábbá teszi ezt a tömör szerkezetet.

Körbubi

Természetesen nem a pókerről van szó, hanem a hetvenes évek egyik kedvenc hajfazonjáról. Bár ehhez a frizurához jól jön a dús hatás, azért még ritkább tincsekből is kivitelezhető. Az éles körvágás picit megemeli a hajtöveket, amit megfelelő szárítással és speciális hajlakkal szintén fokozhatsz. Néhány hosszabbra hagyott, kósza fürt lazábbá teszi ezt a tömör szerkezetet.

Dia

 	Geometrikus bob 	Ha fülig érő bob frizurád van, de rövidebbet szeretnél, ez a fazon szinte adja magát. Hasonlóak a formái, ám itt-ott rétegesen megrövidülnek, elkeskenyednek. A szögletességét lekerekített ívekkel tompíthatod, melytől finomabb és nőiesebb lesz.

Geometrikus bob

Ha fülig érő bob frizurád van, de rövidebbet szeretnél, ez a fazon szinte adja magát. Hasonlóak a formái, ám itt-ott rétegesen megrövidülnek, elkeskenyednek. A szögletességét lekerekített ívekkel tompíthatod, melytől finomabb és nőiesebb lesz.

Dia

 	Modern, nőies punk stílus 	Megnyugodhatsz, mert ennek a fazonnak legutóbb a nyolcvanas években volt köze a punk stílushoz, ám akkor sem szorosan. Tény, hogy egyfajta hidat próbált vonni a lepattant vagányság és a csajos megjelenés között. Ma már inkább a szexisebb verziói hódítanak, melyek csak hátul felnyírtak. Az oldalt elválasztott, egyik oldalon hosszabb, másikon rövidebb frizura hátul fokozatosan rövidül, ettől dúsabbnak hat. 	 

Modern, nőies punk stílus

Megnyugodhatsz, mert ennek a fazonnak legutóbb a nyolcvanas években volt köze a punk stílushoz, ám akkor sem szorosan. Tény, hogy egyfajta hidat próbált vonni a lepattant vagányság és a csajos megjelenés között. Ma már inkább a szexisebb verziói hódítanak, melyek csak hátul felnyírtak. Az oldalt elválasztott, egyik oldalon hosszabb, másikon rövidebb frizura hátul fokozatosan rövidül, ettől dúsabbnak hat.
 

Dia

 	Vagány pixie 	Az egyszerű pixie is elbír egy kis vagányságot és izgalmat, amit úgy érhetsz el, ha oldalt picit felnyíratod, de persze nem nullásgéppel. Így az egész frizurád kap egy kis gombahatást, mely valamivel légiesebb, mint a tömör, sapkaszerű változatai.

Vagány pixie

Az egyszerű pixie is elbír egy kis vagányságot és izgalmat, amit úgy érhetsz el, ha oldalt picit felnyíratod, de persze nem nullásgéppel. Így az egész frizurád kap egy kis gombahatást, mely valamivel légiesebb, mint a tömör, sapkaszerű változatai.

Ezt is szeretjük
Szerző: Kiss Krisztina
Fotó: