11 trendi ruhadarab, amiben évekkel öregebbnek tűnsz
Nem mindegy, hogy mit viselsz, nemcsak az alakodnak, a korodnak is rosszat tehetnek a rosszul megválasztott darabok.

Dia

 	Kárpitmintás blúzok  	A vintage stílus most teljes mértékben uralja a divatot, hatására a tervezők már olyan ötletektől sem riadnak vissza, mint hogy antik bútordarabok mintázatát ültessék át az öltözködési trendekbe. Az ódon, kiszolgált díványokon valóban jól mutatnak ezek a kárpitminták, de a blúzokon talán már nem annyira, különösen erőtlen színekkel párosítva. Ha nem akarsz porlepte régiségnek tűnni, inkább tartózkodj az efféle daraboktól.

Kárpitmintás blúzok

A vintage stílus most teljes mértékben uralja a divatot, hatására a tervezők már olyan ötletektől sem riadnak vissza, mint hogy antik bútordarabok mintázatát ültessék át az öltözködési trendekbe. Az ódon, kiszolgált díványokon valóban jól mutatnak ezek a kárpitminták, de a blúzokon talán már nem annyira, különösen erőtlen színekkel párosítva. Ha nem akarsz porlepte régiségnek tűnni, inkább tartózkodj az efféle daraboktól.

Dia

 	Sápasztó ruhák  	A kék szín idén elég nagy teret kap, hogy minden árnyalatát megvillanthassa, pedig bizonyos tónusait jobb lenne inkább kispadra küldeni. A fáradt szürkéskék egy vintage stílusú ruhafazonnal összeboronálva olyan halovánnyá tehet, mintha egy megszürkült, régi fotóról néznél vissza, a púderes babakék pedig sokakat sápaszthat.

Sápasztó ruhák

A kék szín idén elég nagy teret kap, hogy minden árnyalatát megvillanthassa, pedig bizonyos tónusait jobb lenne inkább kispadra küldeni. A fáradt szürkéskék egy vintage stílusú ruhafazonnal összeboronálva olyan halovánnyá tehet, mintha egy megszürkült, régi fotóról néznél vissza, a púderes babakék pedig sokakat sápaszthat.

Dia

 	Vastag, merev zsákruhák  	Nagyon divatosak most a hatvanas éveket idéző miniruhák, és önmagukban még nem is okoznak problémát, sőt, legtöbb esetben elevenné varázsolják az összképet. Ám fáradt, beteges tónusú, illetve vastag változataikat kerüld el messzire, mert egyhangúak, merevek, nehézkesek, vagyis cseppet sem energikusak.

Vastag, merev zsákruhák

Nagyon divatosak most a hatvanas éveket idéző miniruhák, és önmagukban még nem is okoznak problémát, sőt, legtöbb esetben elevenné varázsolják az összképet. Ám fáradt, beteges tónusú, illetve vastag változataikat kerüld el messzire, mert egyhangúak, merevek, nehézkesek, vagyis cseppet sem energikusak.

Dia

 	Fémesen csillogó  	A nyolcvanas évekkel kéz a kézben tért vissza a metálos fényű glitter & shine trend, ami nappali viseletté avanzsálta az arany és ezüst ruhadarabokat. A hideg, fémes csillogás azonban fakóvá, szellemszerűvé teheti a fehérbőrűeket, különösen akkor, ha felsőkön alkalmazzák.

Fémesen csillogó

A nyolcvanas évekkel kéz a kézben tért vissza a metálos fényű glitter & shine trend, ami nappali viseletté avanzsálta az arany és ezüst ruhadarabokat. A hideg, fémes csillogás azonban fakóvá, szellemszerűvé teheti a fehérbőrűeket, különösen akkor, ha felsőkön alkalmazzák.

Dia

 	Mocsaras tengerszínek  	A blúzok és ingek esetében most új trend állt elő, mely a művészi akvarellmintákkal, illetve a világos és mély tengerszínekkel játszadozik. Egészen kreatív elképzelések is születtek már ebből a kombinációból, viszont akadnak lehangoló alternatívák is: a mocsárzöld festékpacák bárkit betegnek és kimerültnek mutatnak, ahogy türkizes-algás színkeverés sem szerencsés választás.

Mocsaras tengerszínek

A blúzok és ingek esetében most új trend állt elő, mely a művészi akvarellmintákkal, illetve a világos és mély tengerszínekkel játszadozik. Egészen kreatív elképzelések is születtek már ebből a kombinációból, viszont akadnak lehangoló alternatívák is: a mocsárzöld festékpacák bárkit betegnek és kimerültnek mutatnak, ahogy türkizes-algás színkeverés sem szerencsés választás.

Dia

	Egy csipetnyi neonszín	Idén nagy elánnal törtek be a kínálatba a harsány neonszínek, de a tervezők azokra is gondoltak, akik visszafogottabb stílust képviselnek. Így születtek meg az athletic trendbe sorolható sportos ruhák, melyek a legnagyobb felületeket egy semleges tónusnak adják át, és csak kis részleteikben, halványan hódoltak be a neonárnyalatoknak. Nem volt túl jó ötlet, mert a neon pasztellesen is világít, a lazúros galambszürke pedig sokkolóan hervasztó. A kettő együtt a világos bőr legnagyobb ellensége!

Egy csipetnyi neonszín

Idén nagy elánnal törtek be a kínálatba a harsány neonszínek, de a tervezők azokra is gondoltak, akik visszafogottabb stílust képviselnek. Így születtek meg az athletic trendbe sorolható sportos ruhák, melyek a legnagyobb felületeket egy semleges tónusnak adják át, és csak kis részleteikben, halványan hódoltak be a neonárnyalatoknak. Nem volt túl jó ötlet, mert a neon pasztellesen is világít, a lazúros galambszürke pedig sokkolóan hervasztó. A kettő együtt a világos bőr legnagyobb ellensége!

Dia

	Nagypapakardigánok	Már a nevük is sokat elárul róluk, hiszen leginkább egy karosszékben, olvasószemüveggel együtt lehet elképzelni azt a dizájnt, amit a nagypapakardigánok nyújtanak. Semmi energia, mozgalmasság nincs bennük, ráadásul gyakran a legtompább színeket elegyítik a régimódi mintákat.

Nagypapakardigánok

Már a nevük is sokat elárul róluk, hiszen leginkább egy karosszékben, olvasószemüveggel együtt lehet elképzelni azt a dizájnt, amit a nagypapakardigánok nyújtanak. Semmi energia, mozgalmasság nincs bennük, ráadásul gyakran a legtompább színeket elegyítik a régimódi mintákat.

Dia

 	Pasztelles, halovány kreációk  	A tavaszhoz közeledve szinte elképzelhetetlen, hogy ne boruljon minden friss pasztellszínekbe, de sajnos nem mindegyikük szívmelengetően üde. Mindig a választáson és az összeboronáláson van a hangsúly, vagyis nem mindegy, milyen árnyalatú ruhadarabot veszel, és mivel kombinálod. A magasan záródó blúz halovány vaníliasárgája túl közel van az archoz, így szinte sápadtra szívja. A szürke-csipke párosítás pedig egyenesen botrányos, hiszen úgy néz ki, mintha a padláson szürkült volna be, és vele együtt a viselője is.

Pasztelles, halovány kreációk

A tavaszhoz közeledve szinte elképzelhetetlen, hogy ne boruljon minden friss pasztellszínekbe, de sajnos nem mindegyikük szívmelengetően üde. Mindig a választáson és az összeboronáláson van a hangsúly, vagyis nem mindegy, milyen árnyalatú ruhadarabot veszel, és mivel kombinálod. A magasan záródó blúz halovány vaníliasárgája túl közel van az archoz, így szinte sápadtra szívja. A szürke-csipke párosítás pedig egyenesen botrányos, hiszen úgy néz ki, mintha a padláson szürkült volna be, és vele együtt a viselője is.

Dia

 	Hosszú szoknya  	A lábszárközépig és bokáig érő szoknyák a testalkatodat sem kímélik, valamint könnyen hozzájárulhatnak ahhoz, hogy idősebbnek saccoljanak a korodnál. Az élénk szín itt már nem sokat ér, mert maga a fazon uralja az összképet, aminek meglehetősen vénkisasszonyos kisugárzást kölcsönöz ez a retró ruhadarab. Nincs benne semmi kecsesség és nőiesség.

Hosszú szoknya

A lábszárközépig és bokáig érő szoknyák a testalkatodat sem kímélik, valamint könnyen hozzájárulhatnak ahhoz, hogy idősebbnek saccoljanak a korodnál. Az élénk szín itt már nem sokat ér, mert maga a fazon uralja az összképet, aminek meglehetősen vénkisasszonyos kisugárzást kölcsönöz ez a retró ruhadarab. Nincs benne semmi kecsesség és nőiesség.

Ezt is szeretjük
Szerző: Kiss Krisztina
Fotó: