A legfinomabb zsemlegombóc receptje vadashoz
Kipróbált és bevált
Ilyen jó zsemlegombócot vadashoz még soha nem készítettél!

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

Ez történik a testünkben köhögéskor - Rengeteg minden állhat a háttérben (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Ez lesz a cipődivat tavasszal: 10 fazon, amit biztosan hordani fogunk »

„A pattanás normális” - Ezzel kampányolnak az Instagramon a retusálás ellen »

Ezt edd vacsorára, ha edzeni voltál: mindent pótol, amit kell, de nem hizlal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A vadas zsemlegombóccal a legfinomabb. Egyszerűbb elkészíteni, mint azt elsőre gondolnád. Kard Éva receptje azoknak is ajánlott, akik még soha nem próbálkoztak vele. Többé te sem főtt tésztával kínálod az ízletes mártást!

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 20 dkg liszt
  • 2 zsemle
  • 1,5 dl víz
  • 7 dkg vaj
  • 3 dkg vöröshagyma
  • 1 tojás
  • őrölt bors
  • petrezselyemzöld
Recept idők

Elkészítés:

A zsemlét vágd kisebb, körülbelül másfélszer másfél centis kockákra, tedd tepsibe, és a sütőben 180 fokon pár perc alatt pirítsd meg, majd hűtsd ki. A vajat hevítsd fel, add hozzá az aprított vöröshagymát, és párold üvegesre. Keverd hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet. A tojást dolgozd össze a vízzel, ízlés szerinti sóval, őrölt borssal, add hozzá a hagymás keveréket, a pirított zsemlekockát és a lisztet. Keverd alaposan össze.

Ha a massza jól formázható, készíts belőle gombócokat. Tégy fel bőséges mennyiségű vizet forrni. Ha lobog, helyezd bele a zsemlegombócokat, és főzd meg őket körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Úgy tudod ellenőrizni, hogy elkészültek-e, hogy egyet kiveszel a vízből, kettévágod. Ha homogén, szedd ki, és tálalásig tartsd melegen.

Blog.hu ajánló