Zöldfűszeres, pikáns csirkecombok: a chilis páctól lesz olyan finom
Ha szereted a csípőset, ezeket a zöldfűszeres, chilis csirkecombokat neked találták ki. Sütés előtt tartsd őket pikáns páclében!

- A szezon legnőiesebb cipői, amiket a francia nők irtó sikkesen viselnek: csinos kis fazonok árakkal »
- Ezzel egészítsd ki az edzést, ha keskenyebb karokat, tónusosabb vállakat szeretnél nyárra: 7 súlyzós gyakorlat otthonra »
- Nőies és vagány átmeneti kabátok, melyek még az unalmas szetteket is feldobják: divatos fazonok árakkal »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Orosz Barbara ilyen gyönyörű menyasszony volt: férjével először szerepelt címlapon
- Ki volt Az arany ember szerelme? 10 kérdés az iskolai kötelező olvasmányokból
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
A zöldfűszeres, chilis csirkecombok akkor a legfinomabbak, ha friss fűszereket használsz hozzájuk, de ha erre nincs lehetőséged, szárított változatot is tehetsz a pácba. Egy evőkanál friss levél egy teáskanál szárítottnak felel meg. A pácba egy kevés citrom is kerül, a savas közegben ugyanis fellazulnak a hús szövetei, és még lágyabb, omlósabb lesz a végeredmény.
Zöldfűszeres-chilis csirkecombok
Hozzávalók 4 személyre
- 8 csirkealsócomb
- 3 chilipaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 dl fehérbor
- 1 evőkanál friss rozmaring
- 1 evőkanál friss kakukkfű
- 1 teáskanál pirospaprika
- 0.5 dl olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat szórd meg sóval. A chilipaprikát csumázd ki, vágd fel, és tedd egy késes aprítógépbe. Darabold mellé a fokhagymagerezdeket, tépked hozzá a rozmaringot és a kakukkfüvet, reszeld bele a citrom héját, facsard hozzá a levét, öntsd fel olívaolajjal, paprikázd és borsozd meg, majd turmixold össze az egészet úgy, hogy kicsit darabos maradjon. Hempergesd meg a csirkecombokat ebben a páclében, és pihentesd hűtőszekrényben két-három órát. Az idő leteltével melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Tedd a combokat egy tepsibe, locsold a tetejére a megmaradt pácot, öntsd alá a fehérbort, és alufóliával letakarva told az egészet a sütőbe. Egy óra leteltével vedd le a fóliát a tetejéről, és további 15 perc alatt pirítsd meg a húst.
A pikáns ízvilág a csirkeszárnyhoz is jól megy: mézzel és chilivel sütve egyszerre édes és csípős.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept