Zöldfűszeres, pikáns csirkecombok: a chilis páctól lesz olyan finom
Ha szereted a csípőset, ezeket a zöldfűszeres, chilis csirkecombokat neked találták ki. Sütés előtt tartsd őket pikáns páclében!

chilis csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A zöldfűszeres, chilis csirkecombok akkor a legfinomabbak, ha friss fűszereket használsz hozzájuk, de ha erre nincs lehetőséged, szárított változatot is tehetsz a pácba. Egy evőkanál friss levél egy teáskanál szárítottnak felel meg. A pácba egy kevés citrom is kerül, a savas közegben ugyanis fellazulnak a hús szövetei, és még lágyabb, omlósabb lesz a végeredmény.

Zöldfűszeres-chilis csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 csirkealsócomb
  • 3 chilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 dl fehérbor
  • 1 evőkanál friss rozmaring
  • 1 evőkanál friss kakukkfű
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 dl olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval. A chilipaprikát csumázd ki, vágd fel, és tedd egy késes aprítógépbe. Darabold mellé a fokhagymagerezdeket, tépked hozzá a rozmaringot és a kakukkfüvet, reszeld bele a citrom héját, facsard hozzá a levét, öntsd fel olívaolajjal, paprikázd és borsozd meg, majd turmixold össze az egészet úgy, hogy kicsit darabos maradjon. Hempergesd meg a csirkecombokat ebben a páclében, és pihentesd hűtőszekrényben két-három órát. Az idő leteltével melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Tedd a combokat egy tepsibe, locsold a tetejére a megmaradt pácot, öntsd alá a fehérbort, és alufóliával letakarva told az egészet a sütőbe. Egy óra leteltével vedd le a fóliát a tetejéről, és további 15 perc alatt pirítsd meg a húst.

 

A pikáns ízvilág a csirkeszárnyhoz is jól megy: mézzel és chilivel sütve egyszerre édes és csípős.

Ezt is szeretjük