Könnyű, nyári zöldségragu: ha finom, húsmentes fogásra vágysz
Ez az ízletes, szaftos zöldségragu alacsony kalóriás, mégis laktató. A hús senkinek sem fog hiányozni belőle.

Könnyű, nyári zöldségragu: ha finom, húsmentes fogásra vágysz
Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Hogyan hasznosítsd újra a megunt szemhéjpúdert? Nemcsak szemfestésre jó ám »

Házi ajakradír szárított rózsasziromból: ints búcsút a cserepes ajkaknak »

Tavaszi szoknyadivat: 7 nőies stílustipp, ha meguntad a nadrágot »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha rendszeresen gondot okoz a menü kitalálása, próbáld ki a gyors és zamatos ragut! Most, hogy tele van a kert és a piac csupa friss zöldséggel, vétek lenne kihagyni. Vacsorára is bátran kínálhatod, hisz nem terheli meg a gyomrot. Önmagában péksüteménnyel is nagyon finom, de húsok mellé köretnek is tökéletes. 

Zöldségragu recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db paradicsom
  • 1 db sárgarépa
  • 1 bögre borsó
  • 1 fej közepes brokkoli
  • 1 db paprika
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 dl zöldség alaplé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tiszítsd meg, a brokkolit szedd rózsáira, a paprikát, a répát és a paradicsomot darabold fel tetszés szerint. Egy nagyobb lábosban vagy serpenyőben hevíts olajat, és fonnyaszd meg benne az apróra vágott vöröshagymát. Dobd hozzá a zöldségeket a borsó kivételével. Kavargasd kicsit, hogy ne ragadjanak le. Sózd, borsozd ízlés szerint, és rakd hozzá a zúzott fokhagymát. Öntsd fel az alaplével, és lefedve párold öt-tíz percig.

Ha a zöldségek félig puhák, mehet hozzájuk a borsó. Kis lángon főzd tovább, amíg minden puha nem lesz. Arra figyelj, hogy ne essenek szét. Végül szórd meg aprított petrezselyemzölddel.

Ezt is szeretjük