Zöldséges tepsis krumpli tejföllel és kétféle sajttal - A teteje nyúlós, ropogós, belül jó szaftos
A tepsis krumpli még finomabb, ha sok friss zöldség is kerül bele.
A tepsis krumplihoz remekül illenek a nyár kedvenc zöldségei. Nagyon változatosan elkészítheted, de a tököt és a paradicsomot semmiképpen ne hagyd ki belőle. Ilyenkor sokkal jobban esik, mint a nehéz, kolbászos rakott krumpli. Önmagában is remek, de extra köretként is kínálhatod.

Zöldséges tepsis krumpli
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 1 db tök
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 3 dl tejföl
- 3 db paradicsom
- 1 db póréhagyma
- 2 db paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ág bazsalikom
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, és felkarikázva tedd fel főni valamivel több vízbe, mint amennyi ellepi. Ha már majdnem teljesen puha, borítsd egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe. Egy serpenyőben, kevés olajon párold két-három percig a póréhagymát, a felkarikázott tököt, a felszeletelt paprikát és paradicsomot, majd borítsd a már tepsiben lévő krumplira.
A tejfölt keverd össze sóval, borssal, aprított bazsalikommal, petrezselyemmel, zúzott fokhagymával, és öntsd le vele a zöldségeket. A tetejére reszeld a kétféle sajtot, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 25 perc alatt, vagy amíg a sajt meg nem pirul.
