Extrán rakott, zöldséges tepsis krumpli - Csodás szósz, fejedelmi főétel
A különféle zöldségekkel jól megpakolt tepsis krumplitól a nagyétkűek is jóllaknak.
A zöldséges tepsis krumplival igazán különleges, újszerű és egyszerűen kivitelezhető finomságot varázsolhatsz az asztalra. Ha szeretnél csökkenteni a sütési időn, főzd elő a krumplit. Ízléstől függően brokkoli, karfiol, padlizsán is kerülhet is tepsibe.

Zöldséges rakott krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg krumpli
- 15 dkg sajt
- 3 dl tejszín
- 1 cukkini
- 2 sárgarépa
- 1 póréhagyma
- 1 paradicsom
- 4 evőkanál mascarpone
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A krumplikat és a cukkinit pucold meg, majd karikázd fel. A hagymákat, a paradicsomot és a répát is tisztítsd meg, vágd fel tetszés szerint. Kevés olajon párold a zöldségeket két-három percig. Egy tepsit enyhén kenj ki olajjal, rakd bele a krumpli felét, szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, tedd rá a zöldségeket, majd fedd be a maradék krumplival.
Fűszerezd ismét, halmozd a tetejére a mascarponét, öntsd rá a tejszínt, reszelj rá sajtot, és dobj rá aprított petrezselymet. Told előmelegített sütőbe, fedd le fóliával, és süsd 190 fokon 30 percig. Amikor a krumpli megpuhul, vedd le róla a fóliát, és süsd tovább. Ha a sajt elkezd pirulni, ki is veheted a sütőből.
