Zöldséges rakott csirkemell sok sajttal a tetején: ebből kétszer fogsz szedni
A sok sajttal megszórt, görög rakott csirkemell a legjobb választás azoknak, akik könnyű, mégis tartalmas ebédre vágynak.

rakott csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ne mindig csak rizs vagy krumpli legyen a köret: süsd együtt a csirkemellet a zöldségekkel! Így laktató, mégis alakbarát fogást tehetsz az asztalra. Ha szereted a görög ízeket, akkor ezt a padlizsános, paradicsomos, fűszeres ételt is imádni fogod. A ropogós sajt teszi igazán fenségessé az egyszerű, de ínyenc egytálételt. 

zoldseges-rakott-csirkemell
Fotó: LoraLiu

Zöldséges rakott csirkemell receptje

Hozzávalók:

  • 60 dkg filézett csirkemell
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 db padlizsán
  • 1 db cukkini
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db póréhagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • olívaolaj
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket vágd nagyobb szeletekre. Sózd, borsozd, szórd meg mindkét oldalukat szerecsendióval, locsold meg olívaolajjal, majd tedd be a hűtőbe, hogy az ízek átjárják a rostokat.

Amíg a hús pihen, a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A zöldségeket alaposan mosd meg, majd vágd karikákra a padlizsánt, a cukkinit, a paprikákat, a paradicsomot és a póréhagymát. Sózd, borsozd, szórd meg oregánóval, kakukkfűvel és Cayenne-borssal, majd keverd el olívaolajjal. Rendezd a zöldségek felét egy tűzálló tálba, tedd rá a csirkeszeleteket, oszd el rajtuk a maradék zöldséget, végül szórd meg az egészet reszelt sajttal. Alufóliával letakarva süsd 40 percig, majd vedd le a fóliát a tetejéről, és 15 perc alatt pirítsd meg a sajtot.
Isteni finom úgy is a csirke, ha bundázás után nem olajban, hanem sütőben sütöd meg.

Ezt is szeretjük