Zöldséges tészta parmezánnal megbolondítva: összesütve a legjobb
Szedd össze a hűtődben lévő zöldségeket, tésztával összesütve, sajttal megszórva egyszerű ínyenc, gyors és laktató étel lehet.

parmezanos-zoldseges-sult-teszta
beauty and style
Top olvasott cikkek

A színes, ízes tészta sok zöldséggel készül, könnyű, mégis fenséges, ráadásul hús nélkül is laktató. Ne öntsd ki a tészta főzővizét, hisz a pennére locsolva krémesebb lesz a végeredmény, a parmezán pedig még extrábbá teszi. 

Zöldséges, parmezános tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne
  • 10 dkg parmezán
  • 2 db paradicsom
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ág bazsalikom
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A pennét dobd sós, lobogó vízbe, adj hozzá kevés olajat, hogy ne ragadjon össze a tészta. Főzd meg körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Ha fogkemény, szűrd le, és csepegtesd le.
 

Egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban hevíts kevés olajat, dobd rá az apróra vágott vöröshagymát, tedd hozzá a feldarabolt paprikát, a paradicsomot, és ízlés szerint sózd, borsozd. Süsd pár percig, majd forgasd hozzá a tésztát, locsold meg kevés főzőlével, szórd meg reszelt parmezánnal, és magasabb lángon süsd össze pár perc alatt. Amikor a sajt elolvad, leveheted a tűzről. Friss bazsalikomlevéllel megszórva kínáld.
A fokhagymás tészta is egyszerű, mégsem a megszokott. Ráadásul biztos, hogy mindent megtalálsz hozzá a kamrádban. 

Ezt is szeretjük