Zöldséges tészta parmezánnal megbolondítva: összesütve a legjobb
Szedd össze a hűtődben lévő zöldségeket, tésztával összesütve, sajttal megszórva egyszerű ínyenc, gyors és laktató étel lehet.

parmezanos-zoldseges-sult-teszta
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

Marc Jacobs így vészeli át a karantént: ezeket posztolják a divatvilág ismert arcai »

Hajfestés érintés nélkül: egy leleményes fodrász megoldotta »

Ez a vagány ruhadarab is visszatért a múltból: a mellény most így divatos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A színes, ízes tészta sok zöldséggel készül, könnyű, mégis fenséges, ráadásul hús nélkül is laktató. Ne öntsd ki a tészta főzővizét, hisz a pennére locsolva krémesebb lesz a végeredmény, a parmezán pedig még extrábbá teszi. 

Zöldséges, parmezános tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne
  • 10 dkg parmezán
  • 2 db paradicsom
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ág bazsalikom
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A pennét dobd sós, lobogó vízbe, adj hozzá kevés olajat, hogy ne ragadjon össze a tészta. Főzd meg körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Ha fogkemény, szűrd le, és csepegtesd le.
 

Egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban hevíts kevés olajat, dobd rá az apróra vágott vöröshagymát, tedd hozzá a feldarabolt paprikát, a paradicsomot, és ízlés szerint sózd, borsozd. Süsd pár percig, majd forgasd hozzá a tésztát, locsold meg kevés főzőlével, szórd meg reszelt parmezánnal, és magasabb lángon süsd össze pár perc alatt. Amikor a sajt elolvad, leveheted a tűzről. Friss bazsalikomlevéllel megszórva kínáld.
A fokhagymás tészta is egyszerű, mégsem a megszokott. Ráadásul biztos, hogy mindent megtalálsz hozzá a kamrádban. 

Ezt is szeretjük