Zöldséges tészta parmezánnal megbolondítva: összesütve a legjobb
Szedd össze a hűtődben lévő zöldségeket, tésztával összesütve, sajttal megszórva egyszerű ínyenc, gyors és laktató étel lehet.


- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Anyja egy kartondobozban hagyta a fiút születése után: a férfi 30 év múlva megkereste
- Fekete Dávid válik: felesége a három gyerekkel elhagyta
- Helyesíráskvíz: kulturális vagy kultúrális? Tudod, hogy írjuk helyesen?
A színes, ízes tészta sok zöldséggel készül, könnyű, mégis fenséges, ráadásul hús nélkül is laktató. Ne öntsd ki a tészta főzővizét, hisz a pennére locsolva krémesebb lesz a végeredmény, a parmezán pedig még extrábbá teszi.
Zöldséges, parmezános tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg penne
- 10 dkg parmezán
- 2 db paradicsom
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db vöröshagyma
- 2 ág bazsalikom
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A pennét dobd sós, lobogó vízbe, adj hozzá kevés olajat, hogy ne ragadjon össze a tészta. Főzd meg körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Ha fogkemény, szűrd le, és csepegtesd le.
Egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban hevíts kevés olajat, dobd rá az apróra vágott vöröshagymát, tedd hozzá a feldarabolt paprikát, a paradicsomot, és ízlés szerint sózd, borsozd. Süsd pár percig, majd forgasd hozzá a tésztát, locsold meg kevés főzőlével, szórd meg reszelt parmezánnal, és magasabb lángon süsd össze pár perc alatt. Amikor a sajt elolvad, leveheted a tűzről. Friss bazsalikomlevéllel megszórva kínáld.
A fokhagymás tészta is egyszerű, mégsem a megszokott. Ráadásul biztos, hogy mindent megtalálsz hozzá a kamrádban.
Még több recept