Sűrű újkrumplileves sok friss zöldséggel és kolbásszal - Már egy tányér eltelít
Ahány ház, annyiféle újkrumplileves, ám ez a változat különösen jó.

zoldseges-kolbaszos-ujkrumplileves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A zamatos, kolbásszal gazdagított újkrumplileves az idény nagy kedvence. Minél többféle zöldséget pakolsz bele, annál finomabb lesz. Habarás nélkül is jó sűrű. 

A gazdag, kiadós újkrumplileves után elég egy könnyű második fogás. Tejföllel, friss kenyérrel kínáld.

Zöldséges-kolbászos újkrumplileves

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 1 bögre borsó
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 húsleveskocka
  • fél zeller
  • olívaolaj

Elkészítés ideje: 35 perc

A krumplit kapargasd meg, majd mosd meg és vágd kockákra. A paradicsomot, a paprikát és a zellert szeleteld fel tetszés szerint. A vöröshagymát aprítsd fel, kevés olívaolajon kezdd el pirítani, majd rakd hozzá a krumplit, és süsd egy-két percig.
Öntsd fel dupla annyi vízzel, mint amennyi ellepi, majd tedd hozzá a zellert, a paradicsomot, a paprikát és a karikákra vágott kolbászt. Ízesítsd sóval, morzsolj hozzá egy leveskockát, szórd meg aprított petrezselyemmel, és főzd közepes lángon körülbelül 20 percig. Amikor már majdnem puha a krumpli, tedd hozzá a zsenge borsót, és főzd még öt percig.
Ezt is szeretjük