Sűrű újkrumplileves sok friss zöldséggel és kolbásszal - Már egy tányér eltelít
Ahány ház, annyiféle újkrumplileves, ám ez a változat különösen jó.

zoldseges-kolbaszos-ujkrumplileves
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

A leggyönyörűbb esküvői torták tavaszra: jól mutatnak majd a képeken »

Pusztítja a szabad gyököket és megszünteti a gyulladást: a lapacho tea igazi szuperital »

Lisa Kudrow nem próbálja eltüntetni a ráncait: az 56 éves színésznő így is nagyon jól fest »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zamatos, kolbásszal gazdagított újkrumplileves az idény nagy kedvence. Minél többféle zöldséget pakolsz bele, annál finomabb lesz. Habarás nélkül is jó sűrű. 

A gazdag, kiadós újkrumplileves után elég egy könnyű második fogás. Tejföllel, friss kenyérrel kínáld.

Zöldséges-kolbászos újkrumplileves

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 1 bögre borsó
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 húsleveskocka
  • fél zeller
  • olívaolaj

Elkészítés ideje: 35 perc

A krumplit kapargasd meg, majd mosd meg és vágd kockákra. A paradicsomot, a paprikát és a zellert szeleteld fel tetszés szerint. A vöröshagymát aprítsd fel, kevés olívaolajon kezdd el pirítani, majd rakd hozzá a krumplit, és süsd egy-két percig.
Öntsd fel dupla annyi vízzel, mint amennyi ellepi, majd tedd hozzá a zellert, a paradicsomot, a paprikát és a karikákra vágott kolbászt. Ízesítsd sóval, morzsolj hozzá egy leveskockát, szórd meg aprított petrezselyemmel, és főzd közepes lángon körülbelül 20 percig. Amikor már majdnem puha a krumpli, tedd hozzá a zsenge borsót, és főzd még öt percig.
Ezt is szeretjük