Szaftos, zöldséges egytál kolbásszal sütve: egy serpenyőben készül minden hozzávaló

A zöldséges, kolbászos egytál annál finomabb, minél többszínű zöldségből készíted.

Zöldséges, kolbászos egytál
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Szuperkönnyű, kiadós nyári egytálételt varázsolhatsz kolbászból és színes zöldségekből. A kolbászt előbb pirítsd meg, a többi hozzávalót pedig a kiolvadt zsíron párold puhára. Mi most debreceni kolbászt használunk hozzá, amelyből választhatod a csemege vagy a csípős kiadást is.

Zöldséges, kolbászos egytál

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 kaliforniai paprika (piros, sárga és zöld)
  • 4 debreceni kolbász (csípős vagy csemege)
  • 1 nagy lila hagyma
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 0.5 dl száraz fehérbor
  • frissen őrölt bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A kolbászt karikázd fel. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, dobd rá a kolbászkarikákat, és süsd mindkét oldalukat ropogósra. A kisült kolbászt szedd ki és tedd félre.

 

Amíg a kolbász sül, készítsd elő a többi hozzávalót: a lila hagymát vágd cikkekre, a paprikát hasábokra. A visszamaradt kolbászzsíron, ha szükséges, még egy kevés olaj hozzáadásával futtasd meg a hagymát. Amikor már puha, öntsd rá a bort, várd meg, amíg az alkohol elpárolog, majd add hozzá a paprikát. Szórd meg sóval, borssal és rozmaringgal, de csak óvatosan, ugyanis a kolbászos alap is sós. Takard le, és kis lángon párold nagyjából tíz percig, amíg összeesik. Forgasd össze a sült kolbásszal, és melegítsd össze egy-két perc alatt.

A kolbász a grillszezon nagy slágere: mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb.

Kívül ropogós, belül szaftos grillkolbász: rácson sütve nincsen párja

A pirosra sült grillkolbász egyszerűen készül, alig van vele munka, arra azonban érdemes figyelni, hogy ne magas hőmérsékleten süljön, mert úgy megreped, és a szaft is kifolyhat belőle.

Elolvasom

Kép: rudisill / Getty Images

Ezt is szeretjük