Egyben sült zöldséges fasírt baconbe tekerve: a hidegtálra is kitűnő

Az egyszerű fasírt is könnyen lehet különleges. Készítsd el egészben sütve, zöldségekkel töltve, baconbe tekerve!

fasirt-baconbe-tekerve
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fasírt nagy előnye, hogy hidegen-melegen is kiváló, ráadásul az egyszerű fogást könnyen fenségessé, ünnepivé teheted. Elég megtölteni zöldséggel ahhoz, hogy ne legyen hétköznapi. A bacon pedig gondoskodik arról, hogy a hústekercs finom szaftos maradjon. 

Zöldséges fasírt baconbe tekerve

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéscomb
  • 15 dkg gomba
  • 12 szelet bacon
  • 10 dkg sajt
  • 2 db krumpli
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zselmét áztasd körülbelül egy deci vízbe, majd csavard ki. A darált sertéshúst rakd egy tálba, add hozzá a sót, a borsot, a tojást, a kifacsart zsemlét, az apróra vágott vöröshagymát, a pirospaprikát, jól dolgozd össze, és pihentesd a hűtőben egy órát.

 

Közben a zöldségeket pucold meg, vágd kisebb darabokra, és zsiradékon párold meg pár perc alatt. Pihentetés után a húst rakd egy sütőpapírra, és formázd téglalap alakúra. Ha túl lágy a massza, adj még hozzá zsemlemorzsát. Halmozd a közepére a zöldségeket, szórd meg reszelt sajttal, majd a sütőpapír segítségével készíts belőle rudat, és tekerd körbe baconnel. Rakd a hústekercset zsiradékkal kikent tepsibe. Önts alá kevés, körülbelül fél deci vizet, fedd le fóliával, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül egy órát. A vége felé leveheted róla a fóliát, hogy szépen megpiruljon. 
A fasírt ragacsosan, paradicsomos mázzal is kitűnő fogás. Egyszerre édes és sós, picit pikáns és nagyon különleges.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük