Egyben sült zöldséges fasírt baconbe tekerve: a hidegtálra is kitűnő
Az egyszerű fasírt is könnyen lehet különleges. Készítsd el egészben sütve, zöldségekkel töltve, baconbe tekerve!

- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- A nyári farmerdivat vagány fazonjai vékony és telt alkaton is jól mutatnak: visszakacsintanak a ’90-es évek kedvencei »
- A 40 éves Alessandra Ambrosio szexi fürdőruhákban pancsol: visszatérnek a ’90-es évek fazonjai »
- Esztétikus ajakfeltöltés túlzások nélkül: 3 eljárás, amivel természetes hatás érhető el »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
A fasírt nagy előnye, hogy hidegen-melegen is kiváló, ráadásul az egyszerű fogást könnyen fenségessé, ünnepivé teheted. Elég megtölteni zöldséggel ahhoz, hogy ne legyen hétköznapi. A bacon pedig gondoskodik arról, hogy a hústekercs finom szaftos maradjon.
Zöldséges fasírt baconbe tekerve
Hozzávalók
- 50 dkg sertéscomb
- 15 dkg gomba
- 12 szelet bacon
- 10 dkg sajt
- 2 db krumpli
- 2 db sárgarépa
- 1 db zsemle
- 1 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A zselmét áztasd körülbelül egy deci vízbe, majd csavard ki. A darált sertéshúst rakd egy tálba, add hozzá a sót, a borsot, a tojást, a kifacsart zsemlét, az apróra vágott vöröshagymát, a pirospaprikát, jól dolgozd össze, és pihentesd a hűtőben egy órát.
Közben a zöldségeket pucold meg, vágd kisebb darabokra, és zsiradékon párold meg pár perc alatt. Pihentetés után a húst rakd egy sütőpapírra, és formázd téglalap alakúra. Ha túl lágy a massza, adj még hozzá zsemlemorzsát. Halmozd a közepére a zöldségeket, szórd meg reszelt sajttal, majd a sütőpapír segítségével készíts belőle rudat, és tekerd körbe baconnel. Rakd a hústekercset zsiradékkal kikent tepsibe. Önts alá kevés, körülbelül fél deci vizet, fedd le fóliával, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül egy órát. A vége felé leveheted róla a fóliát, hogy szépen megpiruljon.
A fasírt ragacsosan, paradicsomos mázzal is kitűnő fogás. Egyszerre édes és sós, picit pikáns és nagyon különleges.
Még több recept