Egyben sült zöldséges fasírt baconbe tekerve: a hidegtálra is kitűnő
Az egyszerű fasírt is könnyen lehet különleges. Készítsd el egészben sütve, zöldségekkel töltve, baconbe tekerve!

fasirt-baconbe-tekerve
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fasírt nagy előnye, hogy hidegen-melegen is kiváló, ráadásul az egyszerű fogást könnyen fenségessé, ünnepivé teheted. Elég megtölteni zöldséggel ahhoz, hogy ne legyen hétköznapi. A bacon pedig gondoskodik arról, hogy a hústekercs finom szaftos maradjon. 

Zöldséges fasírt baconbe tekerve

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 15 dkg gomba
  • 12 szelet bacon
  • 10 dkg sajt
  • 2 db krumpli
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zselmét áztasd körülbelül egy deci vízbe, majd csavard ki. A darált sertéshúst rakd egy tálba, add hozzá a sót, a borsot, a tojást, a kifacsart zsemlét, az apróra vágott vöröshagymát, a pirospaprikát, jól dolgozd össze, és pihentesd a hűtőben egy órát.

 

Közben a zöldségeket pucold meg, vágd kisebb darabokra, és zsiradékon párold meg pár perc alatt. Pihentetés után a húst rakd egy sütőpapírra, és formázd téglalap alakúra. Ha túl lágy a massza, adj még hozzá zsemlemorzsát. Halmozd a közepére a zöldségeket, szórd meg reszelt sajttal, majd a sütőpapír segítségével készíts belőle rudat, és tekerd körbe baconnel. Rakd a hústekercset zsiradékkal kikent tepsibe. Önts alá kevés, körülbelül fél deci vizet, fedd le fóliával, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül egy órát. A vége felé leveheted róla a fóliát, hogy szépen megpiruljon. 
A fasírt ragacsosan, paradicsomos mázzal is kitűnő fogás. Egyszerre édes és sós, picit pikáns és nagyon különleges.

Ezt is szeretjük