Darált hússal és zöldségekkel töltött cukkini: könnyű, mégis laktató egytálétel
A darált hússal töltött cukkini úgy az igazi, ha zöldségekkel is feldobod. A legjobb, ha még zsenge cukkinit használsz.
Nyáron a töltött zöldségekkel könnyen vihetsz változatosságot a konyhádba, miközben számtalan módon variálható, egészséges és laktató ételeket teszel az asztalra. A darált hússal megtöltött cukkini komplett fogás, ami mellé egyáltalán nem hiányzik a plusz köret, így időt és mosogatnivalót is spórolsz.
Zöldséges darált hússal töltött cukkini receptje
Hozzávalók
- 40 dkg darált hús
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 db tölteni való cukkini
- 2 szál zeller
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A cukkiniket alaposan mosd meg, és vágd félbe. Vájd ki kanállal a közepüket, és aprítsd fel.
A hagymát kevés olajon futtasd meg. Dobd rá a megmosott, felkarikázott zellerszárakat, a felkockázott kaliforniai paprikát és cukkinit, majd - ha egy kicsit már megpuhultak - add hozzá a húst. Sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, öntsd fel egy kevés vízzel, hogy szaftos legyen, és ne égjen oda a paprika, majd kevergetve párold puhára.
A kivájt cukkinihajókat ezzel a zöldséges raguval töltsd meg. Szórd meg reszelt sajttal, és alufóliával lefedve told a sütőbe. Negyedóra elteltével a fóliát távolítsd el, és így süsd tovább, amíg a sajt megpirul a tetején.
Ha szereted a töltött zöldségeket, a darált húsos padlizsánt se hagyd ki.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció