Sokzöldséges rakott tészta nyúlós sajttal: maradék sült hússal még laktatóbb
A végtelenségig variálható rakott tészta tökéletes arra is, hogy a hűtődben és a kamrádban lévő maradékokat újra felhasználd.


- Opál nyaklánctól reméltek szőke hajfürtöket a középkori nők: 6 megdöbbentő szépségápolási szokás a múltból »
- Ez a nő nem eltünteti, hanem színes sminkkel hangsúlyozza a szem alatti karikákat: szerinte ez a legújabb trend »
- Madonna lánya szőrös hónaljjal és tűzvörös hajjal vágta szexi pózokba magát: a 24 éves Lourdes garancia az ütős reklámra »
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
Ebben a zöldséges, csirkés rakott tésztában az is fantasztikus, hogy a hozzávalókat könnyen beszerzed, sőt a többségét otthon meg is találod. A tetejére kerülő vastag, nyúlós sajtréteg még csábítóbbá teszi. Még hamarabb elkészülsz vele, ha maradt csirkemell hétvégéről.
Zöldséges-csirkés rakott tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg tészta
- 15 dkg sajt
- 2 db csirkemell
- 4 dl tejszín
- 3 db paradicsom
- 1 fej brokkoli
- 1 db vöröshagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A tésztát rakd bő, forrásban lévő vízbe, dobj hozzá sót, és főzd fogkeményre a csomagoláson található utasítás szerint. Amikor már nem roppanós, de még nem is puha, szűrd le és csepegtesd le.
A zöldségeket tisztítsd meg, a brokkolit szedd rózsákra, a hagymát, a paradicsomot és a paprikát szeld fel tetszés szerint. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és párold a zöldségeket hat-nyolc percig, közben önts hozzájuk egy deci vizet.
Ha nincs maradék csirkemell a hűtődben, a húst vágd kisebb darabokra, sózd, borsozd, és forró olajon pirítsd meg pár perc alatt.
Egy tepsit kenj ki vajjal, és terítsd szét benne a tésztát. Rakd rá a zöldségeket, majd öntsd le a fokhagymával, szerecsendióval, borssal, sóval elkevert tejszínnel. A tetejére szórd a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd össze 25 perc alatt.
Még több recept