Zöldségekkel töltött, egyben sült sertéskaraj baconbe tekerve: omlós és szaftos lesz
A karaj nem fog kiszáradni, ha baconbe tekered, a zöldségek pedig még tartalmasabbá teszik az ínyenc főételt.

egezsben-sult-karaj-zoldsegekkel-toltve
beauty and style
Top olvasott cikkek

A zöldségekkel töltött, baconös sertéskaraj igazi laktató étel, ami melegen és hidegen egyformán finom. Nincs vele sok macera, pár perc munka után mehet a hús a sütőbe. Rakhatsz még mellé krumplit, és akkor a köretkészítést is letudod. Forrald össze a pecsenyelét kevés fehérborral, isteni lesz a hús mellé.

Zöldséges, baconös sertéskaraj

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéskaraj
  • 15 dkg bacon
  • 3 db spárga
  • 2 db sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db krumpli
  • 1 ág rozmaring
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 ág zsálya
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, aprítsd fel ízlés szerint. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, rakd bele előbb a hagymákat, majd a többi zöldséget, és kevergetve süsd két-három percig. Közben fűszerezd sóval, borssal. 

A sertéskarajt mosd le, törölgesd szárazra, rakd egy vágódeszkára, és egy éles késsel vágd be hosszában, az aljától körülbelül egy centi magasságban. Vezesd végig a kést, de ügyelj, hogy ne vágd át teljesen a húst. Terítsd szét, mint egy könyvet, majd a közepébe halmozz zöldségeket. Fűszerezd sóval, borssal, rozmaringgal, kakukkfűvel és zsályával. 
 

Csavard fel, tekerd körbe baconnel, a tetejére is tehetsz zöldfűszert. Érdemes összekötni, hogy ne nyíljon szét sütés közben. Rakd zsiradékkal kikent tepsibe, locsolj a hús alá vizet, és fóliázd le. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül másfél órán át. Közben locsolgasd a húst, a végén pedig vedd le a fóliát, és pirítsd meg. 
A sertéskaraj szeletekben sütve is isteni, karfiollal, besamellel pont olyan lesz a Dubarry, mint a vendéglőkben. 

Ezt is szeretjük