Zöldségekkel töltött sertéshús egyben sütve: így lesz tökéletesen szaftos

A színes, ízletes zöldségek még kívánatosabbá teszik az omlós, baconbe tekert sertéssültet.

zoldsegekkel-toltott-serteshus
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egyben sült sertés nem fog kiszáradni, ha bevetsz néhány trükköt. A karaj és a comb is tökéletes arra, hogy megtöltsd mindenféle finomsággal. Érdemes a tepsibe krumplit is tenni, és akkor a hússal együtt a köret is elkészül. A baconnek köszönhetően nem fog kiszáradni. 

Zöldségekkel töltött sertéshús

Hozzávalók

  • 1 kg csontozott sertéskaraj
  • 20 dkg bacon
  • 70 dkg krumpli
  • 3 db vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 bögre borsó
  • 1 db paprika
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sárgarépát pucold meg, és vágd apróra, majd a borsóval együtt sós vízben főzd pár perc alatt roppanósra, és csepegtesd le. A paprikát és az egyik hagymát szeleteld fel.
A megtisztított karajt ízesítsd sóval, borssal, hosszanti irányban szúrd fel, és a nyílást tágítsd ki egy fakanál nyelével. Töltsd a zöldségeket a húsba, majd tekerd körbe baconnel.
Ha úgy egyszerűbbnek érzed, a karajt ki is terítheted, majd zöldségekkel megtöltve csavard fel.
 

Rakd zsiradékkal kikent tepsibe, a hús köré pakolj krumplit és vöröshagymát. Locsolj a sertés alá kevés vizet, és fóliával lefedve tedd a forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül másfél órán át, közben többször locsold meg a húst. Amikor már könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le a fóliát, szórd meg aprított petrezselyemmel, és pirítsd meg a sertést. 
A szűzpecsenye még gyorsabban átsül, nem zsíros, és néhány trükk bevetésével nem fog kiszáradni. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük