Zöldségekkel töltött sertéshús egyben sütve: így lesz tökéletesen szaftos
A színes, ízletes zöldségek még kívánatosabbá teszik az omlós, baconbe tekert sertéssültet.

zoldsegekkel-toltott-serteshus
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nem tökéletes, mégis imádja a divatvilág: az örmény modell a Gucci új kedvence »

Mennyei bőrápoló ínyencségek, a pihe-puha selymességért: őszi illatvarázzsal csábítanak »

A Hadid-lányok 56 éves édesanyja bomba formában van: Yolanda akár ma is modellkedhetne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egyben sült sertés nem fog kiszáradni, ha bevetsz néhány trükköt. A karaj és a comb is tökéletes arra, hogy megtöltsd mindenféle finomsággal. Érdemes a tepsibe krumplit is tenni, és akkor a hússal együtt a köret is elkészül. A baconnek köszönhetően nem fog kiszáradni. 

Zöldségekkel töltött sertéshús

Hozzávalók:

  • 1 kg csontozott sertéskaraj
  • 20 dkg bacon
  • 70 dkg krumpli
  • 3 db vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 bögre borsó
  • 1 db paprika
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sárgarépát pucold meg, és vágd apróra, majd a borsóval együtt sós vízben főzd pár perc alatt roppanósra, és csepegtesd le. A paprikát és az egyik hagymát szeleteld fel.
A megtisztított karajt ízesítsd sóval, borssal, hosszanti irányban szúrd fel, és a nyílást tágítsd ki egy fakanál nyelével. Töltsd a zöldségeket a húsba, majd tekerd körbe baconnel.
Ha úgy egyszerűbbnek érzed, a karajt ki is terítheted, majd zöldségekkel megtöltve csavard fel.
 

Rakd zsiradékkal kikent tepsibe, a hús köré pakolj krumplit és vöröshagymát. Locsolj a sertés alá kevés vizet, és fóliával lefedve tedd a forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül másfél órán át, közben többször locsold meg a húst. Amikor már könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le a fóliát, szórd meg aprított petrezselyemmel, és pirítsd meg a sertést. 
A szűzpecsenye még gyorsabban átsül, nem zsíros, és néhány trükk bevetésével nem fog kiszáradni. 

Ezt is szeretjük