Tavaszi zöldségekkel sült, kakukkfüves csirkemell: sütheted és grillezheted is

A pofonegyszerű zöldséges csirkemellhez jól illik a kakukkfüves pác.

zoldseges-kakukkfuves-csirkemell
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sok zöldség segít feltölteni a tavaszra megcsappant vitaminraktárat, és így a köret sem hizlal. Minél színesebb, annál étvágygerjesztőbb és izgalmasabb. Fontos, hogy olyan hozzávalókat válogass össze, amik nagyjából azonos idő alatt puhulnak meg. Bár rögtön sütheted a húst, még jobb, ha pihenteted a pácban legalább egy-két órát. 

Zöldségekkel sült csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db csirkemell
  • 20 dkg zöldbab
  • 4 ág kakukkfű
  • 1 db póréhagyma
  • 2 db krumpli
  • 2 db édesburgonya
  • 2 db sárgarépa
  • 1 fej brokkoli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, és törölgesd szárazra. Kevés, két-három evőkanál olívaolajat keverj össze sóval, borssal és kakukkfűvel. Pihentesd a hűtőben legalább egy-két órán át. A zöldségeket pucold meg, mosd meg, és vágd fel tetszés szerint. 

Egy nagyobb tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, és rakd bele a zöldségeket. Locsold meg olívaolajjal, szórd meg sóval, borssal, és tedd hozzá a zúzott fokhagymát, majd a kezeddel jól forgasd össze. A tetejére rakd a csirkemellet. Fedd le alufóliával, és 180 fokos sütőben  süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt.
A zöldségeket és a  húst grillezheted is. Ez a pác akkor is nyerő, csak kicsit nagyobb darabokra vágd a hozzávalókat. 
A csirkemellhez jól illik a brokkoli és a tejfölös szósz is. Próbáld ki a könnyű, de laktató fogást! 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük