Rántott sajt zöldfűszeres bundában: így biztos, hogy nem folyik ki a panírból
A zöldfűszeres bundában sült rántott sajt tökéletes hétvégi ebéd lehet.


- Robert Redford ezért utált Barbra Streisanddal együtt forgatni: még az intim jeleneteikhez is két alsót vett magára
- Pokorny Lia és Csányi Sándor fia már 19 éves: a zenész Misi helyes, mint az apja
- Frutti, Bedeco és Africana: emlékszel, mi volt ez a 8 régi élelmiszer?
- Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról: népszerűek, de nagy bajt okozhatnak
- Durván öregítenek ezek a frizurahibák - Évekkel idősebbnek láttathat a hajad, ha így hordod
A rántott sajt zöldfűszeres bundában is fantasztikus. Bármilyen típusú sajtból készítheted, a trappistának éppolyan jól áll a ropogós panír, mint a karakteresebb ízű fajtáknak. Néhány egyszerű trükkel azt is megakadályozhatod, hogy a töltelék kifolyjon a bundából.
Zöldfűszeres rántott sajt
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg gouda (vagy bármilyen más) sajt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg liszt
- 1 dkg tojás
- 1 evőkanál reszelt parmezán
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál szárított petrezselyem
- 0.5 dl tej
- só
- bors
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A sajtot vágd hasábokra, és mártsd tejbe, hogy könnyebben tapadjon rájuk a bunda. A lisztet keverd el sóval és a borssal, a tojásokat villával enyhén verd fel, és szórd bele a reszelt parmezánt, a zsemlemorzsához pedig add hozzá a szárított zöldfűszereket. A sajtrudakat forgasd meg a szokott módon lisztben, tojásban és zsemlemorzsában, majd ismételd meg a műveletet, hogy dupla réteg panír kerüljön rájuk. Tedd a bepanírozott sajtokat két-három órára a mélyhűtőbe. Amikor már jól megdermedtek, egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi félig lepi el a darabokat. Tedd a sajtokat a forró olajba, és oldalanként három-négy perc alatt süsd őket ropogósra. Egyszerre ne tegyél sokat az olajba, hogy le ne hűtsék. Ha készen vannak, papírtörlőre szedd őket, ami felitatja a felesleges zsiradékot.
Akár a palacsintát is kiránthatod: sajttal és sonkával töltve isteni főétel.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept