
Zöldbabos, pestós tészta: szuperfinom vacsora alig 20 perc alatt
A zöldbabos tésztához a könnyed, házi, pestós szósz remekül illik.


Az olaszok imádják a pestós tésztát, amit zöldbabbal még izgalmasabbá tehetsz. Mindössze 20 perc alatt elkészíthetsz mindent. Míg a tészta és a zöldbab megfő, a friss pestót is összedobhatod akár mozsárban, akár mixerrel. A pestót lazíthatod kevés tejföllel vagy joghurttal.
Zöldbabos, pestós tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 35 dkg tészta
- 25 dkg zöldbab
- 10 dkg parmezán
- só
Pestóhoz
- 1 marék bazsalikom
- 2 evőkanál fenyőmag
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 dl olívaolaj
- 5 dkg parmezán
- só
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
A tésztát főzd meg bő, sós vízben körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. A tisztított zöldbabot vágd kis darabokra, és főzd roppanósra öt-hét perc alatt.
A pestóhoz a bazsalikomot, a fokhagymát, az olívaolajat, a citromlevet, a sót dobd egy aprítógépbe, majd daráld le. Amikor már elég sima, add hozzá a parmezánt és kevés vizet. Mixeld még tovább. A tésztát keverd össze a zöldbabbal és a pestóval, majd szórj rá parmezánt.


Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept