Zöldbabos, pestós tészta: szuperfinom vacsora alig 20 perc alatt
A zöldbabos tésztához a könnyed, házi, pestós szósz remekül illik.

Zöldbabos, pestós tészta: szuperfinom vacsora alig 20 perc alatt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az olaszok imádják a pestós tésztát, amit zöldbabbal még izgalmasabbá tehetsz. Mindössze 20 perc alatt elkészíthetsz mindent. Míg a tészta és a zöldbab megfő, a friss pestót is összedobhatod akár mozsárban, akár mixerrel. A pestót lazíthatod kevés tejföllel vagy joghurttal.

Zöldbabos, pestós tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 35 dkg tészta
  • 25 dkg zöldbab
  • 10 dkg parmezán

Pestóhoz

  • 1 marék bazsalikom
  • 2 evőkanál fenyőmag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 5 dkg parmezán
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzd meg bő, sós vízben körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. A tisztított zöldbabot vágd kis darabokra, és főzd roppanósra öt-hét perc alatt.

A pestóhoz a bazsalikomot, a fokhagymát, az olívaolajat, a citromlevet, a sót dobd egy aprítógépbe, majd daráld le. Amikor már elég sima, add hozzá a parmezánt és kevés vizet. Mixeld még tovább. A tésztát keverd össze a zöldbabbal és a pestóval, majd szórj rá parmezánt.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük