Zöldbabos, pestós tészta: szuperfinom vacsora alig 20 perc alatt

A zöldbabos tésztához a könnyed, házi, pestós szósz remekül illik.

Zöldbabos, pestós tészta: szuperfinom vacsora alig 20 perc alatt
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olaszok imádják a pestós tésztát, amit zöldbabbal még izgalmasabbá tehetsz. Mindössze 20 perc alatt elkészíthetsz mindent. Míg a tészta és a zöldbab megfő, a friss pestót is összedobhatod akár mozsárban, akár mixerrel. A pestót lazíthatod kevés tejföllel vagy joghurttal.

Zöldbabos, pestós tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 35 dkg tészta
  • 25 dkg zöldbab
  • 10 dkg parmezán

Pestóhoz

  • 1 marék bazsalikom
  • 2 evőkanál fenyőmag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 5 dkg parmezán
  • 1 teáskanál citromlé

Elkészítés:

A tésztát főzd meg bő, sós vízben körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. A tisztított zöldbabot vágd kis darabokra, és főzd roppanósra öt-hét perc alatt.

A pestóhoz a bazsalikomot, a fokhagymát, az olívaolajat, a citromlevet, a sót dobd egy aprítógépbe, majd daráld le. Amikor már elég sima, add hozzá a parmezánt és kevés vizet. Mixeld még tovább. A tésztát keverd össze a zöldbabbal és a pestóval, majd szórj rá parmezánt.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük