Zöldbabos, pestós tészta: szuperfinom vacsora alig 20 perc alatt
A zöldbabos tésztához a könnyed, házi, pestós szósz remekül illik.

Zöldbabos, pestós tészta: szuperfinom vacsora alig 20 perc alatt
Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

Széles körű csodafegyver a szépségért: 6 bőrápoló termék, varázsmogyoróval »

Diszkréten fénylő smink, ami feltölti a ráncokat: ezzel a trükkel simábbnak tűnik az érett bőr »

7 teltkarcsú modell, akin nagyon dögösen mutat a szűk farmer: ezek a kedvenc fazonjaik »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olaszok imádják a pestós tésztát, amit zöldbabbal még izgalmasabbá tehetsz. Mindössze 20 perc alatt elkészíthetsz mindent. Míg a tészta és a zöldbab megfő, a friss pestót is összedobhatod akár mozsárban, akár mixerrel. A pestót lazíthatod kevés tejföllel vagy joghurttal.

Zöldbabos, pestós tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 35 dkg tészta
  • 25 dkg zöldbab
  • 10 dkg parmezán

Pestóhoz

  • 1 marék bazsalikom
  • 2 evőkanál fenyőmag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 5 dkg parmezán
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzd meg bő, sós vízben körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. A tisztított zöldbabot vágd kis darabokra, és főzd roppanósra öt-hét perc alatt.

A pestóhoz a bazsalikomot, a fokhagymát, az olívaolajat, a citromlevet, a sót dobd egy aprítógépbe, majd daráld le. Amikor már elég sima, add hozzá a parmezánt és kevés vizet. Mixeld még tovább. A tésztát keverd össze a zöldbabbal és a pestóval, majd szórj rá parmezánt.

Ezt is szeretjük