Zamatos, zelleres paradicsomleves: ha unod a hagyományosat
Ha egy kicsit változtatnál a paradicsomlevesen, akkor bolondítsd meg zellerrel, és bátran használj fűszereket!

Zamatos, zelleres paradicsomleves: ha unod a hagyományosat
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Illatos, házi testradír sütőtökkel: szuperhatékony bőrfeszesítő percek alatt »

Az eszményi nő ruhatára: imádjuk Monica Bellucci stílusát »

10 évvel öregebbnek néz ki sminkjével a 33 éves Keira Knightley – A Photoshop sem kevés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ilyen az extra paradicsomleves, ami a zellertől nemcsak finomabb, de egészségesebb is lesz. A szárzellerben rengeteg a vitamin, magas víz- és rosttartalommal rendelkezik, viszont alig van benne kalória. Jól illik a paradicsomhoz, így a levesben is fantasztikusak együtt. Főzhetsz bele betűtésztát, de pirítóssal is kiváló.

Zelleres paradicsomleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 14 dkg sűrített paradicsom
  • 6 dl paradicsomlé
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 db szárzeller
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 bögre víz
  • 6 db zellerlevél
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál aprított bazsalikom
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát és a szárzellert tisztítsd meg, majd darabold fel. Öntsd egy lábosba az olajat, és kevergetve pirítsd meg rajta a lisztet. Amikor elkezd barnulni, rakd hozzá a vöröshagymát, a fokhagymát és a zellert. Süsd egy kicsit, majd tedd hozzá a sűrített paradicsomot, öntsd fel a paradicsomlével és egy bögre vízzel.

Ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal, morzsold hozzá a leveskockát, és főzd meg 15-20 perc alatt. A vége felé rakd hozzá a petrezselymet és a zellerlevelet. Szűrd le, szórhatsz még hozzá cukrot ízlés szerint, és kínáld pirítóssal, mozzarellával.

Ezt is szeretjük