Zamatos, zelleres paradicsomleves: ha unod a hagyományosat
Ha egy kicsit változtatnál a paradicsomlevesen, akkor bolondítsd meg zellerrel, és bátran használj fűszereket!

Zamatos, zelleres paradicsomleves: ha unod a hagyományosat
Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

Lórúgás az anyagcserének: frissítő mentaturmix ínyenceknek »

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ilyen az extra paradicsomleves, ami a zellertől nemcsak finomabb, de egészségesebb is lesz. A szárzellerben rengeteg a vitamin, magas víz- és rosttartalommal rendelkezik, viszont alig van benne kalória. Jól illik a paradicsomhoz, így a levesben is fantasztikusak együtt. Főzhetsz bele betűtésztát, de pirítóssal is kiváló.

Zelleres paradicsomleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 14 dkg sűrített paradicsom
  • 6 dl paradicsomlé
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 db szárzeller
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 bögre víz
  • 6 db zellerlevél
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál aprított bazsalikom
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát és a szárzellert tisztítsd meg, majd darabold fel. Öntsd egy lábosba az olajat, és kevergetve pirítsd meg rajta a lisztet. Amikor elkezd barnulni, rakd hozzá a vöröshagymát, a fokhagymát és a zellert. Süsd egy kicsit, majd tedd hozzá a sűrített paradicsomot, öntsd fel a paradicsomlével és egy bögre vízzel.

Ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal, morzsold hozzá a leveskockát, és főzd meg 15-20 perc alatt. A vége felé rakd hozzá a petrezselymet és a zellerlevelet. Szűrd le, szórhatsz még hozzá cukrot ízlés szerint, és kínáld pirítóssal, mozzarellával.

Ezt is szeretjük