Zamatos, zelleres paradicsomleves: ha unod a hagyományosat
Ha egy kicsit változtatnál a paradicsomlevesen, akkor bolondítsd meg zellerrel, és bátran használj fűszereket!

Zamatos, zelleres paradicsomleves: ha unod a hagyományosat
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

A kockás szoknya a szezon nagybetűs kedvence: bitang jól variálható, és mindig stílusos »

Ashley Benson új bob frizurája hozza az ősz hangulatát: érdemes lemásolni »

5 perces kalóriaégető edzés: hatékony segítség őszi elhízás ellen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ilyen az extra paradicsomleves, ami a zellertől nemcsak finomabb, de egészségesebb is lesz. A szárzellerben rengeteg a vitamin, magas víz- és rosttartalommal rendelkezik, viszont alig van benne kalória. Jól illik a paradicsomhoz, így a levesben is fantasztikusak együtt. Főzhetsz bele betűtésztát, de pirítóssal is kiváló.

Zelleres paradicsomleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 14 dkg sűrített paradicsom
  • 6 dl paradicsomlé
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 db szárzeller
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 bögre víz
  • 6 db zellerlevél
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál aprított bazsalikom
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát és a szárzellert tisztítsd meg, majd darabold fel. Öntsd egy lábosba az olajat, és kevergetve pirítsd meg rajta a lisztet. Amikor elkezd barnulni, rakd hozzá a vöröshagymát, a fokhagymát és a zellert. Süsd egy kicsit, majd tedd hozzá a sűrített paradicsomot, öntsd fel a paradicsomlével és egy bögre vízzel.

Ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal, morzsold hozzá a leveskockát, és főzd meg 15-20 perc alatt. A vége felé rakd hozzá a petrezselymet és a zellerlevelet. Szűrd le, szórhatsz még hozzá cukrot ízlés szerint, és kínáld pirítóssal, mozzarellával.

Ezt is szeretjük