Sütés nélküli, hűsítő édesség
Ha egyszer elkészíted, egész nyáron ezt kéri majd a családod
Egyszerűen elkészíthető, isteni finom édesség hőségben is.

Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

6 sminkeszköz, amivel szépen formázható a ritka, kusza szemöldök: tökéletesítik a fazont és természetes hatást adnak »

72 éves nővel reklámoznak táskát: nem a kora miatt különleges, hogy modellnek állt »

Feszesebbé, rugalmasabbá teszi a bőrt, és segíti a sejtmegújulást: krioterápiával sok bőrprobléma orvosolható »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a finomság lehet az új nyári kedvenced! A friss gyümölcsös, fűszeres, boros kompótot csak picit fel kell futtatni a tűzön, és máris csodás desszertet varázsolhatsz, vaníliafagyival kísérve, mentával megkoronázva. Ha pedig egy kis mandulás kekszet is adsz hozzá, tökéletes lesz az ízharmónia.

Vörösboros eperkompót áfonyával

Hozzávalók:

  • 2 dl jó minőségű, száraz vörösbor
  • 2 evőkanál cukor - ha nyírfacukrot használsz, még diétás is lesz a desszert
  • fél teáskanál fekete bors egészben
  • 2 narancs héja felcsíkozva
  • 1 rúd fahéj
  • 1 babérlevél
  • 4 marék felszeletelt eper
  • 1 marék áfonya
Recept idők

Elkészítés:

A bort a fűszerekkel együtt öntsd bele egy kis lábasba, és forrald fel. Ezután vedd takarékra, és fedő nélkül rotyogtasd még körülbelül 20 percig, amíg a bor besűrűsödik, és alkoholtartalma elfő. Ha ezzel megvagy, akkor egy szűrőn át töltsd át egy nagyobb tálba, add hozzá az epret és az áfonyát, forgasd át alaposan, és hagyd kissé hűlni. Közben a gyümölcsök és a fűszeres bor íze szépen összeérik.

Jöhet a tálalás! Hideg tálkákba kanalazz vaníliafagylaltot, tegyél mellé mandulás kekszet, majd merj rá egy jó adag vörösboros gyümölcsöt, és végezetül tegyél a tetejére két-három levélke mentát.
 

Ezt is szeretjük