Palacsinta 7 változatban: csavarva, tortaként, rakva
A majdnem mindenki által ismert keveréket változatosan készítheted.
- Kancsár Péter
- 2015.05.19.
Dia
Rakott palacsinta
A palacsintát mindenki szereti, és ezért mindenki tudja, hogy palacsintából a sok a legjobb. Ha pedig kész van a sok-sok palacsinta, rakd őket egymásra némi csokoládékrémmel együtt, és már kész is van az ellenállhatatlan palacsintatorta vagy rakott palacsinta. A csokoládékrém helyett vaníliasodóval és gyümölcsökkel megpakolva is zseniális édesség. A receptjét itt találod!
Dia
Császármorzsa
Ferenc József személyes kedvenc desszertje a mai napig népszerű az osztrák és a magyar háztartásokban is. Ha kész a nyers massza, fogd a serpenyőt, és kezdd el sütni, nagyobb adagokban, mintha a klasszikus megoldást készítenéd, és egy fakanállal folyamatosan darabold, míg végül elkészül a smarni. Házi baracklekvárral ellenállhatatlan. Ha kedvet kaptál hozzá, készítsd is el, itt a recept!
Dia
Paleo változat
Egy kis kreativitással egészen egészséges változatot állíthatsz elő kedvenc palacsintádból, a lisztet cseréld mandula- és kókuszlisztre, a többiek maradhatnak, a cukrot pedig helyettesítsd eritriollal vagy xilittel, amivel épp jólesik. Készítsd el ez alapján!
Dia
Gofri
A frissen sült gofrinál kevés jobb dolog létezik, ha van megfelelő sütőd hozzá, már sütheted is ezt a finomságot. Frissen készült csokikrémmel vagy házi lekvárral megkenve a legjobb, de magában, egy kis porcukorral megszórva is mennyei élmény. Itt a ropogós recept!
Dia
Gundel-palacsinta
A csokival leöntött, hajtott változat óriási rajongótáborral bír, és ez nem véletlen, a diós-mazsolás töltelék és a friss palacsintatészta együtt remek párost alkotnak, ami bármilyen ebéd vagy vacsora után jólesik. Próbáld ki bátran otthon is, nem kell étterembe menned, hogy ilyet fogyassz! A hagyományos, ellenállhatatlan receptért kattints ide!
Dia
Hortobágyi húsos palacsinta
Ha az édes ízeket nem kedveled, de a palacsintatészta úgy ránézésre szimpatikus, fogd a pörköltmaradékot, távolítsd el belőle a csontos részeket, vágd minél apróbbra, süss hozzá palacsintát, töltsd meg a húsos raguval, öntsd nyakon paprikás tejföllel, és süsd meg az egészet sütőben! A klasszikus receptet itt találod!
Dia
Palacsintatészta, mint levesbetét
Főleg nyugati szomszédainknál közkedvelt a palacsintatészta ilyetén feldolgozása, de, ha egyszer kipróbálod, biztosan gyakori vendég lesz a húslevesben ez a megoldás. Egyszerűen készíts cukor nélküli palacsintatésztát, süsd ki a megszokott módon, csíkozd fel, és már mehet is az asztalra, onnan pedig a tányérba. A palacsinta receptjét itt találod.