Vargánya ropogós bundában, fokhagymás mártogatóssal: nagyon gyorsan megsül
Isteni, gombás étel, amit elrontani sem lehet, és akár vendégváró falatnak is tökéletes.

Vargánya ropogós bundában, fokhagymás mártogatóssal: nagyon gyorsan megsül
Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Nem találunk szavakat a hímzett napszemüvegre: Ulyana Sergeenko nagyot alkotott »

Gyönyörű esküvői ruhák tavaszra: 7 trend, ami inspirálhat a ruhaválasztásnál »

Egyszerű, házi recept, amitől újra fényesek lesznek az ékszereid: eltünteti az elszíneződéseket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gomba könnyen feldolgozható alapanyag, és szinte minden fűszerrel remekül párosítható. Pillanatok alatt ízletes fogást varázsolhatsz belőle, de készülj fel, hogy szinte biztosan nem marad egy falat sem! Vagy, ha mégis, akkor pár órán belül valaki repetázni fog belőle.

Vargánya ropogós bundában

Hozzávalók:

  • 40 dkg vargánya (kalap)

A bundához

  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 db tojás
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 0.5 dl tej
  • bors
  • 3 gerezd összezúzott fokhagyma

A mártáshoz

  • 1 kis tubus majonéz
  • 2 pohár tejföl
  • 1 kiskanál porcukor
  • kevés mustár
  • pici olaj
  • bors
  • 1 gerezd összezúzott fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Vágd a megtisztított vargányát tetszőleges nagyságú darabokra. Válaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd habbá. Add hozzá a keményítővel, sóval, borssal, sütőporral elkevert lisztet, az összezúzott fokhagymát, a tojássárgáját és a tejet. Óvatosan keverd össze. A vargányát hintsd meg kevés liszt és keményítő keverékével, majd forgasd a tojásos keverékbe. 

 

Forró olajban, több adagban süsd ki. Ne lepődj meg, egy picit megnő majd sütés közben! Nagyon gyorsan megsül, ha szép piros, szedd papírtörlővel bélelt tálra. A mártáshoz keverd össze a hozzávalókat, és kínáld a bundás vargányához. Azonnal fogyaszthatod. Hidegen is nagyon finom. 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük