Vargánya ropogós bundában, fokhagymás mártogatóssal: nagyon gyorsan megsül
Isteni, gombás étel, amit elrontani sem lehet, és akár vendégváró falatnak is tökéletes.

Vargánya ropogós bundában, fokhagymás mártogatóssal: nagyon gyorsan megsül
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gomba könnyen feldolgozható alapanyag, és szinte minden fűszerrel remekül párosítható. Pillanatok alatt ízletes fogást varázsolhatsz belőle, de készülj fel, hogy szinte biztosan nem marad egy falat sem! Vagy, ha mégis, akkor pár órán belül valaki repetázni fog belőle.

Vargánya ropogós bundában

Hozzávalók

  • 40 dkg vargánya (kalap)

A bundához

  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 db tojás
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 0.5 dl tej
  • bors
  • 3 gerezd összezúzott fokhagyma

A mártáshoz

  • 1 kis tubus majonéz
  • 2 pohár tejföl
  • 1 kiskanál porcukor
  • kevés mustár
  • pici olaj
  • bors
  • 1 gerezd összezúzott fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Vágd a megtisztított vargányát tetszőleges nagyságú darabokra. Válaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd habbá. Add hozzá a keményítővel, sóval, borssal, sütőporral elkevert lisztet, az összezúzott fokhagymát, a tojássárgáját és a tejet. Óvatosan keverd össze. A vargányát hintsd meg kevés liszt és keményítő keverékével, majd forgasd a tojásos keverékbe. 

 

Forró olajban, több adagban süsd ki. Ne lepődj meg, egy picit megnő majd sütés közben! Nagyon gyorsan megsül, ha szép piros, szedd papírtörlővel bélelt tálra. A mártáshoz keverd össze a hozzávalókat, és kínáld a bundás vargányához. Azonnal fogyaszthatod. Hidegen is nagyon finom. 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük