Vargánya ropogós bundában, fokhagymás mártogatóssal: nagyon gyorsan megsül
Isteni, gombás étel, amit elrontani sem lehet, és akár vendégváró falatnak is tökéletes.

- Évszázados szépségápolási trükkökre esküsznek a marokkói nők: az agyagtól és az illatos víztől olyan gyönyörű a bőrük »
- 5 nyári szandál, ami sosem megy ki a divatból: jól kihasználható fazonok, amikre a szezon végén is megéri lecsapni »
- Évek óta nem szedi a szemöldökét, most sokkal magabiztosabb a blogger: büszkén viseli bozontos, összenőtt szemöldökét »

- Vadon Jani kirúgásáról a portán értesült: már be sem engedték a tévé épületébe
- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Palvin Barbi totál átlátszó ruhában ment a Los Angeles-i premierre: nem szégyenlősködött
- Ilyen tünettel muszáj most orvoshoz fordulni: erre kéri a Népegészségügyi Központ a lakosságot
- A próbafülkéből küldött fotót a férjének, meglepődött a válaszon - Nagyon nem olyan választ kapott, mint amire számított
A gomba könnyen feldolgozható alapanyag, és szinte minden fűszerrel remekül párosítható. Pillanatok alatt ízletes fogást varázsolhatsz belőle, de készülj fel, hogy szinte biztosan nem marad egy falat sem! Vagy, ha mégis, akkor pár órán belül valaki repetázni fog belőle.
Vargánya ropogós bundában
Hozzávalók
- 40 dkg vargánya (kalap)
A bundához
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 3 db tojás
- 1 kiskanál sütőpor
- 0.5 dl tej
- só
- bors
- 3 gerezd összezúzott fokhagyma
A mártáshoz
- 1 kis tubus majonéz
- 2 pohár tejföl
- 1 kiskanál porcukor
- kevés mustár
- pici olaj
- só
- bors
- 1 gerezd összezúzott fokhagyma
Elkészítés:
Vágd a megtisztított vargányát tetszőleges nagyságú darabokra. Válaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd habbá. Add hozzá a keményítővel, sóval, borssal, sütőporral elkevert lisztet, az összezúzott fokhagymát, a tojássárgáját és a tejet. Óvatosan keverd össze. A vargányát hintsd meg kevés liszt és keményítő keverékével, majd forgasd a tojásos keverékbe.
Forró olajban, több adagban süsd ki. Ne lepődj meg, egy picit megnő majd sütés közben! Nagyon gyorsan megsül, ha szép piros, szedd papírtörlővel bélelt tálra. A mártáshoz keverd össze a hozzávalókat, és kínáld a bundás vargányához. Azonnal fogyaszthatod. Hidegen is nagyon finom.
Képek: Getty Images.

Még több recept