Expressz vaníliás, málnás táska leveles tésztából - Könnyebb már nem is lehetne
Felejtsd el a pékséget, süss otthon vaníliás, málnás táskát!

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Egy színésznő, 8 frizura: Blake Lively legnagyobb átalakulásai »

7 ruhadarab, ami láthatatlanná tesz: beolvad a környezetbe »

Így viseld a válltömést 2018-ban: nagyon úgy tűnik, hogy újra trendi lesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A leveles tészta az egyik legjobb alapanyag péksütemények készítéséhez. A réteges, ropogós lap felhasználásának csak a képzelet szab határt. Vaníliás pudinggal megtöltve, friss málnával megszórva nagyon gyorsan remek és mutatós táskákat készíthetsz belőle.

Az illatos, ízes vaníliás, málnás táska mindenkit lenyűgöz. Az édes krém és a savanykás gyümölcs remekül kiegészítik egymást. Nehéz lesz elhinni, hogy nem a pékségből hoztad. 

Vaníliás, málnás táska

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 25 dkg málna
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás puding

Tetejére

  • 1 tojás
  • cukor

Elkészítés ideje: 40 perc

A málnát alaposan mosd meg, majd csepegtesd le. A pudingot készítsd el a szokásos módon. Egy kis tálban keverd simára a tejet a pudingporral és a cukorral. A maradék tejet tedd fel egy lábosban a tűzre, és kezdd melegíteni. Amikor kis buborékok jelennek meg a tetején, öntsd bele a pudingos elegyet, és kis lángon, állandóan kevergetve főzd sűrűre. Húzd le a tűzről, majd kavargasd tovább egy-két percig, hogy biztosan csomómentes és selymes legyen.

Ha kell, a leveles tésztát nyújtsd ki, és darabold hat egyforma részre. Az egyik felét vagdosd be több helyen, ez lesz a teteje. A szélét kend körbe a felvert tojással. Kanalazz mindegyik tészta felére pudingot, majd szórd meg málnával, és hajtsd rá a tésztalap másik, bevágott felét. Az ujjaiddal kicsit nyomkodd le a széleknél, a tetejét is kend meg tojással, és szórd meg kevés cukorral.

Rendezd a kis táskákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól legalább ötcentis távolságra. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon 25 perc alatt süsd aranybarnára.

Blog.hu ajánló