Egyszerű vaníliás, fahéjas kuglóf kevert tésztából: omlós, elronthatatlan tészta

Ha húsvétra bevált kuglófreceptet keresel, akkor próbálkozz ezzel! A puha, illatos, fahéjas, vaníliás változattal nagy sikered lesz.

Vaníliás, fahéjas kuglóf
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sok családban hozzátartozik a húsvéti készülődéshez a kuglófsütés. Ha megkönnyítenéd saját dolgodat, válaszd a kevert tésztás változatot! A jól bevált alapreceptbe ezúttal fahéj és dupla adag vanília  került. Így az egész lakást belengi majd a süti illata. Érdemes a kész kuglófot cukorral, csokitojással feldobni, ünnepivé tenni.  

Vaníliás, fahéjas kuglóf

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 2.5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 csipet
  • 2 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a sót vegyítsd egy tálban. A tojásokat keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral és a vaníliával, majd öntsd hozzá az olajat és a tejet. Forgasd össze a száraz hozzávalókkal, és dolgozd simára a tésztát.

Simítsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt kuglófformába, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 40-50 perc alatt szép pirosra. Érdemes tűpróbával tesztelni. Ha beleszúrsz a kuglófba egy fogvájót, és marad tészta, még tedd vissza egy kis időre. Ha üresen húzod ki, biztosan elkészült. 
A ropogós nyusziváró kekszeket is érdemes betervezni az ünnepi menübe. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük