Vaníliás bundában sült bodzavirág: különleges, mégis nagyon egyszerű édesség
Már a csodás illata elvarázsol a vaníliás palacsintatésztában sült bodzavirágnak. Nem olyan hosszú a szezon, így mielőbb készítsd el!

bodza-palacsintatesztaban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az időszak nagy ajándéka a bodza, amiből villámgyorsan roppanós desszertet készíthetsz. A mennyei csemegéhez csupán egy egyszerű, sűrű palacsintatésztát kell bekeverni. Figyelj, hogy csak teljesen kinyílt bodzavirágokat szedj le, és forgalomtól távol gyűjtsd be, mert sokkal zamatosabb lesz, ha nem kell megmosni.  

Vaníliás bundában sült bodzavirág

Hozzávalók:

  • 10 db bodzavirág
  • 6 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 5 dl olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A bodzavirágokat csípd le a zöld szárrészről, rázogasd meg, hogy a rovarok távozzanak róluk. A tésztához üsd egy tálba a tojásokat, majd keverd ki jól a cukorral, a sóval, a vaníliával. Öntsd hozzá a tejet, részletekben dolgozd hozzá a lisztet, majd kavard simára a tésztát. 

Egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, rakd bele a tésztába mártott virágokat, és süsd szép pirosra. Érdemes a közepénél kicsit lenyomkodni, hogy szétnyíljanak a virágok az olajban. Sütés közben forgasd is át mindegyiket, végül papírtörlőn csepegtesd le. 
Ha még nem tettél el bodzaszörpöt, annak is itt a legfőbb ideje! Ezzel a recepttel sikerülni fog. 

Ezt is szeretjük