Vaníliás bundában sült bodzavirág: különleges, mégis nagyon egyszerű édesség
Már a csodás illata elvarázsol a vaníliás palacsintatésztában sült bodzavirágnak. Nem olyan hosszú a szezon, így mielőbb készítsd el!

bodza-palacsintatesztaban
Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Itt vásárolj, ha másodkézből akarsz designer darabokat: 4 külföldi webshopot mutatunk »

Táplálja és hidratálja a bőrt: házi, szépítő pakolás kakaóból és avokádóból »

Az 52 éves Julia Roberts mesterien bánik a sötét színekkel: a színésznő tudja, mi a sikkes elegancia »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az időszak nagy ajándéka a bodza, amiből villámgyorsan roppanós desszertet készíthetsz. A mennyei csemegéhez csupán egy egyszerű, sűrű palacsintatésztát kell bekeverni. Figyelj, hogy csak teljesen kinyílt bodzavirágokat szedj le, és forgalomtól távol gyűjtsd be, mert sokkal zamatosabb lesz, ha nem kell megmosni.  

Vaníliás bundában sült bodzavirág

Hozzávalók:

  • 10 db bodzavirág
  • 6 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 5 dl olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A bodzavirágokat csípd le a zöld szárrészről, rázogasd meg, hogy a rovarok távozzanak róluk. A tésztához üsd egy tálba a tojásokat, majd keverd ki jól a cukorral, a sóval, a vaníliával. Öntsd hozzá a tejet, részletekben dolgozd hozzá a lisztet, majd kavard simára a tésztát. 

Egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, rakd bele a tésztába mártott virágokat, és süsd szép pirosra. Érdemes a közepénél kicsit lenyomkodni, hogy szétnyíljanak a virágok az olajban. Sütés közben forgasd is át mindegyiket, végül papírtörlőn csepegtesd le. 
Ha még nem tettél el bodzaszörpöt, annak is itt a legfőbb ideje! Ezzel a recepttel sikerülni fog. 

Ezt is szeretjük