Könnyű palacsinta házi vaníliás krémmel töltve - Ezek a tökéletes arányok a tésztához
Felülmúlhatatlan lesz a palacsinta, ha puding helyett házi vaníliás krémmel töltöd meg.

Könnyű palacsinta házi vaníliás krémmel töltve - Ezek a tökéletes arányok a tésztához
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

A 2000-es évek legdivatosabb fülbevalója most újra trendi »

Pár centis szőkéből derékig érő feketére váltott Katy Perry: megint átalakult »

Mutatjuk, hogyan tisztítsd ki a műszempillát, hogy még sokszor viselhesd »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A palacsinta mindig telitalálat, hisz mindenki rajong érte. Ha nincs bevált palacsintatészta-recepted, ezt érdemes elmenteni. Házi vaníliás krémmel töltve, tejszínhabbal, friss gyümölcsökkel tálalva ellenállhatatlan.

Hozzávalók 12 darabhoz:

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1.5 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Krémhez

  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 rúd vaníllia
  • 2 evőkanál tojássárgája
  • 2 evőkanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a vaníliát, a sót, a tejet, majd szitáld hozzá a lisztet. Dolgozd simára a masszát, és fokozatosan adagold hozzá a szénsavas ásványvizet. Végül keverd hozzá az olajat is. A tésztát pihentesd 20 percig, majd egy palacsintasütőt kenj ki kevés olajjal, és süsd meg a benne a tésztát.
 

A krémhez öntsd egy lábosba a tejet, add hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét, a cukrot, a tojássárgákat és a lisztet. Dolgozd simára, majd kis lángon, folyamatosan kevergetve sűrítsd be. Amikor jó krémes, húzd le a tűzről. Várd meg, míg kihűl, majd töltsd meg vele a palacsintákat.

Ezt is szeretjük