Könnyű palacsinta házi vaníliás krémmel töltve - Ezek a tökéletes arányok a tésztához

Felülmúlhatatlan lesz a palacsinta, ha puding helyett házi vaníliás krémmel töltöd meg.

Könnyű palacsinta házi vaníliás krémmel töltve - Ezek a tökéletes arányok a tésztához
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A palacsinta mindig telitalálat, hisz mindenki rajong érte. Ha nincs bevált palacsintatészta-recepted, ezt érdemes elmenteni. Házi vaníliás krémmel töltve, tejszínhabbal, friss gyümölcsökkel tálalva ellenállhatatlan.

Vaníliás palacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1.5 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

Krémhez

  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 rúd vaníllia
  • 2 evőkanál tojássárgája
  • 2 evőkanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a vaníliát, a sót, a tejet, majd szitáld hozzá a lisztet. Dolgozd simára a masszát, és fokozatosan adagold hozzá a szénsavas ásványvizet. Végül keverd hozzá az olajat is. A tésztát pihentesd 20 percig, majd egy palacsintasütőt kenj ki kevés olajjal, és süsd meg a benne a tésztát.
 

A krémhez öntsd egy lábosba a tejet, add hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét, a cukrot, a tojássárgákat és a lisztet. Dolgozd simára, majd kis lángon, folyamatosan kevergetve sűrítsd be. Amikor jó krémes, húzd le a tűzről. Várd meg, míg kihűl, majd töltsd meg vele a palacsintákat.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük