Könnyű palacsinta házi vaníliás krémmel töltve - Ezek a tökéletes arányok a tésztához
Felülmúlhatatlan lesz a palacsinta, ha puding helyett házi vaníliás krémmel töltöd meg.
A palacsinta mindig telitalálat, hisz mindenki rajong érte. Ha nincs bevált palacsintatészta-recepted, ezt érdemes elmenteni. Házi vaníliás krémmel töltve, tejszínhabbal, friss gyümölcsökkel tálalva ellenállhatatlan.
Vaníliás palacsinta
Hozzávalók 12 darabhoz
Tésztához
- 20 dkg liszt
- 2 dl tej
- 2 db tojás
- 2 evőkanál olaj
- 1.5 dl szénsavas ásványvíz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Krémhez
- 3 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 2 rúd vaníllia
- 2 evőkanál tojássárgája
- 2 evőkanál liszt
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a vaníliát, a sót, a tejet, majd szitáld hozzá a lisztet. Dolgozd simára a masszát, és fokozatosan adagold hozzá a szénsavas ásványvizet. Végül keverd hozzá az olajat is. A tésztát pihentesd 20 percig, majd egy palacsintasütőt kenj ki kevés olajjal, és süsd meg a benne a tésztát.
A krémhez öntsd egy lábosba a tejet, add hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét, a cukrot, a tojássárgákat és a lisztet. Dolgozd simára, majd kis lángon, folyamatosan kevergetve sűrítsd be. Amikor jó krémes, húzd le a tűzről. Várd meg, míg kihűl, majd töltsd meg vele a palacsintákat.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept