Így készül a vajas galuska - A legfinomabb levesbetét
Legyen szó bármilyen levesről, sokat hozzáadhat egy jó betét.
A zöldség- vagy krémleveseket ízletesebbé teheted vajas galuskával. Sonkával felturbózva pedig még különlegesebb hatást érhetsz el. Szabó Veronika receptje.
Vajas galuska
Hozzávalók 10 darabhoz
- 10 dkg sonka
- 7 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 dkg vaj
- 2 csipet só
Elkészítés:
A sonkát vágd nagyon apróra. Egy tojást verj fel, keverd el benne a vajat, add hozzá az aprított sonkát. Ízesítsd kis sóval, dolgozd össze a liszttel. A levesbetétnek jót tesz, ha áll, ezért pihentesd legalább fél órán át.
A galuskákat kifőzheted a levesben, vagy külön sós vízben is. A lényeg, hogy forrásban lévő vízbe szaggasd egy kés vagy egy evőkanál segítségével.
Legalább öt percig főzd, majd végy ki egy galuskát, vágd ketté, és nézd meg, milyen. Ha túl kemény, kevés vajjal puhábbá teheted. Ha lágynak ítéled, keverj hozzá még egy kevés lisztet. Ha nem vagy gyakorlott a galuskafőzésben, érdemes egy-két levesbetéttel kezdeni a kifőzést, hogy szükség esetén tudj javítani az állagon.
Ha megfőtt, szűrd és csöpögtesd le. Tálaláskor előbb tedd a tányérba a galuskát, majd szedd rá a forró levest.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció