Vajas, citromos házi keksz: üde finomság a sütis dobozodba

Melegben a vajas, citromos keksz jobban esik, mint a csokis, és ugyanolyan gyorsan elkészíted.

Vajas, citromos házi keksz: üde finomság a sütis dobozodba
beauty and style
Top olvasott cikkek

A könnyű, vajas kekszek a melegben jólesnek egy pohár hűsítő limonádéhoz. Nem kell a gyúrással foglalkoznod, ha aprítógépben állítod össze a tésztát. Vigyázz, ne süsd túl, mert akkor nem lesz omlós a tészta. Az egyszerre savanykás és édeskés sütiből bátran készíts egyszerre dupla adagot. A tetejére készíthetsz citrommázat.

Vajas-citromos keksz

Hozzávalók 16 darabhoz

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 2 db citrom
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 csipet
  • 1.5 teáskanál citromlé
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

Forgatáshoz

  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat habosítsd a cukorral, majd add hozzá a citrom levét, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a tojást. Dolgozd össze, majd forgasd hozzá a sütőporral, szódabikarbónával, sóval összekevert lisztet. A sima tésztából formázz diónyi golyókat, majd forgasd porcukorba.
 

Rendezd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, mert a kekszek sütés közben jól megnőnek. A kezeddel kicsit lapítsd el, majd told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 12 percig. Amikor kezd barnulni, vedd ki a sütőből.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük