Vajas, citromos házi keksz: üde finomság a sütis dobozodba
Melegben a vajas, citromos keksz jobban esik, mint a csokis, és ugyanolyan gyorsan elkészíted.

Vajas, citromos házi keksz: üde finomság a sütis dobozodba
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A könnyű, vajas kekszek a melegben jólesnek egy pohár hűsítő limonádéhoz. Nem kell a gyúrással foglalkoznod, ha aprítógépben állítod össze a tésztát. Vigyázz, ne süsd túl, mert akkor nem lesz omlós a tészta. Az egyszerre savanykás és édeskés sütiből bátran készíts egyszerre dupla adagot. A tetejére készíthetsz citrommázat.

Vajas-citromos keksz

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 2 db citrom
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 csipet
  • 1.5 teáskanál citromlé
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

Forgatáshoz

  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat habosítsd a cukorral, majd add hozzá a citrom levét, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a tojást. Dolgozd össze, majd forgasd hozzá a sütőporral, szódabikarbónával, sóval összekevert lisztet. A sima tésztából formázz diónyi golyókat, majd forgasd porcukorba.
 

Rendezd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, mert a kekszek sütés közben jól megnőnek. A kezeddel kicsit lapítsd el, majd told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 12 percig. Amikor kezd barnulni, vedd ki a sütőből.

Ezt is szeretjük