Erre mondják, hogy családi recept - Itt a szuperprémium Unicum Riserva
Az Unicum Riservára tényleg áll, hogy egy korty Magyarország.

nagykep?cikkid=171162&kep=stm 29521-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Zwack Izabella és Zwack Sándor nagyon jól tud együtt dolgozni, ami egyáltalán nem törvényszerű testvérek esetében. A közös munka legújabb eredménye az Unicum család új tagja, az Unicum Riserva.

Zwack Izabella és Zwack Sándor közös fejlesztése éveket vett igénybe, itthon ez az első szuperprémium gyógynövénylikőr.

Két ikon találkozása

- Évekkel ezelőtt, amikor megfogalmazódott bennünk az igény az Unicum prémium változatának kifejlesztésére, összetettük Izabellával azt a tudást, amit az évek során megszereztünk. Minél többet beszélgettünk és inspirálódtunk, annál világosabbá vált, hogy két oldalról közelítsük meg az újítást: egyrészt nyúljunk vissza az idők során kialakult ízekhez, másrészt hozzunk be egy hozzánk oly közel álló ízt, amelynek Izabella a mestere. Így döntöttünk a tokaji aszús érlelés és a tokaji aszú hozzáadása mellett – mondta el Zwack Sándor.

Az Unicum Riserva különlegessége az egyedülálló gyártási eljárásában, a dupla hordós érlelésben rejlik. A termék alapját képező Unicumot először a budapesti Soroksári úti pincerendszer legnagyobb és legidősebb, 80 éves hordójában érlelik, amely az egyetlen hordó a pincében, mely túlélte a II. világháborút is. A hosszú évtizedek során a hordó dongáiban képződött speciális anyag az úgynevezett fekete méz, amely az Unicum Riserva legdominánsabb összetevője. Mivel az Unicum Riserva alapkarakterét ez a fekete méz adja meg, a termék limitált mennyiségben készül, a hordó kapacitásához mérten.

Mi is megkóstoltuk az Unicum Riservát. Az italt azok is finomnak találhatják, akik egyébként nem rajonganak a Unicumért, mint például én. Kicsit édesebb, nem annyira keserű a vége, de a Unicum-lélek benne van. Koktélalapnak is remek, narancslével, jéggel és némi mentával csodás nyári frissítő lesz belőle.

A 80 éves hordóból tokaji aszús hordóba kerül az Unicum, innen ered a dupla hordós érlelés kifejezés. Ez a jellegzetes gönci hordós eljárás lágyságot és Tokaj utánozhatatlan karakterét adja hozzá az italhoz, amelynek köszönhetően a botrytis hatása is érezhető a gyógynövénylikőrben. Az Unicum Riservát Zwack Izabella pincészetének, a Dobogó Pincészetnek a 2007-es évjáratú tokaji aszúja teszi teljessé, amely a meglévő karakterjegyeket még inkább kiemeli és lekerekíti.

A 80 éves hordó

Ahogyan a Zwack családban Sándor a fűszerek és gyógynövények, Izabella pedig a borok mestere, úgy az Unicum Riserva is e kettősnek az egységét képviseli. Amint az Unicum jól ismert keserédes íze találkozik az érzékien édes tokaji aszúval, az Unicum Riserva komplex ízvilága lágyabbá, de ugyanakkor fűszeresebbé, gyümölcsösebbé válik egy csipet sárgabarackos, finoman gyógynövényes, hűs, mentás fuvallattal. Az Unicum Riserva tökéletes harmóniában egyesíti az izgalmas és egzotikus gyógynövényeket a tokaji csábító, mézes lényegével.

Az Unicum Riserva májusban kerül az üzletek polcaira, de már most is megtalálható a legismertebb éttermekben és bárokban, valamint a Zwack Unicum webshopjában.

Ezt is szeretjük