A tökéletes túrós bukta receptje

Isteni édesség

Egy friss, forró, ropogós túrós buktánál kevés jobb dolog létezik, ami a konyhában készülhet, próbáld ki te is, hidd el, jó lesz!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy finom Jókai-bableves vagy egy laktató gulyás után már nem kell hagyományos főétel, csak egy friss, finom túrós bukta.

Örök dilemma a mazsola kérdése, de talán az a legjobb megoldás, ha néhányba teszel, néhányba pedig nem, így mindenki elégedett lesz. Ha pedig marad a finom péksüteményből, a strandra is viheted magaddal.

Túrós bukta

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 3 tojás
  • olaj
  • 50 dkg túró
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 citrom

Elkészítés ideje:

Másfél óra.

Elkészítés menete:

A hozzávalók közt ott az élesztő, tehát fel kell futtatnod - szórj egy kis cukrot egy deci langyos tejbe, majd morzsold bele az élesztőt, és tedd meleg helyre, hadd fusson fel. Amíg felfut, mérd ki a lisztet, a maradék cukrot keverd simára három tojással. Add a liszthez a felfutott élesztőt, majd a tojásos keveréket és a vajat is. Ha mindenki a tálban van, dagaszd addig, amíg homogén masszává nem alakul, aztán fedd le egy szellőzni kiválóan képes konyharuhával, és meleg helyen hagyd kelni egy órát. Amíg kel, a túrót nyomkodd át egy szűrőn, reszelj bele citromhéjat, add hozzá a porcukrot, és ízléstől függően tehetsz bele mazsolát is.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A megkelt tésztát nyújtsd körülbelül fél centi vastagra, majd annak függvényében, hogy mekkora buktákat akarsz készíteni, vágd fel egyforma méretű négyzetekre, és töltsd meg a közepüket a túrós krémmel. Ezután hajtogasd be, a széleit pedig nyomkodd le. Az utolsó tojást verd fel, kend meg vele a nyers buktákat, tedd kivajazott tepsibe, hagyd kelni őket körülbelül 10-15 percet, a sütőt addig melegítsd elő 150 fokra, majd süsd őket készre, nem kell nekik sok idő.

Zseniális hazai édességek minden alkalomra

Számos magyar édesség mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Lapozd végig a képeket, és készítsd el a kedvencedet.

Receptek képpel! A legfinomabb magyar édességek

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

turos lead
  • barack
  • sütemény

Rákóczi túrós

Ezt is szeretjük