A tökéletes túrós bukta receptje
Isteni édesség
Egy friss, forró, ropogós túrós buktánál kevés jobb dolog létezik, ami a konyhában készülhet, próbáld ki te is, hidd el, jó lesz!

Nyereményjáték

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Sok nő itt hibázik: így kell kezelni a bakteriális fertőzést - Nincs olyan, hogy valami mindenre jó (x)

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Mit viselj, ha nincs mit felvenned? 5 szett fantáziátlan napokra »

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy finom Jókai-bableves vagy egy laktató gulyás után már nem kell hagyományos főétel, csak egy friss, finom túrós bukta.

Örök dilemma a mazsola kérdése, de talán az a legjobb megoldás, ha néhányba teszel, néhányba pedig nem, így mindenki elégedett lesz. Ha pedig marad a finom péksüteményből, a strandra is viheted magaddal.

Túrós bukta

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 3 tojás
  • olaj
  • 50 dkg túró
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 citrom

Elkészítés ideje:

Másfél óra.

Elkészítés menete:

A hozzávalók közt ott az élesztő, tehát fel kell futtatnod - szórj egy kis cukrot egy deci langyos tejbe, majd morzsold bele az élesztőt, és tedd meleg helyre, hadd fusson fel. Amíg felfut, mérd ki a lisztet, a maradék cukrot keverd simára három tojással. Add a liszthez a felfutott élesztőt, majd a tojásos keveréket és a vajat is. Ha mindenki a tálban van, dagaszd addig, amíg homogén masszává nem alakul, aztán fedd le egy szellőzni kiválóan képes konyharuhával, és meleg helyen hagyd kelni egy órát. Amíg kel, a túrót nyomkodd át egy szűrőn, reszelj bele citromhéjat, add hozzá a porcukrot, és ízléstől függően tehetsz bele mazsolát is.

A megkelt tésztát nyújtsd körülbelül fél centi vastagra, majd annak függvényében, hogy mekkora buktákat akarsz készíteni, vágd fel egyforma méretű négyzetekre, és töltsd meg a közepüket a túrós krémmel. Ezután hajtogasd be, a széleit pedig nyomkodd le. Az utolsó tojást verd fel, kend meg vele a nyers buktákat, tedd kivajazott tepsibe, hagyd kelni őket körülbelül 10-15 percet, a sütőt addig melegítsd elő 150 fokra, majd süsd őket készre, nem kell nekik sok idő.

Zseniális hazai édességek minden alkalomra

Számos magyar édesség mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Lapozd végig a képeket, és készítsd el a kedvencedet.

OLVASD EL EZT IS!

turos lead
  • barack
  • sütemény

Rákóczi túrós

Blog.hu ajánló