Varázslatos túrós, vaníliás pite - Omlós tészta, krémes töltelék
Tedd változatosabbá az egyszerű és népszerű túrós pitét gyümölccsel, mazsolával, kaporral vagy lekvárral.

Varázslatos túrós, vaníliás pite - Omlós tészta, krémes töltelék
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A túrós pite örök kedvenc. A töltelék pudinggal még lágyabb és különlegesebb. A süti készítése nem nagy kihívás, csak arra ügyelj, hogy a linzertésztát gyorsan gyúrd össze. Érdemes megvárni, amíg a süti teljesen kihűl, ugyanis a túrós töltelék addigra szilárdul meg teljesen.

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztához

  • 22 dkg liszt
  • 15 dkg puha vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 2 tojássárga
  • reszelt citromhéj

Krémhez

  • 25 dkg túró
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 4 evőkanál baracklekvár
  • reszelt citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet morzsold össze a vajjal, majd add hozzá a tojássárgát, a porcukrot, a citrom reszelt héját, és gyúrd össze. Ha a tészta jól összeáll, könnyen kezelhető, rugalmas, takard le, és rakd a hűtőbe 15-20 percre.

Közben készítsd el a krémet. A tejet kezdd melegíteni, keverd benne csomómentesre a pudingport, rakd hozzá a kristálycukrot, majd főzd sűrű krémmé. Ha kész, hűtsd ki. A túrót nyomkodd meg villával, dolgozd össze a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, és forgasd a pudingba.

Pihentetést követően a tésztát nyújtsd ki akkorára, mint a piteformád, és igazgasd bele. Kend meg baracklekvárral, és borítsd rá a krémet. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd addig, amíg meg nem barnul a széle, ez körülbelül 30-40 perc.

Ezt is szeretjük