Varázslatos túrós, vaníliás pite - Omlós tészta, krémes töltelék
Tedd változatosabbá az egyszerű és népszerű túrós pitét gyümölccsel, mazsolával, kaporral vagy lekvárral.

Varázslatos túrós, vaníliás pite - Omlós tészta, krémes töltelék
Ez is érdekelhet

Egyre népszerűbb Magyarországon a biztonságos látásjavító lézerkezelés: gyors és fájdalommentes (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Ezt a képet mentsd le, ha esküvőd lesz: segít a ruhaválasztásban »

2020-tól élőben retusálhatod a bőröd: nagyot ígér a kütyü »

Ezt a sminket tedd fel, ha beesett szemekkel ébredsz: eltünteti a fáradtság nyomait »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A túrós pite örök kedvenc. A töltelék pudinggal még lágyabb és különlegesebb. A süti készítése nem nagy kihívás, csak arra ügyelj, hogy a linzertésztát gyorsan gyúrd össze. Érdemes megvárni, amíg a süti teljesen kihűl, ugyanis a túrós töltelék addigra szilárdul meg teljesen.

Túrós-vaníliás pite

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztához

  • 22 dkg liszt
  • 15 dkg puha vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 2 tojássárga
  • reszelt citromhéj

Krémhez

  • 25 dkg túró
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 4 evőkanál baracklekvár
  • reszelt citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet morzsold össze a vajjal, majd add hozzá a tojássárgát, a porcukrot, a citrom reszelt héját, és gyúrd össze. Ha a tészta jól összeáll, könnyen kezelhető, rugalmas, takard le, és rakd a hűtőbe 15-20 percre.

Közben készítsd el a krémet. A tejet kezdd melegíteni, keverd benne csomómentesre a pudingport, rakd hozzá a kristálycukrot, majd főzd sűrű krémmé. Ha kész, hűtsd ki. A túrót nyomkodd meg villával, dolgozd össze a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, és forgasd a pudingba.

Pihentetést követően a tésztát nyújtsd ki akkorára, mint a piteformád, és igazgasd bele. Kend meg baracklekvárral, és borítsd rá a krémet. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd addig, amíg meg nem barnul a széle, ez körülbelül 30-40 perc.

Ezt is szeretjük