Ellenállhatatlan, pihe-puha, túrós-meggyes süti: szinte szétolvad a szádban
Ennek a túrós sütinek az a különlegessége, hogy nem kell a tésztát és a tölteléket külön elkészíteni. Meggyel különösen csábító.
Ha egyszerű, túrós, gyümölcsös sütit készítenél, ezt bátran bevetheted! A semleges túrót könnyű ízesíteni, és egyszerű vele dolgozni. A tésztát nem kell nyújtani, keleszteni, nincs más dolgod, csak összekeverni a hozzávalókat. Mivel együtt érik a meggy és az egres, mindkettővel feldobhatod a tésztát, amihez a vaníliasodó is illik.
Túrós-meggyes süti
Hozzávalók
- 50 dkg túró
- 50 dkg meggy
- 20 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- egres (elhagyható)
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat, a cukrot és a vaníliát keverd világosra, habosra, majd dolgozd össze a villával jól átnyomkodott túróval. A fehérjét verd kemény habbá, és a sütőporral, sóval vegyített liszttel felváltva forgasd a túrós masszához. Végül rakd hozzá a kimagozott meggyet.
Egyengesd a tésztát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. Végezz tűpróbát, ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.
Ha szereted a túrós édességeket, a citromos-túrós tortát se hagyd ki! Ezt még sütni sem kell.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció