Ellenállhatatlan, pihe-puha, túrós-meggyes süti: szinte szétolvad a szádban

Ennek a túrós sütinek az a különlegessége, hogy nem kell a tésztát és a tölteléket külön elkészíteni. Meggyel különösen csábító.

Túrós-meggyes süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha egyszerű, túrós, gyümölcsös sütit készítenél, ezt bátran bevetheted! A semleges túrót könnyű ízesíteni, és egyszerű vele dolgozni. A tésztát nem kell nyújtani, keleszteni, nincs más dolgod, csak összekeverni a hozzávalókat. Mivel együtt érik a meggy és az egres, mindkettővel feldobhatod a tésztát, amihez a vaníliasodó is illik. 

Túrós-meggyes süti

Hozzávalók

  • 50 dkg túró
  • 50 dkg meggy
  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • egres (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat, a cukrot és a vaníliát keverd világosra, habosra, majd dolgozd össze a villával jól átnyomkodott túróval. A fehérjét verd kemény habbá, és a sütőporral, sóval vegyített liszttel felváltva forgasd a túrós masszához. Végül rakd hozzá a kimagozott meggyet.

Egyengesd a tésztát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. Végezz tűpróbát, ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.
Ha szereted a túrós édességeket, a citromos-túrós tortát se hagyd ki! Ezt még sütni sem kell. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük