Ellenállhatatlan, pihe-puha, túrós-meggyes süti: szinte szétolvad a szádban
Ennek a túrós sütinek az a különlegessége, hogy nem kell a tésztát és a tölteléket külön elkészíteni. Meggyel különösen csábító.
Ha egyszerű, túrós, gyümölcsös sütit készítenél, ezt bátran bevetheted! A semleges túrót könnyű ízesíteni, és egyszerű vele dolgozni. A tésztát nem kell nyújtani, keleszteni, nincs más dolgod, csak összekeverni a hozzávalókat. Mivel együtt érik a meggy és az egres, mindkettővel feldobhatod a tésztát, amihez a vaníliasodó is illik.
Túrós-meggyes süti
Hozzávalók
- 50 dkg túró
- 50 dkg meggy
- 20 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- egres (elhagyható)
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat, a cukrot és a vaníliát keverd világosra, habosra, majd dolgozd össze a villával jól átnyomkodott túróval. A fehérjét verd kemény habbá, és a sütőporral, sóval vegyített liszttel felváltva forgasd a túrós masszához. Végül rakd hozzá a kimagozott meggyet.
Egyengesd a tésztát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. Végezz tűpróbát, ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.
Ha szereted a túrós édességeket, a citromos-túrós tortát se hagyd ki! Ezt még sütni sem kell.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció