Habkönnyű túrós süti: csak keverd össze a hozzávalókat
A kevert süti íze és állaga is sokkal finomabb lesz, ha túrót is teszel bele. Az élvezetet gyümölccsel tovább fokozhatod.
A kevert süti és a túró találkozásából csak valami igazán jó sülhet ki. Csupán a száraz és a nedves hozzávalókat kell összekeverni, utána pedig elég néha ránézni. A tésztája pillekönnyű, és egyáltalán nem száraz. Érdemes belekeverni idénygyümölcsöt vagy befőttet is.
Túrós kevert süti
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 20 dkg tejföl
- 15 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 3 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- gyümölcs (elhagyható)
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól a kétféle cukorral, majd add hozzá a felolvasztott, de már nem meleg vajat, a tejfölt és a villával áttört túrót. A lisztet vegyítsd a sütőporral és a sóval, majd forgasd a túrós keverékhez. Végül a gyümölcsöt is dolgozd hozzá.
Egy kenyérformát vagy kisebb tepsit kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 40 perc alatt. Ha tűpróba során a tűt vagy hegyes kést üresen húzod ki, biztosan átsült a tészta.
Ha szereted a túrós sütiket, a klasszikus vargabélest se hagyd ki!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció