Habkönnyű túrós süti: csak keverd össze a hozzávalókat

A kevert süti íze és állaga is sokkal finomabb lesz, ha túrót is teszel bele. Az élvezetet gyümölccsel tovább fokozhatod.

Túrós kevert süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kevert süti és a túró találkozásából csak valami igazán jó sülhet ki. Csupán a száraz és a nedves hozzávalókat kell összekeverni, utána pedig elég néha ránézni. A tésztája pillekönnyű, és egyáltalán nem száraz. Érdemes belekeverni idénygyümölcsöt vagy befőttet is.

Túrós kevert süti

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 20 dkg tejföl
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • gyümölcs (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól a kétféle cukorral, majd add hozzá a felolvasztott, de már nem meleg vajat, a tejfölt és a villával áttört túrót. A lisztet vegyítsd a sütőporral és a sóval, majd forgasd a túrós keverékhez. Végül a gyümölcsöt is dolgozd hozzá. 

Egy kenyérformát vagy kisebb tepsit kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 40 perc alatt. Ha tűpróba során a tűt vagy hegyes kést üresen húzod ki, biztosan átsült a tészta. 
Ha szereted a túrós sütiket, a klasszikus vargabélest se hagyd ki!

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük