Puha, túrós, kakaós kuglóf: a márványozás sem ördöngösség
A túrós kuglóf nem szárad ki, és nem túl édes, márványozva pedig még vonzóbb.
Ennél egyszerűbben aligha készíthetsz kuglófot, hiszen kelesztés helyett csak össze kell keverni a hozzávalókat. Villámgyorsan összeállíthatod a tésztát, ha a kakaót kivéve mindent robotgépben keversz össze. A túrótól sokáig omlós és nedves marad a süti.
Túrós, kakaós kuglóf
Hozzávalók
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 dl tej
Elkészítés:
A túrót villával kicsit nyomkodd meg, rakd hozzá a tojásokat, a cukrot, a tejet, a vaníliát, a puha vajat, majd keverd össze gépi habverővel. Forgasd hozzá a sütőporral elkevert lisztet is. A massza harmadát vedd ki, és dolgozd hozzá a kakaót.
Egy kuglófformát kenj ki vajjal, majd szórd meg liszttel, és a sima tésztát öntsd bele. A kakaós masszát egyengesd rá, és villával keverd össze a két réteget. Forró sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Ha a tűpróba során a kuglófba szúrt tű nem lesz ragacsos, a sütit kiveheted a sütőből. Ellenkező esetben süsd tovább.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció