Puha, túrós, kakaós kuglóf: a márványozás sem ördöngösség

A túrós kuglóf nem szárad ki, és nem túl édes, márványozva pedig még vonzóbb.

Túrós, kakaós kuglóf
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ennél egyszerűbben aligha készíthetsz kuglófot, hiszen kelesztés helyett csak össze kell keverni a hozzávalókat. Villámgyorsan összeállíthatod a tésztát, ha a kakaót kivéve mindent robotgépben keversz össze. A túrótól sokáig omlós és nedves marad a süti. 

marvanyos-turos-kuglof

Túrós, kakaós kuglóf

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 dl tej
Recept idők

Elkészítés:

A túrót villával kicsit nyomkodd meg, rakd hozzá a tojásokat, a cukrot, a tejet, a vaníliát, a puha vajat, majd keverd össze gépi habverővel. Forgasd hozzá a sütőporral elkevert lisztet is. A massza harmadát vedd ki, és dolgozd hozzá a kakaót.

Egy kuglófformát kenj ki vajjal, majd szórd meg liszttel, és a sima tésztát öntsd bele. A kakaós masszát egyengesd rá, és villával keverd össze a két réteget. Forró sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Ha a tűpróba során a kuglófba szúrt tű nem lesz ragacsos, a sütit kiveheted a sütőből. Ellenkező esetben süsd tovább.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük