A legfinomabb túrós béles receptje
Rajongsz a túrós sütikért? Akkor készítsd el a nagyi régi kedvencét, a túrós bélest!
Ez a túrós béles rendkívül puha, krémes lesz. A tapasztalt háziasszonyok is büszkén kínálnának meg vele mindenkit. Bátran keverj a töltelékbe gyümölcsöt vagy mazsolát. A tetejére pedig lekvárt, porcukrot vagy fagyit is tehetsz.
Túrós béles
Hozzávalók 16 darabhoz
- 1 kg tehéntúró
- 40 dkg liszt
- 30 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 8 tojás
- 4 dkg búzadara
- 3 dkg zsemlemorzsa
- 3 dl tejföl
- 2 dkg vaníliás cukor
- 1 citrom lereszelt héja
Elkészítés:
A három tojást és a lisztet gyúrd össze, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki másfél ujjnyi vastagra, és vágd kockákra. Sós vízben főzd meg a kiszaggatott tésztákat, csepegtesd le őket, és tedd egy konyharuhára.
A túrót törd össze egy villa segítségével. Adj hozzá négy tojást, és keverd össze alaposan. Szórd bele a citrom lereszelt héját, a porcukor nagy részét és a vaníliás cukrot. Keverj hozzá fél deci tejfölt és búzadarát.
Egy tepsit vajazz ki, és béleld ki a tészta felével. Locsold meg olvasztott vajjal, szórd rá a zsemlemorzsát, simítsd a tetejére a túrót, és megint locsold meg vajjal. Tedd rá a maradék tésztát. A tejfölt, a tojást és a porcukrot keverd össze, és kend rá a süti tetejére. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció