A legfinomabb túrós béles receptje

A nagyid is pont így készítette

Rajongsz a túrós sütikért? Akkor készítsd el a nagyi régi kedvencét, a túrós bélest!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a túrós béles rendkívül puha, krémes lesz. A tapasztalt háziasszonyok is büszkén kínálnának meg vele mindenkit. Bátran keverj a töltelékbe gyümölcsöt vagy mazsolát. A tetejére pedig lekvárt, porcukrot vagy fagyit is tehetsz.

Túrós béles

Hozzávalók 16 darabhoz

  • 1 kg tehéntúró
  • 40 dkg liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 8 tojás
  • 4 dkg búzadara
  • 3 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dl tejföl
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 1 citrom lereszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

A három tojást és a lisztet gyúrd össze, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki másfél ujjnyi vastagra, és vágd kockákra. Sós vízben főzd meg a kiszaggatott tésztákat, csepegtesd le őket, és tedd egy konyharuhára.

A túrót törd össze egy villa segítségével. Adj hozzá négy tojást, és keverd össze alaposan. Szórd bele a citrom lereszelt héját, a porcukor nagy részét és a vaníliás cukrot. Keverj hozzá fél deci tejfölt és búzadarát.

Egy tepsit vajazz ki, és béleld ki a tészta felével. Locsold meg olvasztott vajjal, szórd rá a zsemlemorzsát, simítsd a tetejére a túrót, és megint locsold meg vajjal. Tedd rá a maradék tésztát. A tejfölt, a tojást és a porcukrot keverd össze, és kend rá a süti tetejére. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.

15790263 ed182a5fb6df18db567558076601900a wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük