Ropogós túrókrémes rétestorta
Így nem esik össze a krém
Íme, egy nagy kedvenc új köntösben. A túrókrémes rétestorta a nagyit is meghódítaná.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hagyományos réteslap készítése időigényes, és nem ártanak hozzá tapasztalt kezek. A munkaidőt, az idegeskedést és az energiát is jócskán csökkentheted, ha készen kapható réteslapokat használsz. Ez semmit nem von le a túrókrémes rétestorta értékéből. Kard Éva receptje sok trükköt tartogat kevésbé tapasztaltaknak is.

Túrókrémes rétestorta

Hozzávalók 12 szelethez:

Hozzávalók a ropogós tésztához

  • 8 réteslap
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás

Hozzávalók a túrókrémhez

  • 25 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 4 dkg étkezési keményítő
  • 3,5 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl tej
  • 1 dkg porzselatin
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

Tégy egymásra két réteslapot, és rakd egy sütőpapírra. Kend le az olvasztott vajjal és a felvert tojással. Pakolj rá még két réteslapot, majd helyezz rá egy körülbelül 26 centis tortaformát, és éles késsel vágd körbe. Tenyérrel kicsit nyomkodd le. A második réteget is kend le az olvasztott vajjal és a tojással. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 10-15 perc alatt. Ha szép piros, ropogós, vedd ki a sütőből, és hűtsd ki egészen. A maradék négy réteslappal ugyanígy járj el.

A krémhez a tojássárgákat dolgozd habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval. A keményítőt keverd simára kevés tejjel. A maradék tejet vegyítsd másfél deci tejszínnel, és melegítsd forráspontig. Ekkor add hozzá a keményítős keveréket, és forrald fel. Vedd le a tűzről, állandóan kevergetve öntsd forrón a habosra vert tojássárgához, és dolgozd simára.

A vizet melegítsd forráspontig, majd mehet hozzá a porzselatin, jól keverd el, és hűtsd langyosra. Utána öntsd a tejszínes-tojássárgás masszához, dolgozd hozzá a túrót, a reszelt citromhéjat, és hűtsd ki teljesen. A maradék tejszínt verd kemény habbá, és fokozatosan forgasd a túros krémhez.

A tortaformát béleld ki sütőpapírral, helyezd bele az egyik rétestésztát, kanalazd rá a krémet, végül borítsd be a másik lappal. Rakd hűtőbe legalább két órára, csak utána szeleteld.

Ezt is szeretjük