Túrógombóc-variációk, fogyókúrázóknak is

Akkor sem kell lemondanod az édességről, ha éppen a fogyókúra kellős közepén jársz. Készíts kalóriaszegény túrógombócot!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A túrógombócot igazán könnyű elkészíteni, így akkor sem kell kétségbeesned, ha még csak ismerkedsz a konyhai fortélyokkal. Ráadásul a következő receptekben olyan variációkat is találsz, melyeket akkor is fogyaszthatsz, ha éppen zsírégető diétán vagy.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom

A túrógombócot kicsik és nagyok egyaránt szívesen fogyasztják, akár főfogásként, akár desszertként, ráadásul, amilyen hamar elkészül, annyira kíméli a pénztárcádat is.

Kalóriaszegény túrógombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg zsírszegény tehéntúró
  • 10 dkg búzakorpa
  • 6 evőkanál édesítőpor
  • 3 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • fahéj

A túrót villával törd össze, és keverd hozzá a tojásokat. Adj hozzá négy evőkanálnyi édesítőport, egy evőkanálnyi vajat, szórd bele a lisztet, a búzakorpát és a citromhéjat. Takard le, és pihentesd egy órát.

Formázz gombócokat a masszából, és forró vízben főzd ki őket. A tejfölt a maradék édesítőporral és pici fahéjjal keverd össze, és a gombócokat ezzel leöntve tálald.

Fahéjbundás túrógombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg zsírszegény túró
  • 8 evőkanál liszt
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál édesítőpor
  • 1 kávéskanál só
  • margarin
  • fahéj

A túrót villával törd össze, majd keverd össze a tojásokkal, a sóval, a liszttel és egy evőkanálnyi édesítőporral. Formázz a masszából gombócokat, és forró vízben főzd meg őket. Olvaszd meg a margarint, és locsold meg az elkészült gombócokat. A fahéjba keverd bele a megmaradt édesítőport, és szórd rá a gombócokra.

Hamis túrógombóc

Hozzávalók:

  • 4 pohár kefir
  • 2,5 evőkanál édesítőpor
  • 1 pohár tejföl
  • 1 pohár búzadara
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • fahéj

A kefireket forrald fel, és keverd hozzá a búzadarát. Szórj bele két evőkanál édesítőport, és főzd 5-10 percig. A zsemlemorzsát pirítsd meg kevés olajon, és forgasd bele vizes kézzel a gombócokat. A tejfölbe keverd bele a megmaradt édesítőt - ízlésed szerint fahéjjal is ízesítheted -, és ezzel meglocsolva tálald a gombócokat.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Aszalt szilvás túrógombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 12 szem aszalt szilva
  • 10 dkg búzadara
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • zsemlemorzsa
  • fahéj
  • csipet só

A túrót villával törd át, és add hozzá a tojásokat, a búzadarát és a csipetnyi sót. Keverd össze, és tedd egy órára hűtőbe. Formálj golyókat a megdermedt masszából, mindegyik közepébe tegyél egy aszalt szilvát, és forró vízben főzd meg a gombócokat.

Az olajat hevítsd fel, és a zsemlemorzsát pirítsd meg benne. Ha kihűlt, keverd hozzá a vaníliás cukrot és ízlésed szerint a fahéjat. Forgasd bele a gombócokat, és már eheted is.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük