Túrógombóc-variációk, fogyókúrázóknak is
Akkor sem kell lemondanod az édességről, ha éppen a fogyókúra kellős közepén jársz. Készíts kalóriaszegény túrógombócot!
A túrógombócot igazán könnyű elkészíteni, így akkor sem kell kétségbeesned, ha még csak ismerkedsz a konyhai fortélyokkal. Ráadásul a következő receptekben olyan variációkat is találsz, melyeket akkor is fogyaszthatsz, ha éppen zsírégető diétán vagy.
A túrógombócot kicsik és nagyok egyaránt szívesen fogyasztják, akár főfogásként, akár desszertként, ráadásul, amilyen hamar elkészül, annyira kíméli a pénztárcádat is.
Kalóriaszegény túrógombóc
Hozzávalók:
- 50 dkg zsírszegény tehéntúró
- 10 dkg búzakorpa
- 6 evőkanál édesítőpor
- 3 tojás
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál vaj
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- fahéj
A túrót villával törd össze, és keverd hozzá a tojásokat. Adj hozzá négy evőkanálnyi édesítőport, egy evőkanálnyi vajat, szórd bele a lisztet, a búzakorpát és a citromhéjat. Takard le, és pihentesd egy órát.
Formázz gombócokat a masszából, és forró vízben főzd ki őket. A tejfölt a maradék édesítőporral és pici fahéjjal keverd össze, és a gombócokat ezzel leöntve tálald.
Fahéjbundás túrógombóc
Hozzávalók:
- 50 dkg zsírszegény túró
- 8 evőkanál liszt
- 4 tojás
- 2 evőkanál édesítőpor
- 1 kávéskanál só
- margarin
- fahéj
A túrót villával törd össze, majd keverd össze a tojásokkal, a sóval, a liszttel és egy evőkanálnyi édesítőporral. Formázz a masszából gombócokat, és forró vízben főzd meg őket. Olvaszd meg a margarint, és locsold meg az elkészült gombócokat. A fahéjba keverd bele a megmaradt édesítőport, és szórd rá a gombócokra.
Hamis túrógombóc
Hozzávalók:
- 4 pohár kefir
- 2,5 evőkanál édesítőpor
- 1 pohár tejföl
- 1 pohár búzadara
- zsemlemorzsa
- olaj
- fahéj
A kefireket forrald fel, és keverd hozzá a búzadarát. Szórj bele két evőkanál édesítőport, és főzd 5-10 percig. A zsemlemorzsát pirítsd meg kevés olajon, és forgasd bele vizes kézzel a gombócokat. A tejfölbe keverd bele a megmaradt édesítőt - ízlésed szerint fahéjjal is ízesítheted -, és ezzel meglocsolva tálald a gombócokat.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Aszalt szilvás túrógombóc
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 12 szem aszalt szilva
- 10 dkg búzadara
- 3 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 2 evőkanál olaj
- zsemlemorzsa
- fahéj
- csipet só
A túrót villával törd át, és add hozzá a tojásokat, a búzadarát és a csipetnyi sót. Keverd össze, és tedd egy órára hűtőbe. Formálj golyókat a megdermedt masszából, mindegyik közepébe tegyél egy aszalt szilvát, és forró vízben főzd meg a gombócokat.
Az olajat hevítsd fel, és a zsemlemorzsát pirítsd meg benne. Ha kihűlt, keverd hozzá a vaníliás cukrot és ízlésed szerint a fahéjat. Forgasd bele a gombócokat, és már eheted is.
OLVASD EL EZT IS!
- magyaros
- édességek
A tökéletes derelye receptje
- alma
- sütemény
Gyors, isteni rácsos sütik
- túró
- édességek